Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Gyerekhoki v8 - Évértékelés

2012.05.15. 11:12 jacint70

Na jó, ezt a műfajt hagyjuk meg másoknak. Nekünk jó lesz egy "szerényebb", a szezonértékelés is. Ugyanis nagyon mozgalmas szezonon van túl a Jégkert SE, és én is.
Ebben az évben szurkolóból "előléptem" sportszervezővé, informatikai rendszerszervezői tapasztalataimat próbáltam ezen a téren kamatoztatni.

A szezon már nyár végén elindult, amikor a szakosztály működése - köszönhetően a TAO törvénynek - új alapokra lett helyezve. A Jégkert 2005-ben alakult (ha már van jég meg korong, legyen jégkorong is), de a korábbi szezonokban afféle hobbiegyesületként működött. Természetesen ez az időszak is sikeres volt, több játékost sikerült "feladni" nagyobb hírű egyesületeknek - Csóti Sebestyén és Kővári Dani az "egykori" Dragó Skorpiók kapusa lett, Surányi Kristóf és Zsolt a Vasas Stars-ban, Szabad Kevin pedig a Vienna Capitalsban folytatta -, de az egyesület vezetői ennél picit többre vágytak, így augusztusban komoly toborzásba kezdtünk.

A vezetőedzővel, Tejfalussy Bélával végigjártuk a pálya vonzáskörzetébe tartozó óvodákat, iskolákat, plakátot, szóróanyagot helyeztünk el. Október elején nagyszabású nyílt napot tartottunk, amire több tucat gyerek jött el ismerkedni a sportág "hangulatával". Volt korcsolyaoktatás, korongkezelési bemutató, közös játék.

A toborzásnak meg is lett az eredménye, október végére sikerült megháromszorozni a létszámot, így a klub történetében először szupermini csoportot is ki lehetett alakítani.
A megnövekedett létszámhoz megnövekedett edzésmennyiség is dukál, idén a korábbi heti két-három edzéssel szemben szinte minden napra jutott több órányi jeges program. Béla munkáját az edzőként idén végzett Varjú Árpád, és az egyik kanadai apuka, dr. Anthony Brandon segítette. A márciusban bevezetett kiegészítő korcsolyaoktatásokban Kóti Gábor a Magyar Gyorskorcsolya Válogatott edzője segítette a gyerekeket.

Az edzések mellett a tornarészvételek száma is megnövekedett. Idén a kötelező egy helyett három tornát rendeztünk, emellett többek között ellátogattunk a Vasas vendégeként a Jégpalotába, részt vettünk a Csömöri tavi "Winter Classic"-on, elutaztunk Kaposvárra, a szezon zárásaként pedig ott voltunk a Tüskecsarnok avatásán.
És nem is voltunk sikertelenek! Az első két tornán mutatott játék alapján az a döntés született, hogy a "hagyományos" C csoportos részvétel mellett időnként fel-felkirándultunk a B csoportba is. Tettük mindezt igen nagy létszámban, egy-egy tornán nemcsak négy sorral tudtunk kiállni, de volt olyan eset is, hogy akár egy ötödiket is pályára tudtunk volna küldeni.

Szupermini csapatunkat - érthető okokból - csak a szezon második felében kezdtük el versenyeztetni. Több edzőmérkőzést - Vasas, Fradi és KSI ellen - követően a "Tüskenyitóra" őket is beneveztük.
Bevallom, tartottam tőle, hogy mire lesznek képesek elsőre "idegen" nagypályás környezetben, de nem okoztak csalódást. Senki nem volt megilletődött, tették a dolgukat, az első meccs első percétől kezdve jégkorongcsapatként "működtek". Látszott, hogy az elmúlt hónapokban - akárcsak az elmúlt hét év folyamán mindig - komoly edzésmunka folyt, így többen alig egy szezon alatt eljutottak a "kockatolástól" a góllövésig.
A bemutatkozás annyira jól sikerült, hogy az eredményhirdetéskor - amelyen Ladányi Balázs, Budai Krisztián és Magosi Bálint adták át az érmeket - a Jégkert SE-t szólították másodjára...

A fentiek alapján látható, hogy sok munkával sikeres szezont zártunk. De sok idő nincs a pihenésre, hiszen a következő szezon újabb kihívásokat tartogat.
Szupermini csapatunkat jövőre már a teljes szezonban versenyeztetni kívánjuk, emellett a miniket újjá kell szervezni, hiszen a csapat jó része "kiöregedik". A "kiöregedő" játékosokért máris több klub bejelentkezett, különösen kapusunkat Maruyama Yumit csábítgatják sok helyre.
És természetesen marad az "örök" feladat, újabb és újabb gyerekekkel megszerettetni a jégkorongot... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr44509569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása