Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Karácsonyi önszívatás...

2011.12.26. 20:51 jacint70

Az a baj a karesszal, hogy felfokozódás van. Mindenki felpezsdül, oszt' buzog. Vagyis olyan dolgokat csinál, amit máskor nem szokott. Mindenki egyszerre. Ilyenkor aztán szolgáltató legyen a talpán, amelyiknek sikerül hozni az év többi részén megszokott színvonalat.

Itt van például a halas a Lehel téri csarnokban. Évközben soha sincs senki, egyesével ki lehet válogatni a szeleteket, közben még poénkodni is lehet. Na, ezt próbálja meg valaki a karácsonyi bevásárlás idején!
Nem, olyankor hosszas sorbanállás után meg lehet kapni az "egy szálkán két halcafat" kiszerelést, "főszezoni" árfekvésben.
De ezen lehet segíteni, december elején beszereztem a halászlénekvalót, a halat ígyis-úgyis le kell fagyasztani, tök mindegy, hogy egy vagy három hetet vacog a fagyasztóban.

Jó, de az ünnepi tortából illik frisset felszolgálni. Amit vásárolni szoktam, ennek megsütésére már végképp nem jut idő. Megrendelni azért lehet korábban is, így már december elején ledumáltam a tortavárasokkal, hogy Szentdélben várni fog egy szép narancsos trüffeltorta.
Így szombaton fél tizenkettőkor el is indultam a termékért. Illetve indultam volna, ha a Zasszony nem találja ki, hogy vigyem el a múltkori torta dobozát, legyünk környezettudatosak, ne pazaroljunk annyi papírt.

Vulkán robbant lelkemben, hiszen ezek szerint ezt a kacatot is őrizgetjük majd' egy hónapja. Normál esetben üvöltöttem volna, de még csak Szentdélelőtt volt, veszekedni meg Szentdélután kell a faállításnál.
Ravasz cselhez folyamodtam. Elvittem a dobozt, és kidobtam az első kukába. Így a veszekedést is megúsztam, meg azt is, hogy karácsony után immáron két dobozt őrizgessen a Zasszony.

Megérkezem a Tortavárba. Nagy a forgalom, míg "kiolvad" a szemüvegem, elvisznek két tortát és tíz rúd beiglit.
Meglátok egy gyönyörű flódnit, hívogat az ötrétegű négytöltelékes, de eszembe jut, hogy otthon vár a háromféle forrásból - igen, én is sütöttem - származó beigli, karesz van, azt kell enni, nem az igazán kívánatos finomságot.
Kérdezi az eladó, hogy messze viszem-e a tortát. Merthogy - mint mondtam, karesz van - sok volt a tortamegrendelés, homok került a gépezetbe, elfogyott a doboz.

Mondom, igen. Eltűnik a raktárban, kisvártatva előkerül egy ménkű nagy sütőmargarinos dobozzal. Menten lesápadok, füle nincs, így "ölben" kell hazaszállítani - ezt egy menetközben begyűjtött karácsonyi ajándékzacsi is nehezíti -, meg hogy magyarázom el a Zasszonynak, hogy tulajdonképpen egy konkrét tortásdobozzal indultam el, de ez lett belőle.

Egyenlőre nincs ötletem, így karesz ide vagy oda, lehívom a flódnit. Abban legalább nem csalódom, olyan mint egy többszörös orgazmus. Legalább valami jó is van a napban...
Közben az eső is elkezd esni, így kikönyörgök egy zacskót, de azzal sem könnyebb az egyensúlyozás.

Mire hazaérek, a dédelgetéstől teljesen elmerevedik a karom, de legalább eszembe jut, hogyan magyarázom ki magam.
Beteszem a hűtőbe a hormonzavaros alkalmi tortadobozt, közben nagy lendülettel előadom, hogy odafelé egy barom bevágott a villamos elé, mire az fékezett egy nagyot, a doboz kiesett a kezemből és sáros lett.

Szerencsére a Zasszonyt is már lezsibbasztotta a karácsonyi stressz, nem fog gyanút, beveszi a sztorit.
És, hogy igazat adok-e ezek után a Zasszonyak? Természetesen nem! Hiába szívattam meg jól magam - legközelebb hasonló esetben a torta átvétele után fogom kidobni a dobozt -, a "megadás" alól jól ki tudom húzni magam azzal, hogy kimaradt az érvek közül, hogy "karesz van, ilyenkor minden borul, hátha elfogy a dobozuk"... 

Szólj hozzá!

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr353497507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása