Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Kelly's Snakepit

2010.11.11. 10:12 jacint70

Ez egy rockbanda. Kezdetben "vala" a Guns 'N' Roses. Ami kétségtelenül világhírű volt, hiszen még én is ismerem pár számukat. Naná, hogy a Terminátor 2. "kapcsán". Lehet, hogy akkor még rockzenét is hallgattam... (Manapság eléggé átalakult a zenei ízlésvilágom. A keményebb zenékre álltam át, például erre.)

Aztán - ahogy ez lenni szokott a világhírű együttesekkel - elindultak "Norvégia fővárosába". Onnan már külön-külön tértek vissza. Mivel társaságban gyorsabban telik az utazás, az együttes gitárosa alapított egy új bandát Slash's Snakepit néven. Ez a formáció már nem lett annyira világhírű, hiszen egyetlen számukat sem ismerem. Aztán - úgy tűnik, ez a kevésbé világhírű zenekarokkal is előfordul - ez a banda is feloszlott tíz éve, Slash pedig összeállt a régi haverokkal a Velvet Revolverben, visszaidézni a Nagy Időket.

Miközben Axl Rose az alábbi interjút adta, a munkahelyemen feltűnt egy fiatal, jólnevelt, halkszavú srác, Zoli. Akivel aztán több mint tíz évig együtt dolgozhattam.
Az informatika érdekes szakma. Igényel némi kreativitást. Amit aztán az évek múlásával felvált a napi favágás. Ezért a kreatív elmék más területet keresnek a fölös alkotó energiák levezetésére. Zoli régóta gitározik meg szereti a Guns 'N' Rosest, ezért kézenfekvő volt, hogy beszáll egy rockbandába. Ez a Kelly's Snakepit, amely Slash egykori Snakepitjét "tribütálja".
Ami tegnap estig egész biztosan nem volt világhírű. De megtették a kezdőlépést, megtartották első koncertjüket a Rocktogonban.

Kezdő zenekarnak lenni hasonlíthat a kisblogger létformához. Például nem elég a tévében elkurjantani magunkat, hogy koncert lesz, és akkor tódulnak a népek. Nem, egyesével kell meghívni az ismerősöket, barátokat. Akiket esetleg még meg is illik hívni egy sörre, ha már eljöttek. Meg cipelni kell a szerelést - nincsenek roadok -, ráadásul fizetni is kell a terembérletet, ami pedig egy rockkocsma. (Bloggernek lenni legalább ingyen van...)

Tehát tegnap este elmentem a koncertre tömegnek. Zoli próbált "felkészíteni", hogy ne Michelin csillagos étteremre számítsak, vágni lehet majd a füstöt, illetve a WC is erősen MÁV színvonalú.
Csak mosolyogtam rajta, voltam én már ilyen helyeken, igaz utoljára tizenöt éve. Mert egyetemistaként "illett" ilyen objektumokban tölteni a péntek estéket. Márcsak a kötelező csajozás miatt is.
De igazán jól sosem esett. Nem értettem, hogy mi abban a jó, hogy az ember órákat ül/áll egy olyan helyen, ahol óránként össze lehet szedni egy tüdőrákra való füstadagot, a zenét meg miért kell olyan hangosan nyomatni, hogy a szövegből még véletlenül se lehessen egy szót sem érteni. És mindezt miért kell a meghirdetett kezdési időpont után órákkal elkezdeni, lehetőleg éjfél után, amikor már álmos az ember.

Úgyhogy rutinosan felhívtam Zolit, aki megnyugtatott, hogy a nyolc órás kezdés ellenére ráérek negyed tízre odaballagni. Ez nagyjából sikerül is, mikor megérkezem még az előzenekar nyomja. Hogy mit, azt nem sikerül kideríteni, a "küzdőtér" kb. ötször tíz méter, mégis csutkára fel van tekerve minden, lapulok a hátsó falhoz, bár esélyem sincs orra bukni, megtart a basszus.  Hely az van, kb. tíz rajongó verődött össze. Az egyik számban mintha a Rebell Yellt vélném felfedezni, de ki tudja...
A cigifüst is megvan, szerintem ez még a nyitást követő héten ivódott be a falakba, azóta csak "szintentartás" történik...

Végre jönnek Zoliék, úgy látszik Nekik több barátjuk van, talán harmincan is vagyunk. Amennyire meg tudom ítélni, szépen, energikusan játszanak. Az énekes igazi frontember típus, nyomja a sót ezerrel, van minden amit a rocksztenderd előír, hajrázás, közönség-énekeltetés, a koncert vége felé még - a konferálás szerint - Magyarország legszebb férfifelsőtestét is szemügyre veheti a nézőközönség. Pedig nem lehet egy egyszerű feladat kb. harminc embert úgy "tűzbe-lázba" hozni, mintha egy sportcsarnoknyi rajongó várná a már jól ismert "interakciós játékokat". De ez is sikerül, egy kábé ötfős csapat összeáll "első sorrá", egymásba kapaszkodva táncolnak, reagálnak a frontember "kezdeményezéseire". (Sajnos a nevét nem értettem, mire eljutottunk a banda bemutatásához, már mindkét fülem totálkáros volt.) Félidőben elhangzik egy instrumentális szám is, ha jól értettem saját szerzemény, szerintem ez volt a legjobb része a bulinak.
Amit sajnálok, hogy Zoli gitárjátékát nem tudom érdemben értékelni, egyrészt ez a műfaj nekem nem jött össze, másrészt gitárosból kettő is van, ennél a hangerőnél esélytelen a "széthámozás".
Az egy óra gyorsan elszáll, Zoli izzadtan, de láthatóan boldogan jön le a színpadról. Dumálunk egy kicsit, aztán irány haza.

Mire hazaérek, éppen kifolyik a víz a kádba. Kérdezem a Zasszonyt, honnan tudta, mikor érkezem.
- Á, már a sarokról ideérezni a cigibűzt. - hangzik a válasz....

Frissítés 2010.11.11. 11:40 Most vettem ki a tegnapi cuccot a mosógépből. Az idegentest-csapdában meg találtam egy bontatlan doboz marbit...

Frissítés 2010.11.18. 20:09 Nem értettem jól. A félidei instrumentális szám nem saját, hanem a Jizz Da Pit feldolgozása...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr872441211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt79 2010.11.15. 16:42:14

Anno én is sokat jártam ilyen helyekre, de csak a társaság miatt. Akkor az volt a trend és lenézték azt aki nem alkalmazkodott. No hát én akartam alkalmazkodni, de szerencsére azóta már lekopott rólam ez a baromság. Ahogy az emberek többségéről. Nem is volt élvezetesebb annál, mint a diszkóban a hamutartó ízű csajt smárolni, miközben az agyad ütemre lüktetett a fejedben. Persze ez fordítva is igaz lehet :).
Ma már 6 ökörrel sem lehetne rávenni ilyesmire. Azt hiszem még egy jó barát kedvéért sem. Ha igazi jó barát, akkor már eleve nem hív meg, mert tudja, hogy mennyire utálom az ilyesmit :).
süti beállítások módosítása