Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Elképzelem...

2012.12.20. 07:39 jacint70

...az alábbi jelenetsort. De melyiket is? Olvasom Promontornál, hogyan is járt az akciós sörrel, és Vele "ellentétben" nem hiszem, hogy itt csupa szerencsétlen véletlenről volt szó. Inkább az alábbira tippelek:

I. felvonás

Helyszín: Városi Spórolós a Ráday-Kinizsi sarkán, a hátsó raktár sarkában kialakított "iroda", ami egy lepusztult íróasztalból áll, rajta egy csoffadt, kb. tízéves számítógép.
Időpont: A Páncélos Sörvitéz akciós kampánya előtti 5. nap.
Szereplők:
  
Kovács úr, a boltvezető
 Józsi, Kovács úr bizalmi embere, ő ért a számítógéphez.

Kú: Józsikám, megint pittyegett ez a gép, nézd már meg, mi a franc már megint!
J: Főni, jött egy levél a Központból, jövő héten akciós lesz a Páncélos Sörvitéz, 259 helyett csak 179!
Kú: Ó, hogy ott rohadjanak meg, ahol vannak! Mindjárt jön a Karácsony, amúgy is itt fog hemzsegni az a sok gyökér vásárló, még ezzel is cseszegetnek! Most mond meg Józsikám, mi jó van nekünk ebben?! Majd idegyün a sok nyugger meg akcióvadász, követeli az olcsó Sörvitézt, aztán vesz mellé maximum egy zsömlét. Csak a macera meg az idegeskedés, a forgalom meg egyáltalán nem nő! Pedig állandóan az a bajuk a Központban, hogy nem elég nagy itt a bevétel! Tüntessük csak el gyorsan a polcról azt a löttyöt, nem is akarom látni!
J: Hopp Főni, megint jött valami a Központból! Azt írják, hogy tévesen jelent meg a leértékelős újság, a sörakció csak a Normál és a Nagy Spórolósokra vonatkozik, a Városira nem.
Kú: Huhh. Akkor ezt megússzuk! Józsikám, hozzál kettőt abból a Páncélosból, ez a minimum a nagy ijedtségre!

Pár perccel később.

J: Főni van egy ötletem, hogyan nyomhatnánk meg a forgalmat, ha már úgyis özönleni fog a sok tapló az occsósörre!

II. felvonás

Helyszín: Városi Spórolós a Ráday-Kinizsi sarkán, a hátsó raktár sarkában kialakított "iroda", ami egy lepusztult íróasztalból áll, rajta egy csoffadt, kb. tízéves számítógép.
Időpont: A Páncélos Sörvitéz akciós kampánya utáni 2. nap.
Szereplők:
  
Kovács úr, a boltvezető
  Józsi, Kovács úr bizalmi embere, ő ért a számítógéphez.

Kú: Na, Józsikám, hogy sikerült a mi kis akciónk!
J: Remekül Főni, remekül! A köcsögök nagy része már a Karácsonnyal volt elfoglalva, a teli kosárba éppenhogy begyömöszölte azt a négy-öt dobozt, a tízezer forintos számlán fel sem tűnt az a kis többlet!
Kú: Senki sem reklamált?
J: Háát, egy nyugdíjas mammer szóvá tette, de ráordítottam, hogy ne keverje az árcédulákat, erre ijedtében azt sem vette észre, hogy a pénztáros hozzászámolt egy konyakot is a sörökhöz!
Kú: Ennyi?
J: Volt még egy szemüveges, bajuszos is! Az nagyon kötötte az ebet a karóhoz, hogy mi van az árcédulán, de a képébe röhögtem, hogy az a Holsten! Főni, te egy zseni vagy, hogy egyből vágtad, hogy a Holsten akció nélkül 179!
Kú: És???
J: Háát, otthagyta a pénztárnál, meg valami olyasmit is mondott, hogy ide többet be nem teszi a lábát!
Kú: Hál' Istennek, egy taplóval kevesebb! A francnak se fog hiányozni, már úgysem lehet megmozdulni a Karácsonyszagra gyűlő barmoktól! 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr554974252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.12.20. 20:06:56

Nagyon jó! A hangfelvételt a JIA szerezte be vagy a JBI? ;-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.12.20. 21:53:19

@jacint70: Jácint Intelligence Agency, Jácint Buro of Investigation (Jóvanna, vannak hülye "poénjaim" tudom...)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2012.12.20. 22:04:41

@promontor: BJB - Big Jacint Brother... Nagy testvéred figyel téged, a hangja rád szól a blogokból.... ;-)
süti beállítások módosítása