Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Elegem van a kutyaszarból...

2015.12.29. 12:43 jacint70

Lassan itt a szilveszter, aminek a vérmérséklettől függő becsületvesztés mellett pár éve az ilyenkor előkerülő "ne durrogtass, mert zavarja a kutyám" kampány is része.

Egész eddig eléggé toleráns voltam, annak ellenére, hogy szeretem a szilveszteri tüzijátékozást, ha ezen múlik, szívesen lemondanék róla. Viszont az alábbi esetek alaposan megtépázták az együttérzést.

1. Ősz van, hullanak a falevelek. Olyan szépen, komótosan nem egyszerre. Vagyis simán előfordul, hogy leesik egy kupac, a kölök szépen belegázol. Majd megismétli másnap. Igen ám, de addig egy "jajj, a kutyák mennyivel értelmesebbek, mint az emberek" mentalitású gazdi - ha azt vesszük, tulajdonképpen igaza is van - szépen odaszaratta a "kedvencét", amire ügyesen rászállingózott az újabb adag levél, nem vettük észre, és máris megtörtént a baleset. A Kiccsaj érzi a bajt, üvölt, amíg beérünk az oviba, a nálam lévő egy szál zsepivel letörlöm, amit tudok, de a nagyja megmarad. A kapuban leveszem a cipőt, szegény az öltözőig ugrálhat fél lábon, én meg öklendezek a mosdóban, amíg nagy nehezen eltávolítom a maradékot.
Tudom, én vagyok a hülye, miért nem olyan óvodába járatom a gyereket, aminek a környékén maximum fenyőfa van.

2. Ezúttal tél van, véletlenül még esik is a hó, rohanunk ki a szabadba, Kiccsaj vidáman gyúrja a parkban a hógolyót. Egyszer csak felordít, mivel a fehéren kívül, valami gyanús barnás is van a kesztyűjén. Nagyon nézegetni sem kell, szagról érződik, hogy - hiába van külön kutyafuttató -, az eb nem bírta ki odáig, és különben is a kutyaszar a hó alatt az igazi. A gyerek üvölt, nézem a kesztyűt, szépen át van itatva a matériával, gondolok egyet, kihajítom a kukába - na ná, majd még beteszem a mosógépbe -, és elindulunk hazafelé, mivel fázik a kölök keze.
Tudom, én vagyok a hülye, ha a téli örömöknek akarok hódolni, akkor vegyek hóágyút, és csináljam a szobában.

3. Szent majdnemeste. Mivel a gyerekek már nagyobbacskák, és a Zasszonynak kell legalább fél óra, mire angyalkát játszva kiszortírozza az ajándokokat, ilyenkor el szoktam vinni a pulyákat betlehemet nézni. Igen ám, de idén a szokásosnál nyálkásabb a ponty, csúszás van, ugyan még világosban indulunk, de visszafelé már besötétedik. A kicsik izgatottak - naná, várják a Jézuskát -, nehéz őket terelgetni, a bejgliillat is már az orromban, nehéz koncentrálni. Egyszer csak megcsúszom, egy pillanatig reménykedem, hogy "csak" sár, de aztán megüt az "ájer", ez bizony egy kiadós adag kutyaszar. Most én üvöltök - hangtalanul, elvégre ünnep van -, azért a Mennyből az angyal végére még odaérek a suvickolásból, annyira nem recés a cipőm talpa... Mindenesetre a bejglit már nem kívánom, elment az étvágyam...
Tudom, én vagyok a hülye, inkább zárjam be arra a fél órára a gyerekeket a vécébe, nem baj, ha ordítanak, elvégre a Szentdélután úgyis a veszekedésről szól.

4. Másnap reggel, indulunk a karácsonyi misére. Kiállok a kocsival, becsukom a kaput, ülnék vissza, egyszer csak megcsap az "ismerős illat". Na, mondom magamban, nem jól töröltem le tegnap este a csomagot. Aztán eszembe jut, hogy az a másik cipőm volt. Törlöm le veszettül, nemcsak a láb másik, de az anyag is nagyon friss. Pedig figyeltem... Visszamegyek, látom, hogy ezúttal sikerült a kapu alá célozni - vajon direkt???? -, ezért nem vettem észre. Kezem kicsit büdös, sebaj, legfeljebb kihagyom a miatyánk utáni kézfogást...
Tudom, én vagyok a hülye, miért nem helikopterrel megyek templomba.

Most leszámítva azt, hogy - ahogy a fórumokat átnézem - legalább a blökik egy részét meg lehet tanítani arra, hogy egy helyre - és ne a járdára - végezzék a dolgukat, ha kutyát tartasz, akkor legyen benned annyi, hogy mindig összeszeded a szart utána. Kivétel nélkül. Ha meg híg a matéria, akkor töröld fel a maradékot is!
Persze, már hallom is, hogy de hát én mindig összeszedem!

Jó, de akkor miért is van ennyi kutyaszar az utcákon???? Én meg nem szoktam szilveszterkor petárdázni, mégis lépten-nyomon szívok.
Amíg ez nem változik, szívjál te is szilveszterkor a házikedvenccel!
 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr818208852

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kántor ideszart 2016.01.01. 14:06:02

Csilla kutyaszarba lépett. Csak otthon vettük észre, pontosabban éreztük meg a penetráns szagot, így az amúgy szerdán esedékes takarítás egy részét előre kellett hozni: flóraszeptes felmosás az előszobában és a lépcsőházban, orrfacsaró cipőtisztítás (a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2016.01.01. 14:10:37

Részvétem. Továbbá maximális egyetértésem, ahogy az a trackbackből is kiderülhet...
süti beállítások módosítása