Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A blogger sapkája

2013.04.12. 22:17 jacint70

Úgy tűnik Tejpalkó nem tud leszokni a kiállításokról. Lehet, hogy a játékvezetőként eltöltött hosszú évek, lehet, hogy csak a "szokásos" sportág iránti alázat, de ha itthon van a jégkorongvébé, akkor azt már nem lehet megtartani hokitörténeti kiállítás nélkül.

Márpedig ismét Magyarországon "rendezik meg a második vonal seregszemléjét", immáron nyolcadik alkalommal. Bizony, ahogy a kiállítás címe is mutatja, harminc éve volt az első. És ez is a fő attrakció. Mármint a korábbi hét VB emléktárgyai.
A Tejfalussy Béla vezette kis csapat minden magyarországi rendezésű eseményről összeállított egy vitrinnyi anyagot, azokból a tárgyakból, amit a lelkes szurkolók és gyűjtők ajánlottak fel. Minden tárló mellett szerepel egy tabló, amelyre rákerült az adott világbajnokságon játszó játékosok, szakvezetők és a közreműködő honi bírók névsora, valamint a magyar csapat eredményei. A vitrinek fölött hungarocell - pontosabban Nikecell, és a cég most megérdemel egy kis reklámot, mivel nagyon baráti áron voltak hajlandóak előállítani a profiljuktól eltérő kiszerelésű anyagot - korongok, a VB emblémáival. (Itt a blogger kicsit el is csodálkozott, mivel nem gondolta volna, hogy még a harminc évvel ezelőtti, nyolcvanhármas vébének is rendelkezésre áll a logója olyan méretben, ami egy kilencven centis átmérőjű kört is képes kitölteni csúnya pixelesedés nélkül.)   

korongokk.jpg

A vébék mellett külön tárlót és korongot kaptak az idén 85 éves ferencvárosi jégkorongszakosztály ereklyéi.
Mivel a Sportmúzeumban - a két évvel ezelőttihez hasonlóan, most is a Sportmúzeum ad otthont a kiállításnak, amit az elkövetkezendő héten a mérkőzések közötti szünetben érdemes meglátogatni, elvégre nem kell mindig sört inni a szurkolói faluban, továbbá a délutáni mérkőzések előtt 15:30-tól Török László vezetésével tóksót hallgathat végig a közönség, amelyek másik szereplője a magyar hoki egy-egy érdekes személyisége lesz - elég sok hely áll rendelkezésre, ezért egyéb érdekességek is megtalálhatók a kiállításon.
Vas Marci ütője - amivel azt a "bizonyos" gólt ütötte - és Szuper Levente impozáns fejvédő-gyűjteménye mellett megtalálhatóak a női ifjúsági válogatottak dedikált mezei, a nemzetközi minősítésű játékvezetőink és az eddigi női válogatottak névsora is. A feljáró mellett berendezett hokiöltöző falára felkerültek a magyarországi utánpótláscsapatok - köztük a Jégkert SE - mezei.

A magyar hoki legnagyobb legendáiról - ifj. Ocskay Gábor, Pásztor György dr. - ismét külön tárló emlékezik meg, de külön vitrint kapott a tragikus körülmények között elhunyt id. Knézy Jenő is. (Az 1990-es VB-n Knézy feltűnését mindig hangos "Szervusz, Jenő" skandálás "jutalmazta", én meg szorgosan vártam, hogy egyszer már csak szerez egy hangosbemondót, és visszaszól, hogy "Szervusztok, nézők". De ez már sajnos egész biztosan nem fog megtörténni...)

Jó, kérdezheti a kedves olvasó, de hogy kerül ide a blogger sapkája? Nagyon egyszerűen. Felajánlottam, és Tejpalkó betette az egyik vitrinbe:

sapkak.jpg

Végezetül két "apró" kívánság. Először is, szeretném, ha lenne még világbajnokság Budapesten, hogy Tejpalkó megrendezhesse a harmadik kiállítást is. Másodszor, hogy a következőn már két ütőt kelljen "betárlózni", amivel "olyan" gólt ütöttek... Az sem baj, ha azt már nem Vas Marcitól kell elkérni...
  

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr165220059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kilenc harmad 2013.04.19. 06:53:03

1. harmad Na jó, nem is kilenc, csak nyolc. Az elsőről lemaradtam, pont a végére értem be a csarnokba. A gyerek tehet róla, pont ma kellett oltásra vinni. Egyébként Japán 1-0-ra vezet Korea ellen. 2. harmad Korea nyom az egyenlítésért. Nagyon nyom. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grumpy 2013.04.12. 23:00:41

Elmerengtem, hogy A csoportos vb-t akarsz-e Bp-n, vagy egy harmadik DivI-est...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.04.16. 10:08:19

"15:30-tól Török László vezetésével tóksót hallgathat végig"

Na, ezt pont időben olvastam...
süti beállítások módosítása