Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Csajhoki

2011.10.02. 12:55 jacint70

A hoki igazi férfias sportág. Ezért mi sem természetesebb, mint hogy lányok is játsszák. Nálunk, Magyarországon is. Nem is akárhogyan, a női szakágban is "mocorog valami", a legutóbbi DIV III-as vébén bronzérmet nyertek a csajok. (Kicsit vitárrobisan: lányok, asszonyok.) 
Az alsóbb korosztályokban is vannak tehetséges játékosok, elég csak a tavaly többször "megcsodált" Karmenre gondolni, aki élő cáfolata annak a kissé "hokihímsoviniszta" mondásnak, miszerint a női jégkorong valahová a jégtánc és a curling közé tehető.

Csak az a baj, hogy kevesen! Ha a férfi hokinak az az egyik legnagyobb problémája, hogy kevés a felnőtt játékos, csapat, ez fokozottan igaz a hölgyekre is. Annyira, hogy idén csak három csapat tud indulni a bajnokságban. Ezen viszont csak úgy lehet segíteni, ha lányok is jönnek játszani.
Erre kitűnő alkalom nyílt például október 2-án, az UTE pályán, a Lányok Hokis Napján.

Jó, de mit keres az öregecskedő, korpulens blogger a gyereklányok között? Először is, a blogger maga is apuka, akinek a kislánya lassan "korcsolyaérett" korba lép - ráadásul a Zasszony mostanában gyakran emleget valami akrobatikus rock'n'rollt, így muszáj lépni, mielőtt "szégyenszemre" járhat mindenféle ugra-bugra táncversenyre -, másrészt mostanában "ezerrel" csábítgatja a Jégkertbe a kis hokispalántákat.
Úgyhogy vasárnap délelőtt mezbe vágtam magam meg a Kiccsajt, felszerelkeztem szórólapokkal és matricákkal, és elindultam Újpestre.

Ahol a bejárati regisztrációnál csinos hölgyek várnak, többek között Szlaby Gyöngyi a női válogatott kapitánya. Meg ez - külön az eseményre készült - a jelvény:

 

 

 

 

 

Tetszik nagyon a Kiccsajnak, követeli, hogy tűzzük ki. Megteszem, majd felmegyünk a nézőtérre. Ahol éppen edzés folyik, így el kell magyaráznom, hogy miért is van olyan sok korong a pályán. (Kicsit büszke vagyok ám, ezek szerint figyel, tudja, hogy a meccsen csak eggyel szoktak játszani.)
Később jön a rolba, lelkesen mondja, hogy milyen szép, csillogó lett a jég. Majd jönnek a lányok, megkezdődik a programban jelzett utánpótlás edzés. Amolyan "ökumenikus" formában, a MAC-os lányokon kívűl látok Vasas, Újpest és Budai Bocsok mezbe öltözött kis játékosokat is. Bár az edzés könnyű fogocskával indul, azért vannak komoly gyakorlatok is, "jégen futás", hátrafelé korcsolyázás "szétcsúsztatott" lábakkal.
A Kiccsaj egy darabig lelkesen nézi, majd megunja, és új sportágat talál ki. Ez pedig nem más, mint a nézőtéri körbefutás, és az ülések véletlenszerű kipróbálása. Muszáj utána mennem, úgyhogy a további gyakorlatokat már nem tudom megcsodálni.

Az edzést követően jön a beígért közös korcsolyázás. Ezen a ponton "akcióba lendülök", és olyan pofátlan toborzási fogást vetek be, amihez még a leggátlástalanabb amerikai kampányhiénák sem mernek nyúlni.
A Kiccsaj kezébe nyomok egy adag matricát, és beküldöm az öltözködő gyerekek közé, hogy ossza szét. A matrica persze siker, én meg akit érek, annak elmondom, hogy ha tetszett a rendezvény, akkor október 8-án délelőtt lehet újrázni a Széna Téri Jégpályán.

Kicsit még nézzük az érdeklődők szárnypróbálgatását, a Kiccsaj is nagyon fel akar menni, de tavaly nem sikerült a kockatolásnál tovább jutnunk, így nem kockáztatom, hogy egy negatív élménytől elmenjen a kedve, úgyhogy inkább eljövünk, megelőzendő a nagyobb hisztit.

Így lemaradok a válogatott edzéséről, de sebaj. Jó ez a kezdeményezés, remélem lesz még folytatása, akkor majd bepótolom...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr833271732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.10.04. 16:10:56

Úgy látom nem menekül a Kiccsaj és ha tetszik ha nem, profi hokijátékos lesz. Ugye-ugye, kellene egy Kiccsávó is. De mi van, ha ő vadászpilóta akar majd lenni?:)
süti beállítások módosítása