Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Merre is tartunk?

2010.11.15. 09:39 jacint70

Attól tartok, nem arra amerre szeretnénk. Az irány észak felé van, a cél egy újabb A csoportos szereplés lenne. Nem "kimondatlanul", hanem a szakvezetés által igenis kimondva. Ahhoz meg sok minden szükséges.

Huszonkét megfelelő szaktudással rendelkező játékos, egy edző, aki ki tudja őket válogatni, megfelelő taktikát tud rájuk szabni (csapatot épít), és le is "vezényli" az ütközeteket. Emellett fel kell térképezni az ellenfeleket, és kell egy hatalmas adag szerencse. Ha mindez összejön, akkor az maga a csoda. Egyszer már összejött. De azt úgy is nevezik, hogy "Szapporói Csoda".

Az aktuális helyzetet tekintve, az áprilisi csapat gerincét az Alba Volán magyar állampolgárságú, a szezon közben jó teljesítményt nyújtó játékosai fogják alkotni. Mellettük szóhoz jutnak majd a hazahívható idegenlégiósok, a fennmaradó helyekre pedig meg kéne találni a MOL ligában játszó legjobb játékosokat.
Sajnos, jelenleg már (még?) az első ponttal is bajok vannak. A Volán hullámvölgyben van, nem lehet még tudni, hogy az új edző képes lesz-e rendet tenni és kivezetni a csapatot a válságból, vagy Kevin Primeau is "belefullad" a "hungarian profi" mentalitásba.

Emiatt is nagyon fontos lett volna a hétvégi tornán új arcokat kipróbálni, hiszen mikor, ha nem most. A válogatott szezon elején járunk, ilyenkor lehet kísérletezni, ráadásul a fehérvári közönség szakértő, biztos megértette volna, hogy most nem a hazai kedvencek válogatott mezben történő megnézése a fontos. Ez nem az Aréna, ahová sok alkalmi drukker is betéved, mert az "olyan trendi", és ha véletlenül kikap a csapat, már megy a "hörgés".

Ehhez képest mennyivel lettünk okosabbak a hétvége három mérkőzése után? Megtudtuk, hogy a Volánt "tartó" első sor válogatott színekben is működik, vagy ha nem annyira, akkor legalább van egy Ladányink, aki bármikor képes egy "elcserét" kihasználva "életben tartani" a reményeket. A többi volános - a francia meccset kivéve -, hozta a szokásos "válságízű" formát. Vagyis az történt, amit eddig számtalanszor láttunk "kék-fehérben".
A Volánban is felemás teljesítményt nyújtó - vagy onnan éppen kikerült - játékosok helyett talán érdemesebb lett volna pár új embert kipróbálni.
Már csak azért is, hogy testközelből lássák, milyen is az a magasabb szint, amit meg kéne ütni.

De ezt a kispadról vagy a keretbe be sem kerülve rettenetesen nehéz. Ezen a ponton elsősorban Rajna Mikire gondolok.
Ha csak valami rendkívüli dolog közbe nem jön, akkor Hetényi ott lesz az áprilisi csapatban. Hiszen egyike a két legjobb kapusnak. A másik nagy esélyes Szuper. Aki a tengerentúlon játszik, vagyis elképzelhető, hogy nem tud hazajönni. Erre is volt már példa.
Ez esetben viszont szükség lesz még egy kapusra. Egyedül nem megy. Ez már Ljubljanában is kiderült. Ennek a helyzetnek a kulcsfigurája lehet Rajna Miki, az olaszok elleni sorsdöntőnek vélt derbi előestéjén állhatna be a kapuba a spanyolok ellen. De ehhez kellene egy kis válogatott rutin. Amit ilyenkor lehetne megszerezni, akár erős ellenfelek ellen.
De akkor miért Hete védett végig mindhárom meccsen?

A tartalékkapus "beizzításán" kívül lenne még egy égető feladat. Kéne találni egy megfelelő centert Palkovics mellé. Ez a Volánban is probléma, ami Johansson szerződtetésével megoldódni látszik. De Johansson 2011. áprilisában nem lesz tagja a magyar válogatottnak, ezt a problémát a hazai "készletből" kell megoldani.
Ez viszont nehezen fog menni, ha a szövetségi kapitány hetente háromszor másik ligában érdekelt, és csak beugróként viszi a hazai csapatot.
Attól tartok, még a taktika kidolgozása is nehezen fog így menni.

Ami nem erőssége Sator mesternek. Valaki magyarázza el, mi értelme van két gólos hátránynál az utolsó percben időt kérni, és lehozni a kapust. Mindezt kétszer. Nem lenne célszerűbb mindezt korábban megtenni? Mondjuk akkor, amikor négy perccel a vége előtt végre mi is kapunk egy emberelőnyt?

Sok a probléma... És attól tartok, nem a megoldás irányába haladunk... Bárcsak ne lenne igazam...

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr692449548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veghist 2010.11.15. 11:12:58

Én most nem értek egyet.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.11.15. 12:00:20

@veghist: Nem baj, ez csak egy vélemény... ;-)

2010.11.15. 12:04:08

Szikorcsin László majd rendet tesz!

poraszabolcs 2010.11.15. 12:07:40

@Puckman Éliás: Csíkorcsin László...bocs, rossz vicc volt. Bár innen a távolból elég nehéz megítélni, úgy érzem, ez a társaság már nem képes többre. Néhány kiugró sikerre igen, sorozatban teljesíteni viszont nem. Ne legyen igazam! Attól még lerágom a körmeimet az áprilisi sikerükért.

miki78 2010.11.15. 12:41:08

Szerintem ott követett el a Volán és a szövetség is nagy hibát, hogy nem tartották meg Tolvanent és nem nevezték ki egyben kapitánynak is!
Cortina idején sikeres volt ez a kombináció, ma már úgy tűnik, hogy a Tolvanen-éra a Volán történetének "aranyfejezete" volt. Miért kellett ezt elcseszni, költői a kérdés...

Sator egyébként minden bizonnyal szintén jó edző, Zágrábban bizonyítja meccsről-meccsre. A szlovéneket anno felvitte az A csoportba. De ha tőlünk azért kellett elküldeni, mert a játékosok finoman szólva is megfúrták, akkor miből gondoljuk, hogy a válogatottal jobb lesz a szitu?

Nem látunk bele, de kívülről nagyon fura az egész..

qx92 2010.11.15. 14:07:57

@miki78: na ja es azok a jatekosok furtak meg gondolom akik most is a valogatott tagjai vagy leglabbis tagjeloltek,mert nem hinnem ,hogy a fiatalok Maklari megsofron Nagy G vagy Koger furta volna meg.

eGFR 2010.11.15. 19:36:38

Én most egyet értek!!!

JámborMalac 2010.11.15. 21:13:57

Azért ennyire nem rossz a helyzet. csak próbálkozni kellene

1. sor adott
2. sorban lehet akár Palko-Sikorcin-Kovács
3. franciák ellen nem ment rosszul a Fekete-Nagy-Magó
4. Jankó-Bartalis-Kóger

sorszámok 1-est leszedve változhatnak. abban kell bízni, h ne legyen sérülés, mindenki haza tudjon jönni, s lehetőleg a "fiatalok" fenti 4. sor kipróbálhassa magát együtt.

decemberben a 2. sort összetenni, kipróbálni még Dubeket, Rajnát és egy-két kimaradót, megnézni alaposabban éles meccsen Jobbot és Maklárit, vagy Ládát.

Tavasszal pedig 1-2 combosabb felkészülési meccs közel végleges sorokkal.
Ennek az ára, hogy vszeg néhány nagyobb pofonba beleszaladhatunk most decemberben a szlovénok ellen. de ha ez kell ahhoz, h hajtós ki-ki meccset játszunk az olaszok ellen áprilisban, ám legyen!!!

JámborMalac 2010.11.15. 21:15:22

mármint a jesenicei túrán

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.11.16. 07:14:27

Nekem logikusnak tűnnek a felvetések.

Ezzel együtt szerintem voltak a tornának hasznos elemei. Pl. egy kicsit leszállította a földre azokat (legyenek azok szurkolók vagy csapattagok), akik azt hiszik, mostantól mi már csak a feljutásért küzdhetünk. Hát nem, egy Japán szintű csapat simán eltángálhat minket, ha nem figyelünk oda.

Egyébként az áprilisi vb mentális felkészítés szempontjából is nehéz dió: a hazai pálya dupla vagy semmi, feldobhatja a csapatot, de meg is béníthatja. Komoly edzői feladat, hogy az előbbi történjen meg.

Ebből a szempontból Sator számomra kérdőjel. Nem azért mert rossz edzőnek tartanám, de kérdés, mennyire fekszik neki a "magyar lélek". Cortina azért volt ideális választás, mert ő valahogy jól ráérzett, hogyan kell velünk bánni. Sator esetén a kép vegyes, Fehérváron nem volt sikeres, a szlovéniai vb már jobb volt, de nem az igazi.

kutyatej73 2010.11.16. 08:35:40

Nagyon kritikus elemzés ez egy Volán szurkolótól. Dícséret illet ezért.
Nekem az a bajom, hogy nemlátom az irányt, merre is haladunk? Ha egyáltalán haladunk.
Ami a legegyszerűbb és teljes mértékben egyetértünk az a kapuskérdés.
A nagy generáció utolsó esélye a jövő évi hazai vb.Ne legyenek illuzióink 2013-ban újra Divizíó 1-ben leszünk.
Szükség lenne hosszú távú gondolkodásra nem csak a válogatottnál, de a magyar hoki zászlóshajójánál is! Miért nem tartotta meg a Volán a finn edzőt,miért jó a válogatottnak egy olyan edző aki egyszer már Mo.-on megbukott? Ennyire nincs pénz sehol?
Sator egy öreg bácsinak tűnik a számomra (egy tehetetlen embert láttam Szlovénia ellen), Cortina viselkedése nekem a kispadon sokkal szimpatikusabb volt (lehet hogy a játékosoknak nem?).Ki az úr a háznál?
Cortinától hiányolták a fiatalítást most megkaptuk: Maklári 2*40 másodperc ez igen!Persze lesz még egy decemberi torna, de egy lekötött ellenfelet sem látok áprilisra, mit csinál a szövetség(lehet nem is akarunk feljutni-túl sokba kerülne?)
Április 17. felé közeledve nyilván erősödik az emberben a szurkoló, biztos jobb formában lesznek a Volánosok, hazajön Vas J. ,Kóger, telt ház lesz az Arénában, tálán még a hazai pályát is megfújják nekünk, 23-án aratunk egy fantasztikus győzelmet, ismét egy év eufória. De mi is történt Szapporó után: semmi! Azért várom az újabb "Szapporót"!
Elnézést a csapongásért!

Vincenzo90 2010.11.22. 22:44:56

Teljesen igazad van. Viszont most úgy látszik, a Volán kiláball a gödörből. A Klagenfurth legyőzése lenne a hab a tortán, ha az meglenne, akkor várhatjuk a budapesti csodát.
süti beállítások módosítása