Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Tippek karácsonyi szivatásra - első rész, férfiak

2009.12.20. 07:36 jacint70

Megint itt van... Annyira nem rossz, főleg utólag. A szerencsésebbek ilyenkor kapnak két hét szabit, összegyűlik a család, felhívjuk a régi cimborákat, még egy picit pihenni is lehet. Csak az a fránya ajándékozás ne lenne. Mert ajándékozni lehet így is. Ennek van értelme.

Látszik az ajándékozón, hogy jól ismeri a megajándékozottat, tudja mi kell neki. Még a módját is megadja, a csomagolásra is fordít energiát. Cserébe viszont a megajándékozott is veszi a lapot, tud örülni.
De lássuk be, az ilyenfajta ajándékozás nehéz. Manapság az a divat, hogy sok embernek veszünk ajándékot. Távoli rokonnak, ismerősnek. Alig ismerjük őket, sokszor tippünk sincs, minek örülne. Ráadásul a december az év vásárlásra legalkalmatlanabb időszaka. Hideg van - bezzeg a boltokban fűtenek ezerrel -, mindenfajta csapadékok eshetnek, korán sötétedik. Tíz csomaggal a hátunkon, csatakosra izzadt nagykabátban, a pláza tömegében lökdösődve miközben semmi ötletünk nincs Manci néni ajándékára, a szeretet gyorsan gyűlöletbe csap át, és ilyenkor már csak arra vágyunk, hogy jól kitolhassunk az illetővel, aki puszta létével ezt a gyötrelmet okozza nekünk. Kéne valami jó kitolós ajándék.

Kezdjük a férfiakkal. Tévhit, hogy a nyakkendő a legrosszabb ajándék. Azt simán be lehet tenni a többi közé, és mivel sokan nem hordanak ilyesmit napi szinten, még a legizléstelenebb példánnyal is csak évi egy-két nap erejéig lehet kiszúrni az illetővel.
Inkább vegyünk arcszeszt. Ha a célszemély gyakran borostás, akkor valószínűleg érzékeny az arcbőre, tehát valami bőrnyugtató balzsamszerűt használ az "epilálást" követően. Az arcszesz viszont csíp és mar, felkenésével azonnal égni kezd a borotválkozás közben megkarcolt bőr. Ha ilyet veszünk, januártól élvezettel nézhetjük a megajándékozott szenvedését, illetve ha nem használja, feltűnő szimatolással és rosszalló pillantásokkal hozhatjuk kellemetlen helyzetbe.

Ugyanennek a témának a brutálisabb változata a villanyborotva. Ha ismerősünk - bár ennél az értékhatárnál már inkább a rokonok jöhetnek szóba - elmúlt harminc, és pengével borotválkozik, akkor az a legritkább esetben van azért, mert a villanyt még nem próbálta. Valószínűleg nem jött be neki. Például mert azzal naponta kell karistolni az arcát, és érzékeny a bőre. Vagy egyszerűen gyorsabb, kényelmesebb egy hárompengés zsilettel. Na ilyenkor vegyünk elektromos készüléket. Ha egy háztartásban élünk vele, már huszönötödikén láthatjuk szenvedését, végigélvezhetjük, hogy az addig öt perces művelet fél óráig tart, ami után a szőr egy része az arcon marad, a bőr viszont vörösen ég. Ha pedig - jogos önvédelemre hivatkozva - ignorálja a készüléket, az egész Karácsonyt végig lehet duzzogni, hogy milyen hálátlan, le se tojja azt a drága ajándékot. (Figyelem! A hagyományos borotva "rezgő" változata nem jó, azzal csak könnyítjük a szőrtelenítést.)

A kultúra területén is vannak lehetőségek. Vegyünk neki könyvet. De ne valami jó krimit, ami érdekelné, hanem nagyalakú művészeti albumot vagy valami lexikonszerűt. Ezek jó nehezek, sok helyet foglalnak a könyvespolcon, optimális esetben állítva be sem férnek oda. Olvasni nem lehet őket, egyrészt az alakjuk miatt, másrészt ki kiváncsi egyszerre mind a szászhuszonöt magyar várrom lexikális adataira. Információszerzésre is csak korlátozottan alkalmasak, arra ott van az Internet. A könyvvel azonban vigyázni kell. Könnyen továbbajándékozható. Ez ellen két módszerrel védekezhetünk. Az egyik, hogy beleírjuk, hogy pl. "Bélának Karácsonyra, Mancika".
A másik módszer fondorlatosabb. Nem írunk bele semmit, várunk egy évet, majd amikor a továbbpasszolás jó eséllyel már megtörtént, egy vendégeskedés alkalmával finoman a várromokra tereljük a szót. Például elmeséljük, hogy voltunk a döbröntei romnál, de még egy táblát sem tettek ki, hogy mikor épült. Ha a házigazda arcán átsuhan a pánik enyhe fuvallata, lehet folytatni az offenzívát, "de hát kaptad tőlem azt a szép albumot, ugyan nézzük már meg, hátha benne van". A kínos pillanatok teljes kiélvezése után akár jól meg is sértődhetünk, és erre való hivatkozással máris egy tétellel kevesebbet kell összekinlódni következő Karácsonykor...

Végezetül jöjjön egy igazi, hardkór szivatás. Vegyünk az illetőnek horgászbotot! Persze ez csak akkor tud ütni, ha van egy közeli rokon, aki jár horgászni, és rá lehet venni, hogy vezesse be a horgászat "örömeibe" a megajándékozottat. Ha az illető "bagoly" típus, aki tíz előtt képtelen felkelni, illetve a rokon kellően agresszív, máris mosolyogva álltunk bosszút a plázabeli izzadásért. Hiszen nincs is szebb annál, amikor egy kiadós hajnalig tartó "ötyézésből" hazajövet, elalvás előtt még "jó szórakozást" kívánunk gumicsizmában rohadó, kába férjünknek. Illetve egy kiadósat veszekedhetünk vele, hogy milyen hálátlan, pedig a "Feri milyen rendes, mindig hív magával, de te egy lusta disznó vagy, aki csak dögleni szeret"...

26 komment

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr741610311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narvati 2009.12.20. 22:09:11

Nekem tetszett! :)
Szerintem poénnak lett szánva.

hzizi · http://halesmas.blog.hu/ 2009.12.20. 22:12:47

ez a horgászbot ötlet...
aki horgászik az vesz magának aki meg nem annak minek?

ergerberger 2009.12.20. 22:22:08

Nem volt egy nagy poszt, de az olvasók szellemi színvonalának még ezzel is sikerült messze fölé lőni.

csati 2009.12.20. 22:33:49

@hzizi: látom, sokat felfogtál az írásból, muhaha! :D

karelgott · http://nylon.blog.hu 2009.12.20. 22:38:43

@ergerberger: ejmár, lehetne egy kicsit több önbizalmad!
Szerintem okos vagy te!
Jókat írsz, jó a helyesírásod, tele vagy lényeglátással, szóval fel a fejjel!

karelgott · http://nylon.blog.hu 2009.12.20. 22:44:16

A váras könyv nagyon tetszett, cserébe ajándékötletnek javaslom

- az orrszőrnyírót,
- a sehova sem jó, de akciós jégakkut,
- valami gagyicédét, mondjuk Vivaldi Négy évszak, recsegős, özönvíz előtt felvételről
- bármit, amit találsz a spájzban és már régen lejárt (lengyel tonhalkonzerv 1987-ből, régi Törley Fortuna pezsgő, ereje semmi, a tavalyi dió nejlonzacskóban, molybébikkel körítve)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.12.20. 22:57:09

Nekem tetszett és én egy mértékadó blogger vagyok!

ergerberger 2009.12.20. 23:04:54

@misbelief: én is mértékadó vagyok, a műfaszgyárban szoktam mértéket adni a farkammal, az Ezredes úrral!

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.12.20. 23:09:09

@ergerberger: Nana! Írást lehet szidni, de tartózkodjunk a csúnya "beszédtől"...

Melchi Zadok 2009.12.20. 23:10:53

@ergerberger: valamelyik törpékre specializálódott részlegnél?

Alensha 2009.12.20. 23:16:38

ez nagyon jó :D (egyébként perverznek számítok, ha engem igenis érdekelnek a várak és van is ilyen könyvem? vagy nőknek megbocsátható? :)

Tejpalkó 2009.12.20. 23:24:29

Ajándékok között a családi vastag térd zokni, - amit hétköznap nem lehet felvenni-(valamelyik sport boltban kírusítás lehetett, mert mindenki ezt kapott), valamint amikor a fiam 5 éves volt és megkapta az öntött müanyag,izlés romboló , giccses néger babát,(anyósomtól a drága mamától) ezek vitték el a dobogós helyeket.
Egyszer nekem is bejött egy ajándék a barátom megkapta a 12 számos munkásőr bakelit lemezt.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.12.20. 23:26:15

@ergerberger: Párat kitöröltem, következő veled együtt lesz... Alensha-tól a nevedben is elnézést...

changebug (törölt) 2009.12.20. 23:40:09

A műszálas kínai zokni is kedves ajándék.
Ha hordod az a baj, ha nem az.
Másfél éve 24 pár original kínai karácsonyra kapott zoknira leltem az egyik szekrényben, amit elraktam 'végszükség' esetére.

Régebben meg egyszer kaptak sportlexikont L-Z-ig. Elcserélném A-K-ra :)

v2peti 2009.12.21. 01:12:14

"bármit, amit találsz a spájzban és már régen lejárt (lengyel tonhalkonzerv 1987-ből, régi Törley Fortuna pezsgő, ereje semmi, a tavalyi dió nejlonzacskóban, molybébikkel körítve)"

Haveromék osztrák rokona szokott minden látogatáskor lejárt szavatosságú, a kamrában talált édességet adni a havernak és a szüleinek.

Zsola777 2009.12.21. 03:35:47

Nem tudom, de nekem éppen az kell, hogy az arcszeszben lévő alkohol fertőtlenítsen, és érezzem a hatását. Csípjen, az hozzá tartozik és jó.
Az arcbalzsamot meg vegyék a metroszexuálisok.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.21. 07:55:29

ha nem is fergetegesen, de azért vicces, nekem tetszett! :)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.21. 07:59:26

Horgászni csíra dolog, úgyhogy el sem fogadnám a botot :P

scsaba1 2009.12.21. 08:00:00

@ergerberger:

Azon a vonalon, ahol a japán exportra dolgoznak. :D

Vaandor 2009.12.21. 09:06:50

Nekem tetszett!
Várom a 2., női részt. Lehetőleg még a napokban. ;-)

Zsolt79 2010.06.04. 19:13:21

Én bizony nem szoktam szégyellni megkérdezni, hogy minek örülne. Ha van benne jóérzés nem egy s6-os audival indít, ha meg nincs benne olyasmi, akkor megérdemli amit kap.
Viszont nálunk nincs ilyesmi, hogy a 120. rokon is kap valamit. Kizárólag a legszűkebb családi körben történik meg, és szerintem úgy is az igazi. Egymásról meg tudjuk, hogy kinek mi az álma és nem restellünk egy drágább ajándék érdekében többen összefogni. Nem adunk külön-külön, hanem együtt egyet, aminek tudjuk, hogy nagyon fog örülni.
A haszontalan holmikhoz én a pulóvereket sorolnám... Ha az ember minden évben azt kap a nagyszülőktől pl, akkor pár év múlva már nyithat egy molytalanító intézetet... Szeretek szellősen öltözni, egy pulóverben úgy érzem, hogy megfulladok. Akkor már inkább horgászbot :).
süti beállítások módosítása