Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Szuszcsere a Metroban

2013.12.11. 10:13 jacint70

A blogger szereti a szódát. Pontosabban anyukája finom szörpijét - meggy, jobb napokon feketeribiszke - szereti, az meg "szúrósvízzel" az igazi. De honnan vegyünk szúrósvizet? Lehet persze venni is, de akkor - főleg nyáron - lehet cipelni a sok palackot, aztán meg kerülgetni a konyhában.

Aztán itt van, mint lehetőség a "csináld magad" is. Na nem úgy, mint gyerekkoromban, amikor hetente kellett járni cserélni a  patront, illetve lehetett izgulni, hogy a dobozban található fémizék mekkora része lesz alig megtöltve, vagy hányból fog a szusz a szifon belseje helyett a szabad légtérbe távozni.
Szerencsére ez manapság már nem így működik, azóta fel lett találva a SodaStream!
Jó nagy patron, csak bele kell csavarni a készülékbe, egy gombnyomás, és máris lehet inni a finom szörpit! Akár hónapokig is működik, szuszcsere nélkül!

Viszont néha ez is kimerül. A cserét általában a Médiapiacon szoktam végrehajtani, ahol berobogok az ügyfélszolgálatra, odaadom a kiürült példányt, leperkálom a friss szusz díját, megkapom a telit, és ennyi.
A héten ismét esedékessé vált a csere, egyúttal karácsonyi budaörsi kiruccanást is terveztem a Metroba, gondoltam bepróbálkozom náluk, hátha nem kell átmennem a Médiapiacra.

Az információnál a hölgy mondta, hogy van csere, amit a pénztárral szembeni dohányboltban lehet abszolválni. Kicsit csodálkoztam, hogy mi köze a szusznak a bagóhoz, de aztán beletörődtem, és vidám konzumálásba kezdtem.
Nagyjából el is feledkeztem a patronról, csak akkor jutott eszembe, amikor a pénztáros megkérdezte - benne volt a kosárban -, hogy nem adom-e oda neki.

- Miért? - kérdeztem.
- Mert a dohányboltba csak szigorú engedéllyel lehet bemenni, ezért nekünk kell kicserélni a patront!

Elmegy, majd két perc múlva visszajön az üres vasrúddal.

- Megváltozott a rend, először le kell adni a göngyöleg-visszaváltónál! - mondja. A cucc be van ütve a gépbe, mögöttem már jönne a következő vásárló, kérdezem, mi legyen.

- Szaladjon csak vissza, megvárom!

Megkeresem a visszaváltót, csöngetek, senki nem bújik elő. Megnézem a feliratot, csak egykor nyitnak, az meg még legalább negyed óra. Visszamegyek a kasszához, és közlöm, hagyjuk a fenébe a dolgot, inkább fizetnék, ne tartsam fel a sort.
Fizetek, bepakolok a kocsiba, majd úgy döntök, messze van az a Médiapiac, inkább teszek egy kísérletet.
Óvatosan besétálok a Szigorúan Őrzött Dohányrészlegbe - szerintem ez valami nagykerféle lehet, ahol csak a Nemzeti Dohányboltok boldog tulajdonosai vásárolhatnak -, és ártatlan arccal - a pénztárnál lezajlott közjátékot nagyvonalúan nem megemlítve - közlöm, hogy az információnál azt mondták, hogy itt lehet új szuszhoz jutni.

A hölgy sajnálkozva közli, hogy előbb le kell adni a göngyöleget. Mondom, hogy az még nincs nyitva, nem lehetne-e valami más megoldást találni. Elmagyarázza, hogy egyig a külső visszaváltó üzemel, majd telefonálni kezd, és megbeszéli a cseremesterrel, hogy két perc múlva bejön. Majd mondja, hogy menjek csak be nyugodtan, megvár a kasszáknál és lerendezzük a dolgot.

Visszamegyek a leadóhelyre, a csereember még sehol, de a kollégája elintézi a bevételezést. Szép, A4-es formátumú papírt kapok, rajta van, hogy leadtam egy durungot, és ezért jár nekem 5300 Ft. Visszamegyek a kasszához, a hölgy tényleg vár, bemegyünk a Restricted Zone-ba, átveszi a papírt, megírja a számlát, miszerint 8000 Ft-ért eladott nekem egy friss, életerős patront, amiből 5300 Ft-ot göngyölegutalvánnyal fizettem ki. Két perc múlva távozom az új szusszal, és két A4-es papírral.

Na, erre mondják, hogy "intézzük, nem bonyolítjuk". Úgy gondolom, hogy az eset - velem együtt szenvedő - alanyai maximálisan segítőkészek voltak, viszont aki ezt a marhaságot kitalálta, főleg így karácsony környékén, nos azt szívesen körbekergetném az áruház körül egy teli szuszos doronggal a kezemben... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr185684014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása