Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Rémálomhajó

2011.09.10. 18:47 jacint70

A blogger néha összekapja magát, és törődik a gyerekével. Például elvitte az Eleven Parkba. Gondolta, majd szépen elücsörög, elnézelődik míg a Kiccsaj szépen kitombolja magát. Mivel a helyiség bazinagy, ücsörgésről szó sem lehetett, de azért kiszúrtam a Minimax Családi Hajó hirdetését.

Mint írtam, néha összekapom magam, ezért elhatároztam, hogy erre a programra is veszek jegyet. A honlapon szerepelt, hogy ezt az egyik játékboltban előre meg lehet tenni.
Megtettem. Kicsit aggódtam, hogy nem lesz már, de kiderült, hogy nem is konkrét alkalomra szól, hanem bármelyikre.
Múlt vasárnap - figyelem, az Ocskay Emléktorna helyett! - el is vittem a Kiccsajt, hogy realizáljuk a bilétát. Mivel aggódós típus vagyok, ezért már korán odazargattam, a hivatalos kapunyitáskor vagyis fél tízkor már a kikötőben is voltunk.
Meg rajtunk kívül egy hatalmas sor. Ami rettenetesen lassan haladt. Kérdeztem az előttem állót, hogy ezt jeggyel is ki kell-e várni. Mondta, hogy igen. Kezdtem aggódni, hogy be sem jutunk. Nem mintha nagyon zavart volna, de hogyan magyarázom meg a Kiccsajnak, hogy hiába jöttünk. Hamarosan előkerült valami szervezőféle, aki hangosan elkurjantotta magát, hogy aki regisztrált az menjen előre, aki meg nem az reménykedjen, hátha feljut, mert sokan leszünk.

Elővettem a legmarconább ábrázatomat, és közöltem, hogy ugyan nem regisztráltam, viszont van jegyem. Erre mi is előre lettünk engedve, így némi közelharc árán sikerült feljutnunk. Persze közben - biztos, ami biztos - többen elhúztak mellettünk, az elcsípett beszédmorzsákból kikövetkeztettem, hogy valami Vizipók Egyesület odaszervezett egy kollektív programot. A tagság protekciósan fél tíz előtt bemehetett, a sorkerülők a szokásos elkésők voltak.

Beérve aztán láttam, hogy a "protekcionisták" már minden helyett elfoglaltak, vagyis a székekre odatettek valamit, majd elmentek mindenfelé.
Értem én, hogy tök jó buli egyben eladni egy kazal jegyet, de talán egy lehelettel korrektebb, ha akkor indítunk is egy külön járatot, nem pedig a zsúfolt hajóra engedjük rá a szintén fizetős egyéni júzereket.
Mert ezzel a megoldással sikerült elérni, hogy gyakorlatilag semmit sem lehetett csinálni. Ráadásul a tomboló kánikula ellenére minden asszeszoár a zárt fedélközben lett elhelyezve, a nyitott felső fedélzeten szinte semmi sem volt.
Az alsó rész meg olyan volt, mint a "korai" Volvó buszok, vagyis csak pici ablakok voltak - elvégre van légkondi -, amik közül csak minden második volt kinyitva, cserébe viszont a klíma sem volt bekapcsolva.

Maga a játszórész minden idők legsilányabb kivitelezésű alkalmatossága volt. Pár keskeny asztalra odatették a szponzor játékbolt pár játékát, meg melléjük a megvásárolható példányokat. Animátorok is voltak, de igazából nem a gyerekekkel foglalkoztak, hanem felváltva lelkesen lobogtatták a számlatömböt, hogy tessék vásárolni, meg sápítoztak, hogy a gyerekek ne szórják le a földre azt a homokszerű izét. (Itt azért helyből öngólt is lőttek, mert a szőnyegbe taposott obzsét látva több szülő hangosan megjegyezte, hogy ilyet aztán soha.)

Mivel minden próbálkozás, hogy valamivel játszani is lehessen, kudarcba fulladt, felmentünk a fedélzetre. Ott legalább volt arcfestés, igaz összesen egy csaj csinálta. Beálltunk a sorba, kábé öt perc alatt rájöttem, hogyha ezt végigálljuk, akkor a program végére sorra is kerülünk, ezzel sikerült is meggyőznöm a Kiccsajt, hogy menjünk inkább le.
Lent már javában ment a koncert, természetesen nem lehetett bemondani előre, meg információ is csak egy volt kiírva, hogy "Tombolajegy a büfében".
Valahogy odaférünk - mármint a Kiccsaj, én inkább távolról nézem - a koncerthez, legalább ez a része jó a programnak, a Buborék együttes a Halász Jutka (néni) által kijelölt úton halad, gyerekdalok, közös tornázás, stb.
A Kiccsaj élvezi is a dolgot - ennek fokmérője, hogy közel fél órát kibír kb. egy helyben -, én nem annyira, a kis helyre összezsúfolt tömeg belihegi a zárt teret, szegény gitáros minden szám után megtörli a fejét egy törölközővel.
Ebben a részben csak egy turpisság van, a szponzor játékbolt reklámdala máshogy szól mint a többi. Rövid töprengés után rájövök, hogy ez biza pléjbekk. Nem értem, mert az énekesnő szépen énekel, a cucc is jól szól, nem torzít, úgy tűnik, azért biztosra kellett menni.

De legalább a koncert végén bemondják, hogy a tombola délben lesz. Felterelem a Kiccsajt a fedélzetre, hátra lehűl egy kicsit, meg különben is élvezze a hajókázást is. Persze ez is spórolósan van megoldva, a háromórás programnak csak a felében megy a hajó, egy tessék-lássék kört a Margit és a Lágymányosi - ohpardonbocsánat Rákóczi - híd között.
Délben lemegyünk a tombolára, legalább sok nyeremény van - naná, összedobatták a szponzorokkal egy kis reklámért cserébe -, jó lenne nyerni.
Egy ponton ijedek meg, amikor Minimax Családi Hajó belépőt sorsolnak, erősen drukkolok, hogy nehogy véletlenül kihúzzák a számomat, akkor már majd két órája rohangálok a Kiccsaj után a sűrű tömegben, még egyszer nincs kedvem. De szerencsém van, nem nyerünk.

A tombola után sokan hazaindulnak - elvégre az érdemi program (koncert, hajókázás, tombola) már lefutott, viszont minden szülő rendesen kikészült -, hirtelen szellős lesz a tér, lehet végre játszani is. Fél egykor szólok a Kiccsajnak, hogy nézzük meg az arcfestést is. A sor már elviselhetőbb, így beállunk. Két perc múlva megjelenik egy harcimarcsi szervezőcsaj, és közli, hogy a sort már kettővel előttem lezárták, mert nem fogunk beleférni az időbe.
Ketten vagyunk, az előttem lévő nagymamával offenzívába kezdünk:
- Jó, de magyarázza meg a gyereknek, hogy pont őt már nem fogják megarcfesteni! - zendít rá a nagymama.
- De egykor véget ér a program, majd én megmagyarázom! - riposztol a harcimarcsi.
- Ne megmagyarázza, hanem hívjon még egy arcfestőt! Összezsúfolnak ötszáz gyereket, ugye ezt maguk sem gondolják komolyan, hogy elég egyvalaki! - kontrázok.
- Ha kettőt hívunk, akkor is ugyanekkora a sor! - vágja ki büszkén.

Ó, azt a testi szabadfoglalkozású, jó nőnemű felmenődet! Persze, hogy ugyanakkora a sor, hiszen mindenki csak olyanba áll bele, amit reálisnak tart, nyilván kettő is betelik, csak akkor talán kevesebben távoznak csalódottan.

- Jó, akkor kérem vissza a jegyárat! - tör ki belőlem az elmúlt majd három óra összes kellemetlensége - Idezsúfolnak kétszer annyi gyereket mint amennyi befér, semmihez nem lehet odaférni, az arcfestéssel is spórolnak!
- Jó az maguknak, ha negatív reklámot fogunk terjeszteni a hajóról? - teszi hozzá a nagymama. Nem sejti, hogy a blogger billentyűzete már órák óta "éles", gondolatban már formálódnak a bejegyzés mondatai.

A csaj ezen a ponton feladja, előremegy, és közli az arcfestővel, hogy túlóra lesz. Persze azt még hozzáteszi, hogy én vagyok az utolsó, mást ne engedjünk. Én meg közlöm, hogy nem én vagyok a szervező, én ugyan senkit el nem küldök.
Kb. fél kettőre végzünk, mondjuk megérte várni, mert a Kiccsaj gyönyörűen meg lett festve.

Ritkán szoktam sarkosan fogalmazni, de ez az egész egy szemét profitmaximalizálós lehúzás volt, zéró szolgáltatással. Úgy gondolom, hogy a két jegyért kifizetett 4350 forintért lényegesen kevesebbet kaptunk, mint a legutóbbi Kerületi Hepajon, ahol két arcfestőre is futotta, pedig az ingyenes rendezvény volt... 
 

4 komment

Címkék: lehúzás minimax hajó

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr863216519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.09.11. 20:32:13

Én is kinéztem ezt a programot, de ezek után nem hiszem, hogy veszünk rá jegyet. kazsu /promontor családtag/

goumideaumineaux 2011.09.12. 08:40:44

Én nem néztem ki, de alapból utálom is a zavarjunk fel egy csomó gyereket egy hajóra, azt majd csak lesz valahogy típusú programokat. Tapasztalt vízjáróként tudom, hogy bármekkora hajó kicsi nagyon kevés számú gyereknek is. :)
Inkább ültessétek túrakenuba őket és nézze közelről a vízimadarakat, a fákat és közben az izmai is dolgoznak. :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.13. 11:05:21

Ennyi pénzért az állatkertet ajánlanám. Ott nem csak egy kecskét lehet simogatni és még kis tigrincsek is vannak! Tegnap voltuk, szuper volt!

Crear_alien 2011.09.14. 15:14:36

koszi a bejegyzest. eddig sem vonzott nagyon, most megkevesbe...
süti beállítások módosítása