Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Ingyenes kártyacsere CIB módra

2012.01.20. 09:53 jacint70

Karácsony előtt voltunk. Ilyenkor dúl a Nagy Évvégi Pénzelverés, elvégre valamit venni kéne Juci néninek is (Igaz, egész évben felé sem néztünk, de sebaj, majd most ha felvisszük az ajándékkönyvet. Aztán persze az is elmarad, mert éppen aznap betegedik meg a gyerek, így marad egy öt percet meg nem haladó ajtóban történő odahajítás, "Hátha fertőző" felkiáltással), meg azért az ünnepi asztalra mégiscsak dukál a kacsamáj.

Nincs mese, ilyenkor pénzre van szükség, méghozzá "mindig, minden körülmények között". Mert máskor megengedhetjük magunknak, hogy "á, átugrom a bankba, tisztázom, mi ez a 'kárd rifjúzd'", de ez a karácsony előtti őrületben újabb másfél órás sorbaállást jelent, amit senki sem engedhet meg magának.

Ezért emeltem azonnal a telefont, amikor huszadika magasságában olvasom az Indexen, hogy egy rahedli kártyát letiltottak, mert valahonnan kiszivárogtak az adataik.
A telefonos csaj megnyugtat, a kártyaszámom nincs rajta a listán, így bátran rohanok is konzumálni.

Ez az áldott állapot egészen az év végéig tart, amikor kapok egy sms-t, hogy kártyám érvényességét biztonsági okokból korlátozták, de már dörögnek a gépek, gyártják az újat, pár napon belül kapom is.
Újabb telefon - bár már a szilveszteri bőrös malac is a hűtőben, de a konzumidióta év végén is konzumidióta -, ismét megnyugtatnak, csak a külföldi és az internetes fizetést tiltották le.
Nem értem pontosan, arra gondolok, ez valami második körös adatszivárgás, de már inkább pezsgőzhetnékem van, mint ilyesmit firtatni.

Január elején megjön az új kártya, nem sokkal később - várok egy összeget - átböngészem a folyószámla-kivonatomat. Érdekes tételeket találok, miszerint:

- CA-Díj visszatérítés : 995 Ft
- CA főkártya éves díja: -2087 Ft

Kicsit eltöprengek, és összerakom a történetet. A korlátozott kártya júniusban járt volna le, annak az éves díjának a felét adták vissza. Majd levontak egy teljes évi díjat.
Biztos ami biztos, előkotrom a júniusi kivonatot, azon még 1990 Ft volt az éves kártyadíj.

Vagyis mit csinált a CIB? Finoman rámvert 48 Ft kártyacsere díjat! Hiszen a megemelt kártyadíjat csak júniustól kellett volna fizetnem, ha nem cserélik le kérés, és bármi bizonyíték bemutatása nélkül, hogy ez valóban szükséges.

Nem tudom, a CIB-nek mennyibe került az új kártya legyártatása és elküldése, de én ezt nem érzem ingyenes kártyacserének.
Pláne úgy, hogy nem számítok arra, hogy a kártyadíj az elkövetkezendő években nem nőni, hanem csökkenni fog.
Akkor viszont ezzel a húzással minden évben legombolják rólam az évi emelés felét!
Mivel csak ötven forintról van szó, nyilván nem fogok leállni velük vitatkozni, de ha sok emberrel eljátszották, akkor ez bizony szép summa...

Hogyan is mondta volt Kohn bácsi? Ügyes... 

1 komment

Címkék: cib kártyacsere

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr353592426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aates 2012.01.21. 06:28:06

hehe, nekem az ótéjpé küldte ki az új kártyámat postán, ami nem is lenne gond. csak éppen visa helyett mastercard-ot - meg egy levelet, hogy nekem így sokkal jobb lesz, ezt ők tudják. ilyen világ ez ;)

egyébként én írnék nekik egy mélt az ötven forint visszatérítésért!
süti beállítások módosítása