Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Blogger a VB-n - negyedik rész, Vaffanculo!

2011.04.23. 22:59 jacint70

Illetve fuck, hogy egészen precíz legyek... Ilyen meccsen, így kikapni feltétlenül bosszantó, de semmiképpen sem szégyen... De ennyire ne szaladjunk előre...

Maradjunk a délelőttnél, ami családi program keretében telt el. Ugyanis itt van a Húsvét! Ami a Karácsonnyal ellentétben egy laza, könnyű kis tavaszi ünnep. De nem idén. Novemberben amikor megvettem a bérletet, eszembe sem jutott, hogy a Meccsek Meccse pont Nagyszombatra fog esni. Mondjuk mindegy, akkor is megvettem volna. Csak így egy kicsit zsúfoltra sikerült a mai nap.

Reggel el kellett menni egy bábelőadással súlyosbított nyuszisimogatásra. Ami máskor kitűnő családi program, amivel kényelmesen lehet nevezni a Legfaszább Apuka címre. De most unom az egészet, a gondolataim messze járnak, azon töprengek vajon jövőre meg lehet-e szervezni Helsinkibe (Stockholmba) egy olyan túrát, hogy kora reggel kirepülök, megnézem a - valószínűleg - délutáni meccset, majd egy késő esti járattal haza is jövök. És vajon rá lehet-e beszélni a csatlakozásra Promontort, hogy legyen valaki, akinek helyismerete is van? Meg próbálok minél kevesebbet fárasztani magam a Kiccsaj utáni rohangálással, gyanítom, este a "nyugdíjas" 106-osban sem lesz nyugodt ücsörgés.

Valahogy eltelik a délelőtt, már mennék is a meccsre. Előtte még beugrom a Tabánba, egy kicsit részt venni a feltámadás napi misén. Hogy miért a Tabánba? Mert nagyjából ez az egyetlen hely, ahol ötkor elkezdik. Sajnos az egyház mostanában nagyon rászokott a minél későbbi kezdésre, pedig sok az idős hívő meg a kisgyerek, akinek az amúgy is "szuperszájz" mise késői megrendezése nem éppen optimális. A Tabánban is kitesznek magukért, egy óra után távozom, de még sehol a körmenet.

Megérkezem a csarnokba, Sztív sehol, felhívom. Kiderül, hogy Őt is elkapta a húsvéti rokonkarusszel, az utolsó pillanatban esik be, így elmarad a meccs előtti hömpölygés
Helyette kapunk áldást, az atya nem csak sportszerű - az olaszokat ugyanúgy megáldja -, de szakértő drukker is, felemlegeti szegény #19-et. Jó ötlet volt a szervezőktől, kicsit kárpótol az otthagyott miséért.

Végre elkezdődik a meccs, de sok öröm nincs benne. Jönnek az olaszok! Nem nagyon, csak olyan kifejezetten. Már a negyedik percben gólt ütnek. Aztán a tizedikben is. Megint nem vagyunk ott az első nyolc-tíz percben, ráadásul a másodikban Hete is benne van. Nincs meg az a kapusbravúr, ami szükséges ilyenkor. Le is cserélik, ilyenkor felmerül az emberben, hogy miért kellett ezt meghúzni, amikor már tavaly is kiderült, hogy Zolika még nem bírja az ilyen helyzeteket.

Mielőtt összezuhannánk, jön a szépítés, majd beindul az amcsi bíró. A harmad végén ad egy "macilaci" kiállítást, amit az olaszok kihasználnak. Kész, vége, lehet hazamenni.
Mégse megyünk, próbálunk innivalót szerezni, de mindenhol hosszú a sor.

Jön a második harmad, valahogy összekapjuk magunkat, nyomunk, Sikorcin - ugye most már senki sem firtatja, hogy minek kell időnként honosítani??? - révén szépítünk. Pedig a bíró egyértelműen az olaszokat segíti, ami nálunk kiállítás, annál súlyosabbért nem fúj a túloldalon. Eltelik a harmad, már csak egy a közte, lehet bizakodni.

Szünetben beállunk a sorba, kicsit billegni kell ide-oda, amikor átvonulnak a népek, feltaláljuk a helyben hömpölygést. Az előttem lévő vesz egy csokit is, mondja, hogy esélyes, hogy a végén be lehet dobni, legfeljebb hazaviszi a lányának. Csatlakozom.

A harmadik harmad elején megyünk, mint a meszes, sikerül is a csoda, kiegyenlítünk. Ekkor láthatóan megzavarodnak az olaszok, továbbra is támadásban vagyunk, de látszik, hogy mindkét csapat ideges, sok az eladott korong. Ezt azonban inkább sejtem, mint látom, mert eddigre már réges-régen mindenki áll a csarnokban. Aztán az utolsó percekben megint változik a játék képe, az olaszok magukhoz térnek, határozottan átveszik a kezdeményezést.
És a jenki felteszi az i-re a pontot, olyan kiállítást ad, ami egyszerűen szívtelenség. Ilyen körülmények között, amikor már annyi mindent elengedett... Ja, hogy azt az olaszoknak???

Öt a négyben még tartjuk magunkat, aztán jön a hosszabbítás, négy a háromra beütik. Még egy kis videózás, de látszik, hogy gól volt... Az olaszok örülnek, teljesen megérdemelten győznek, nem értem a végén a fütyülést, én nem láttam semmi sportszerűtlent a játékukban...
A közönség élteti a csapatot, érződik, hogy ilyen "dramaturgia" mellett lényegtelen, hogy kikaptunk, repülnek a csokik... A Kiccsajnak is be kell érnie egy papír fejvédővel...

Hát ez van... Akármi is lett a vége, jó volt ez az egy hét! Most pedig szépen "le lehet zsírozni" a mezeket, sálakat egészen augusztusig, amikor kezdődik minden elölről.
Ja, és persze tragédiáról szó sincs, én személy szerint jövőre is ugyanúgy fogom szeretni a Fiúkat, mintha feljutottak volna...
Csak jó lenne tanulni a hibákból... Azt el kell fogadni, hogy a bírók még sokáig nem minket fognak támogatni, ahogy az EBEL-ben sem a Volán a "kedvezményezett"... Ezzel nem lehet mit kezdeni, azzal viszont igen, hogy minden meccsen az elejétől úgy kell pörögni, mint most a harmadik elején. És újra meg kell tanulni keményen védekezni, mert bizony volt pár kényelmetlen percünk a VB-n a rossz védekezés miatt.

Úgy gondolom, az "alapanyaggal" nincs baj. A csapat jó, ráadásul sokan fiatalok, és a Nagy Öregeknek is lehet még két-három jó évük. Utána meg jöhet a jelenlegi U-18-asok beépítése.
Az, hogy átalakítják a rendszert, szerintem jót tehet nekünk. Így apránként - esetleg jó pár év alatt - meg lehet tanulni, hogy hogyan kell A csoportos szinten vagy ahhoz nagyon közel játszani.
Mert ez így nem fekszik nekünk! Görcsölünk a gyengébbek ellen, hogy nehogy baj legyen, majd nem tudunk sikeresen felpörögni a sokkal jobb játékerőt képviselő Nagy Ellenfél ellen. Ezt kétszer is láttuk, az U-20 ezért szenved a harmadosztályban...

Ha csak ilyenekkel játszunk, akkor egyszer csak utolérjük őket, ugyanúgy, ahogy az elmúlt tíz évben sikerült a DIV-I élcsapatává válni.
De ehhez - és most jön egy pici kritika - olyan edző kell, aki évekig folyamatosan Magyarországon tartózkodik, és megvan benne az a képesség, hogy szépen lassan. apránként összerakja a csapatot, ahogy anno Cortina tette...
Pár havonta egy-két hétre "ideugorva" ez nem fog menni! Mert akkor pont azok az apróságok fognak hiányozni, amik miatt ma kikaptunk az olaszoktól...

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr382850779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkagep 2011.04.24. 00:19:35

az új edzőt úgy fogják hívni, hogy Kevin Primaut, ide a bökőt! :-)

Azért megemlékezhettél volna jó öreg blogbarátodról is, ha már szerepelt a tv-ben is! :-)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.04.24. 00:31:06

@munkagep: Úgy legyen, ámen!
Hunnét tudjam, hogy a tévében volt, én kinn voltam a helyszínen... ;-)
Amúgy sem akartalak "leleplezni"... ;-)

JámborMalac 2011.04.24. 08:43:01

jó írás, grat. azonban a bírókra nem kellene fogni semmit, egyáltalán nem voltak részrehajlóak. a kiállítás teljesen jogos volt a végén. sajnos.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.04.24. 09:57:48

Hát, gondolom a helsinki út így ugrott. :-(

Kár ezért a befejezésért, nagyon közel voltunk a bravúrhoz, bár én úgy láttam, ennyivel azért jobbak voltak az olaszok, tehát nem igazságtalan az eredmény. A mieink meg megint nagyot játszottak és ha úgy vesszük, akkor megint előre léptünk, hiszen tavaly simán kikaptunk az aktuális feljutótól, most meg hosszabbításra kényszerítettük őket.

A bíró mentségére azért elmondanám, hogy a "macilaci" kiállításon sajna nem nagyon volt mit vitatni (a Sport1 kommentátorai szerint se), az utolsó emberelőny meg tipikusan olyan, hogy ha mondjuk Palkovics ugrik ki így, akkor gondolom mi is elvártuk volna a kiállítást. Amúgy meg sajna a végén nagyon nyomtak a taljánok, tehát egy ilyen nagyon benne volt a játékban, mint ahogy a góljuk is...

Ha meglépik a div1 "vízszintes" felosztását (a mostani "függőleges" helyett), az mindenképpen jó lesz, bár szerintem rövid távon az esélyek nem lesznek nagyobbak: igaz, hogy az eppen aktuális kiesők elkapására egy helyett két lehetőség lesz, viszont minden meccs nehéz lesz, tehát mindenki ellen lehet majd "botlani" is. De azal egyetértek, hogy hogy egy ilyen húzos torna hosszab távon mindenképpen jót tesz majd a csapatnak.

Az edzőkérdéshez csak annyit tudok hozzátenni, hogy ez mindaddig probléma lesz, amíg nem lesz pénz főállású trénerre. (Azaz gondolom még nagyon sokáig.) Az, hogy a Fehérvár edzője legyen szövetségi kapitány is, az hosszú távon csak akkor működik, ha a Fehérvár "nem használja" el az edzőt, ami viszont az utóbbi években nem igazán teljesült és szerintem nem is nagyon fog.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.04.24. 11:19:23

@promontor: @JámborMalac: Lehet, hogy nem sikerült jól megfogalmaznom, de azt akartam mondani, hogy nem a bírókon múlt, magunkat vertük meg az elején. Ha fel akarunk jutni, akkor annyival jobbnak kell lenni, hogy tudjuk ellensúlyozni a bírói "ellenszelet"... Ha az elején mi ütünk két perc alatt három egyértelmű gólt, akkor nincs az a bíró, aki tudja "támogatni" az ellent... Valami ilyesmiért kell dolgozni a következő években...

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.04.24. 11:21:20

@promontor: Legyünk optimisták, csak elhalasztjuk egy évvel... ;-)
Lehet, hogy a "macilaci" kiállítás jogos volt, csak a harmadik harmadban az olaszok ugyanúgy kiütötték a korongot, amiért nem járt semmi...

Tejpalkó 2011.04.24. 15:52:27

A bíró kérdéshez csak két dolog: az első harmadban a Vas Marci kiállítása pont fordítva volt, mert ő a kék vonalon korcsolyázott és éppen be akarták lesre lökni és nem ő akadályozott.
Az utolsó kiállításunk valóban jogos volt, de előtte pár másodperccel a palánk mellett is megért volna egy olasz kiállítást és ez már nem mindegy.
Vezető edző teles feleősége, hogy melyik kapussal kezd! (és nem a kollégák döntik el)

Tejpalkó 2011.04.24. 15:55:47

teljes felelősége (talán így már jó?)

Tejpalkó 2011.04.24. 16:01:49

A mérkőzés elején megjelenített nemzeti élőképünket említsük meg, hogy milyen csodás volt és nagy szervezést igényelt a szurkoló csoport vezetőitől és segítőitől is. Az Arénában még ilyen látvány nem volt.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.04.24. 20:32:09

@jacint70: Hm, a harmadik harmadban volt egy kiütős eset, amiről a Sport tévés riporter is ezt mondta (a közönség is fütyült rendesen), aztán a Spiller (ha jól sejtem, ő volt a szakértő) magyarázott valamit, hogy de ez nem pont ugyanaz az eset volt, mint a mienk és emiatt jogosan nem járt érte kiállítás. Persze lehet, hogy nem ugyanarra gondolunk.

Egyébként az átjött, hogy nem a sporikat okolod és tulajdonképpen az is teljesen érthető (sőt, így helyes) hogy a közönség mindig fújol, ha a hazai csapat ellen ítélnek: többek között ebben is áll a hazai pálya előnye, ugyebár... ;-)
süti beállítások módosítása