Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A "Kávéházi Konrád" és a Brexit

2016.06.25. 06:57 jacint70

Őszintén szólva előzetesen nem sokat foglalkoztam a Brexittel... Úgy voltam vele, hogy mióta a világ világ, Nagy Britannia az EU tagja, biztos, most sem fog ez változni, majd megoldják valahogy a politikusok...
Viszont megtörtént - pl. ezért -, és ez elindított bennem pár gondolatot... "Bevallottan" nem néztem utána semminek - elvégre szavazni is lehetett így -, ezért az itt következő megállapítások minden alap nélküli, vagy kósza híreken alapuló "igazságok", ezért szerepel a címben az első világháború egyik "ikonikus" kabaréfigurája...

Ebben a cikkben azt írják, hogy aki ezt az egészet kitalálta, az nem is igazán akarta igazán/tudta, hogy mi legyen utána, csak jófajta megélhetési politikusként talált egy "piaci szegmenst", ahol lehet annyi szavazót találni, amiből évtizedekig kényelmesen el lehet éldegélni ellenzékben, vagyis a fizu megvan, pofázni lehet, viszont a problémákat nem kell megoldani, és felelősség sincsen.
Erre meg jól ráduplázott a a miniszterelnök, aki, hogy nagy többséggel nyerje meg a választást, "ráépült" a mozgalomra, mert a szavazatokat ő is akarta, de arra nem számított, hogy a nép még annál is hülyébb, mint amire gondoltak.

Következmény? Szépen belelavírozták magukat egy komoly gazdasági és valószínűleg kemény politikai problémahalmazba, aminek a vége Nagy Britannia szétesése is lehet...
Ezen a ponton viszont felül kell bírálni a magyar politikusokról eddig alkotott véleményt, pontosabban azt a részét, miszerint ennyire korrupt, csak magával törődő, a választókra nagy ívben tevő "vezetőket" csak Magyarország képes kitermelni.

Mert itt vannak például az északírek, akik maradni akartak az EU-ban. Nekik viszonylag jó a helyzetük, "csak" el kell szakadni gyorsan Angliától, beolvadni az Ír Köztársaságba - ahogy azt anno formálisan az NDK tette az NSZK-val -, és máris újra EU tagok.
Ez nem tűnik kivitelezhetetlennek, elvégre elvileg egy nemzetről van szó, és nem hiszem, hogy a komoly bajokkal küzdő Anglia olyan erőket tud mozgósítani ennek megakadályozására, mint tette azt korábban. Persze, ha nem tesz semmit, akkor is kap egy újabb problémát, mert valamit kell majd kezdeni az Írországban maradt protestáns (angol?) kisebbséggel is.

Skócia esete némileg nehezebb, de ne felejtsük, hogy ők is "majdnem ország" - pl. van saját parlamentjük -, vagyis nem a semmiből kell egy államot összehozni. Persze, mire "kialakulnak", meg megegyeznek az EU-val, az nyilván nem két perc, de lehet, hogy ez még mindig jobban megéri, mint részt venni abban, ami ezután az Egyesült Királyságban történik.

Azt ugyan nem lehet látni, hogy miután kialakul az EU nélküli Anglia, jobb lesz-e nekik, mint a mostani, az viszont biztos, hogy a ki tudja meddig  - de valószínűleg legalább két évig - tartó átmenet nehézségeket fog okozni, elvégre a status quo megborogatása mindig ezzel jár. Ami meg csalódással... Emlékezzünk, a rendszerváltáskor nálunk is mindenki azt hitte, hogy most a Kánaán jön el, helyette viszont a gyárbezárások, munkanélküliség, a társadalmi különbségek gyors növekedése érkezett.

Például itt vannak a vendégmunkások, akik "elveszik az angolok elől a munkát". Őket például azonnal haza is lehet zavarni. Igen ám, de feltételezem, hogy aki éveket dolgozott ott legálisan, annak azért vannak némi szerzett jogai... Mi lesz a befizetett nyugdíjjárulékkal? Illetve ezek az emberek legalább két évig még maradhatnak. Az meg hosszú idő... Ha az aki habzó szájjal a kilépésre szavazott, még mindig kénytelen nap mint nap együtt "lélegezni" a gyűlölt lengyelekkel és magyarokkal, akkor előbb-utóbb csak-csak "bepipázik".
A rengeteg indiaitól, pakisztánitól, stb. meg úgysem fognak megszabadulni, mivel azok már rég brit állampolgárok, ráadásul nem is az EU-ból jöttek...

Aztán itt vannak a franciák. Akik elég sokat küzdenek azzal, hogy az Angliába igyekvő migránsokat megállítsák a Csalagútnál. Cserébe viszont bajlódhatnak velük, elvégre aki nem megy át, az marad. Ezt nyilván eddig az EU miatt is tették... Na most, ha "aki nincs itt, azzal is más szenved" alapon, legalább amikor nagyon nagy a nyomás a belső válsággal küzdő angolokra engednek egy "kicsit", akkor vajon megint ki fog szívni?

No, azt hiszem így hirtelen ennyi elég is...
Főúr, hozza azt a kapucínert, legyen szíves!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr418838400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bársonysex · htttp://szexrolnyiltan.blog.hu 2016.06.26. 10:07:08

Hát, ja! Úgy tűnik ezt egy kicsit, ők is túltolták!
süti beállítások módosítása