Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A "dögkút"

2008.12.06. 08:12 jacint70

Néha elcsábulok egy-egy "fantasztikus ajánlattól". Még szeptemberben bedobtak egy kuponkatalógust, amiben az egyik kertészeti csomagküldő cég hírdette magát. Ingyenes katalógus-igénylést ajánlottak, valamint megcsillantották annak lehetőségét, hogy háromezer forintnyi rendelés esetén küldenek egy kívánságkutat, hatvan darab szellőrózsa maggal. Egy szép fényképet is mellékeltek a kútról:

Látszik, a kút ott áll a fűben. Még oda is van írva, hogy kertjének, teraszának dísze lehet. A Zasszony persze aggodalmaskodott, hogy hová fogom tenni, de én csak fölényesen mosolyogtam, hogy háromezerért úgyse fognak egy monstrumot küldeni. A katalógust gyorsan megrendeltem - naná, hogy interneten, az a legingyenesebb -, szeretek szép virágokat nézegetni, akár fényképen is. És egyre jobban kezdett izgatni a kút. A katalógus lassan meg is érkezett, nagyjából október elején. Ahhoz képest, hogy azt írták, rendeljek gyorsan, nem siették el a küldést. De szép képek voltak benne, öröm volt lapozni. Egzotikus virágok, köztük olyan rózsa, amelynek a szirma belül bordó, kívül fehér, csupa gyönyörűség. Csak sajnos mindegyikhez igazi kert kell. Ami nincs. Viszont a kút gondolata nem hagyott nyugodni. Kissé mániákusnak éreztem a dolgot, el is neveztem "dögkút"-nak. Hirtelen mentőötletem támadt. A család teli van kerttulajdonosokkal, közeleg a Karácsony - amihez a mi családunkban több névnap, illetve szülinap is közel esik -, összekötöm a kellemest a "dögkúttal", palánta lesz az idei ajándék.
Boldogan lapozgattam a katalógust, mígnem elérkeztem a cinegegolyóig. Ami kétszer annyiba került, mint a sarki állatos boltban. Gyanút fogtam, interneten elkezdtem csekkolni, gyorsan "lebukott" a cég hogy milyen szép árréssel is dolgoznak.
Háát, valakinek nyilván ki kell fizetni a sok ingyenes katalógus és a "dögkút" árát. Na én csak a sajátomét fogom - gondoltam -, és gyorsan lehúztam a tételek felét, csak azokat hagytam meg, amelyeket sehol nem láttam a neten, gondosan ügyelve, hogy a végösszeg  csak minimálisan haladja meg a kúthoz szükséges értéket.
Ezután megpróbáltam feladni a rendelést. Interneten nem ment, egyszerűen hibát dobott az oldal. Felhívtam őket telefonon - kicsit sérült a költségminimalizálási irányelv -, jeleztem, hogy rossz az oldal. Mondja a csaj, hogy akkor adjam le telefonon a rendelést.
Leadtam. Közben kiderült, hogy az egyik termék csak a katalógusban szerepel, a helyettesítő viszont egy ezressel drágább. Nagyon sérült a költségminimalizálási irányelv, de belementem, ekkora már teljesen a "dögkút" bűvkörében éltem. A végén mondtam a csajnak, hogy kérnék egy visszaigazoló e-mailt, de azt nem volt hajlandó küldeni. Az csak internetes rendelés esetén "jár", ami nem működik. Józanabb pillanataimban éreztem, hogy hagyni kéne az egészet, de a kút "nem eresztett". Minden nap álmodoztam róla, a Zasszony már különköltözéssel fenyegetőzött.
Két hét múlva meg is érkezett a csomag. Az előre beígért értesítő SMS természetesen elmaradt. Szerencsére volt nálam pénz, úgyhogy ki tudtam fizetni. A pontos összeget. Mert a dobozon nem volt kívül szállítólevél, és gyanúsan kicsi volt. Féltem, hogy nincs benne a kút, de a futár nem engedte kibontani, mondván, hogy akkor nem tudja visszavinni. Ezt meg is értem. Azt viszont már nem, hogy ezek után a visszajáró hatvan forintot miért akarta megtartani. Mondtam is neki, hogy kérem azt a visszajárót, finoman utalva arra, hogy ha ő ilyen közömbös a "dögkút" elmaradása iránt érzett aggodalmam iránt, akkor én is hasonlóképpen érzek az ő anyagi gyarapodását illetően. Rutinosan rávágta, hogy csak százasa van. Jeleztem, hogy van nekem negyven forint apróm, adja csak ide...

Remegő kézzel bontottam fel a dobozt, túrom szét a virághagymákat, alattuk ott egy kábé 30*30-as lapos doboz. Ebben volt a kút. Lapra szerelve. A vi(l/r)ág a helyére került. Ekkora rendelésbe ekkora "ajándék" fér bele:

Virágcserépnyi. Mindenesetre az összelegózása élvezetes szombat esti program volt, legalább nem kellett néznem a Megasztárt. Meg letudtam egy-két karácsonyi ajándékot is. A viszontagságok miatt kicsit kételkedem, hogy bármi is ki fog nőni ezekből, de ez leghamarabb tavasszal derül majd ki, és ki emlékszik már akkor a Karácsonyra...

Csak azt nem tudom, hogy a mellékelt hatvan magocskával mit fogok kezdeni... 
 

2 komment

Címkék: kertészkedés hellókarácsony dögkút

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr20807131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.12.07. 09:38:48

Hát, jellemző történet, de végülis járhattál volna rosszabbul.

Ez a katalógusfényképezés külön mesterség. Az én kedvencem a kisgyerekeknek való műanyag konyha, ami minden katalógusban kétszer akkorának látszik, mint valójában, mert mellészerkesztenek egy "kicsinyített" kisgyereket.

Én egyébként immunis vagyok a csomagküldő katalógusok irányában (értsd: más trükkökkel szoktak bepalizni), de a páromat néha vissza kell fogni. Amióta pár éve kifizetett kb. 4000 forintot egy "prémium" gyerektörülközőért (értéke cirka 800 forint) egy Schafer katalógusból, azóta azért könnyebb dolgom van.

Zsolt 2008.12.09. 08:18:32

És a legrosszabb az egészben, hogy szinte lehetetlen levakarni őket, ha egyszer szóba álltál velük. Így jártam én egy másik céggel. Küldtek prospektust, megtetszett valami, megrendeltem, megjött, kifizettem, aztán 2 évig próbáltam megszabadulni tőlük, mert valóságos szőnyegbombázásba kezdtek, mindenféle ajánlatokkal... Aztán írtam nekik egy levelet. Semmi hatás. Amikor a másodikat ültem le megírni, félreraktam minden jó modort és jó ízes beszéddel kértem fel őket, hogy szálljanak le rólam. Azóta legalább csend van.
A mellékelt "értékes" ajándékot el is felejtettem említeni. A hirdetés úgy szólt, hogy ha megrendelem a "Csodálatos Állatvilág"-ot, akkor kapok egy fényképezőgépet. Nagyon elcsodálkoztam, mi ebben az üzlet. Annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy belementem. Persze, mikor megjött az "értékes" ajándék, mindent megértettem. Egy hiper-szuper made in China, egyszer használatos valami volt... Azóta mereven elzárkózom mindenféle szenzációs lehetőség elöl. Persze, valahol őket is meg lehet érteni. Az ő céljuk, hogy eladjanak és meg kell mondani, hogy igazán mindent elkövetnek, hogy ezt a célt megvalósítsák. Csak magamban kérdem meg: Vajon nem lenne jobb, hosszú távon, inkább azon igyekezni, hogy minden ügyfelet megtartsanak? Egyszer úgyis betelik a pohár az embereknél... Vagy nem?
süti beállítások módosítása