Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Gyerekhoki v4, a "sípmester"

2010.10.30. 18:16 jacint70

Ma végre megvolt az idei első torna. A héten Béla átküldte az ellenfelek névsorát, MAC III., UTE V., Pólus Pingvinek, hát finoman szólva nem mi voltunk az esélyesek.

A tavaly tapasztaltakból kiindulva Tejpalkó a "megjelenés" időpontját negyed tízben határozza meg, ehhez képest fél tízre érek oda, nagyjából utolsóként, a jégpálya előtere teli van mindenféle mezekbe öltözött gyerekekkel. Számolom a mieinket, tizenkettőig jutok, ezúttal nincsenek létszámgondok. A felszerelés is majdnem mindenkinél teljes, csak egy kesztyű hiányzik. Hirtelen csak egy síkesztyű tud előkerülni pótlásként, erre a gyerek kiveri a hisztit, hogy márpedig ő ebben nem játszik. Ha nem, hát nem, Béla hazazavarja.
Az intermezzót követően Tejpalkó egy sípot és egy stoppert nyom a kezembe, mondja, hogy én leszek az időmérő. A feladat nem túl bonyolult, percenként sípolni kell, akkor jön a kötelező sorcsere.

Az első meccset a MAC III. ellen játszuk. Úgy tűnik, a Széna Téri Szent hagyomány már a múlté, megszerezzük a vezetést. Próbálok figyelni a sípolásra, azzal nincs is gond, csak mindkét kezem teli van, nem tudom jegyezni a gólszerzőket. Nézem a bírót, kiderül, hogy Varjú Árpád vezet a tornán, megtiszteltetés, hogy egy IIHF bíró "keze alá" dolgozhatok. Persze a megfelelő "képesítése" is megvan, többször láttam már a rolbát kezelni, úgyhogy vezethet mini tornán is...
Amíg ezen elmélkedem, gyorsan fordít, majd elhúz a MAC, a vége 2-9. Ami számomra kissé meglepő, hogy az új kapus - Yumi - a kilenc kapott gól ellenére nagyon jól véd, pedig egy hónapja sincs, hogy először felkerült rá a kapusfelszerelés. A hibák sajnos megmaradtak tavalyról. Igaz, a csapat egy része kicserélődött, de sajnos az újakkal is gyakran előfordul, hogy nem védekeznek. Béla hiába magyarázza el, hogy cserénél lekorcsolyázás előtt el kell ütni a korongot, gyakran otthagyják a gyerekek, ebből több kapott gól is születik.

"Debütálásom" jól sikerül, a többi meccsen is én "időmérek", így a következő meccsen meg tudom figyelni a többi ellenfelet. A Pingvinek nagyon jól játszanak - különösen egy Kármen nevű kislány - könnyedén lenyomják az UTE-t. Bizony, ez csak az ötödik csapat, itt is előfordulnak a Jégkertnél "megszokott" hibák, az újpestiek "foghatónak" tűnnek.
Ennek megfelelően a második meccsen is megszerezzük a vezetést, sokáig jól is tartjuk magunkat, aztán fordít az UTE, 1-3. Mindezek ellenére kiegyenlítettek az erők, talán többet is támadunk. A második "félidőben" sikerül is a szépítés - Barnabás egy szép szóló végén talál be -, majd az utolsó előtti percben az egyenlítés is. Az utolsó csere alatt kérdezem Bélát, mi van döntetlen esetén, mondja, hogy semmi. Rá tíz másodpercre - az egyik játékos a támadók mögött ragad - meg is kapjuk a negyediket. Majd nem sokkal később az ötödiket. Vége, megint vereség, pedig egy kicsit több koncentrálással a döntetlen meglehetett volna.

Jégfelújítás következik, próbálok egy teát szerezni, a három meccs egy kicsit sok volt, átfáztam. Pechemre éppen kifogyott, de legalább Laca odajön, mondja, hogy feltétlenül írjam bele az élménybeszámolóba, hogy a második gólt a fia lőtte. Megtettem.

Jön a Pingvin - MAC derbi, ezt is simán nyerik a "plázabéliek". Majd a Jégkert következik a Pingvinekkel, sajnos le kell írnom, a nap mélypontjaként sima 1-25, pedig Yumi fantasztikusan véd. Csak sajnos gyakran van magára hagyva, a védők sehol.
Levezetésként még "végigfütyülöm" a MAC - UTE meccset, egyszer egy árnyalatnyival hamarabb sípolok, minthogy egy akció véget érne, így "megfosztom" egy góltól a MAC-ot, de nem számít, így is sok góllal nyernek. Közben Tejpalkó hoz egy teát, az utolsó pillanatban megmentve a fagyhaláltól.

Ezúttal sajnos a "bronzcsoki" sem sikerül, de ez egyáltalán nem baj, még csak október végét írunk, sokan idén kezdtek el hokizni, egész biztosan lesz ez még sokkal jobb is. Mindenesetre portásunk is van, ha a 25 "pingvingól" nem vette el a kedvét, és kedden lejön az edzésre, egészen biztos, hogy komoly kapus lesz Yumiból.

Ráadásként Tejpalkó nagyobbik csapata - 10-13 évesek - játszanak egy barátságos meccset az Óbudai Gepárdokkal. Itt végre van számszerű sikerélmény is, a vége 12-2 a Jégkertnek, megvan a közte tíz. Az, hogy megússzuk két kapott góllal, az nagyrészt a jó kapusteljesítménynek köszönhető. A ketrec előtt nem más, mint Sebi állt, Béla tavalyi felfedezettje. Úgy tűnik, Tejpalkónak van szeme a kapusokhoz... 

Záróakkordként Varjú Árpád visszakéri a stoppert és a sípot, így "leesik", hogy tulajdonképpen egy olyan - legalább is ahhoz hasonló -"fütyülőt" használhattam, aminek megszerzéséhez Csató Iminek egy kazal jótékonysági pénzt "el kellett" licitálnia...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr172410200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

strcprst 2010.11.05. 13:16:47

Élvezetes és frappáns beszámoló, köszönet érte! Egy apró észrevétel a szerzőhöz: a "Sebi" név már használatban van, mégpedig egy 12 éves ifjú jégkorongozó által, aki immár 7 éve karcolja a jeget, jelenleg a MAC "kölyök" cspatának tagjaként. Sokan csak így ismerik a "családban", az igazi nevét nem is tudják, régi és a mostani edzői is így szólítják. Ezért talán szerencsésebb lenne tehát a tehetséges hálóőrnek más "művésznevet" keresni.

strcprst 2010.11.05. 13:54:55

Szórakoztató, frappáns beszámoló, köszönet érte! Egy apró megjegyzés a szerzőhöz: A "Sebi" név már használatban van a "családban", mégpedig egy 12 éves hokis által, aki immár 7 éve karcolja a jeget, jelenleg a MAC "kölyök" csapatánál. Sokan csak ezen a néven ismerik (az igazit nem is tudják), régi és mostani edzői is így szólítják. Ezért hosszabb távon talán szerencsésebb lenne, ha az írásban említett tehetséges hálóőr más "művésznevet" választana magának.

Rumcájsz 2010.11.12. 11:41:14

@strcprst: Ha nem haragszol érte meg, nem rohanok most el az anyakönyvezetőhöz, hogy 11 évvel ezelőtt elrontottam a névválasztást és új nevet szeretnék adni a gyereknek. :-)
Ha majd 10 év múlva a válogatottban ott lesz mind a két gyerek és a közönség azt kiabálja, hogy szép volt Sebi, akkor kitaláljuk, hogyan hidaljuk át ezt a problémát. :-)
Addig is sok sikert kívánok Dávidnak! ;-)
süti beállítások módosítása