Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztró (1) gasztro (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Gyerekhoki v6, veretlenül a szezonnyitón

2011.10.17. 14:17 jacint70

Amikor ismerőseimnek meséltem az augusztusi játékvezető-táborról, mindenki csodálkozva nézett rám, hogy ilyenkor hol van jég? Én is csodálkozva néztem rájuk, aztán eszembe jutott, hogy az "átlagmagyar" valamikor január elején - éppen túlélve a karácsonyt - szembesül azzal, hogy korcsolyázni is lehet.

Segítendő a helyzeten, a Szövetség múlt vasárnap akkora mini és szupermini szezonnyitó tornát rendezett, hogy csak na! Az ország minden tájáról - sőt a határon túlról is - 64 csapat kis hokisai karistolták a jeget a káposztásmegyeri Jégpalotában, reggel nyolc órától egészen estig. "Folyosói pletykák" szerint csak a sorsolás elkészítése - elvégre senki sem örül annak, ha az első meccset "hajnali" nyolckor, a másodikat délben, a harmadikat pedig pont zárás előtt játssza - egy teljes napot vett igénybe.
Úgy alakult, hogy besegítettem a lőpadozásba, ezért bár a Jégkert csak kettő utánra lett kiírva, már kora reggel ott vagyok a jégpályán. Alig foglalom el a helyemet, már surrannak is  a korcsolyák, pattog a korong, az első pillanattól kezdve nagyüzem van.

A lőpadhoz is jönnek a gyerekek, próbálnak betalálni a lyukakba. Érdemes belevágni, értékes nyereményekhez lehet hozzájutni, van Csúszka kártya, nyakba-akasztó, ajándékcsomag. Egyesek nagyon rámennek a nyereményekre, többször is próbálkoznak, néha a két Kiccsajon begyűjtött összes nevelési tapasztalatomra szükség van, hogy legalább valamiféle minimális rendet fenn lehessen tartani.
Egy szusszanásnyi szünetben én is megpróbálom, az első lövés betalál - na jó, csak az alsó sarokba, de mégis... -, itt abba is hagyom, és gyorsan lenyúlom az érte járó kártyát. Nézegetem, a hátlapján egy kisfiú van Csúszkával.
Később megjelenik maga a kisfiú is az apukájával, aki nem más, mint régi kedves ismerősöm "Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit! aka Fradigy". Kicsit elbeszélgetünk, természetesen a fia is játszott tegnap, lassan készülődnek az esti fehérvári meccsre.

Én meg a délután Jégkert meccsekre. Előtte még lehívom a közreműködőknek járó ingyen büfé keretet, a Szövetség jóvoltából kettőt is benyomok a nyáron már megcsodált hot-dogból. Ami az általam ismert világ legízletesebb hot-dogja. Finom, kissé édeskés "nemkifli", majonéz, és lisztbe forgatott hagymadarabok. Nyamm.
Miközben majszolgatok, megjön Béla, megkeressük a csapatot. Bár a Nyílt Nap megtette a hatását, és szép számmal vannak már új gyerekek, ezen a tornán inkább a régiekre épül a csapat.
Olyan sok a résztvevő, hogy csak az emeleten felállított ideiglenesnek tűnő öltözőfolyosón kapunk helyett. Innen megyünk le az edzőpályára, ahol a MAC III az első ellenfél.
A MAC ellen tavaly nem sok babér termett, kicsit tartok is a meccstől. Félelmeim nem alaptalanok, az ellen meg is szerzi a vezetést egy védelmi hibából. De ez csak átmeneti megingás, a kapott gól ellenére a csapat nagyon egyben lévőnek tűnik, nincsenek nagy kihagyások, "kóválygások", mindenki teszi a dolgát. Ennek meg is van az eredménye, előbb Varjú Levente egyenlít, majd Szénási Barnabás megszerzi a győztes gólt.

A második meccs nehezebbnek ígérkezik, a magyar hoki zászlóshajója, az Alba Volán az ellenfél. Igaz, ez csak a negyedik csapatuk, de az edző, Tejfalussy Béla óva inti a játékosokat az elbizakodottságtól, inkább a védekezés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az első meccsen már "bevált" recept alapján ismét hátrányba kerül a csapat. Ennek ellenére a Volán nem tűnik olyan félelmetesnek - elcsépelt tudósítói fogással élve - egyenlő erők küzdelme folyik a pályán. Hamarosan az eredmény is egyenlő, Hudacsek Barna egalizál. Majd, hogy pontosan megismétlődjön az előző meccs koreográfiája, ismét Szénási Barna lövi a győztes gólt.

A harmadik, Egri Vitézek elleni meccsen nem más, mint a "tornagyőzelem" a tét. Hogy ezen a napon ne csak a Barnák lőjenek gólt, Varjú Levente az elején ismét betalál. Innentől kezdve elég egyoldalú a mérkőzés, gyakorlatilag az egriek alig-alig tudnak kijönni a kapujuk elől. Végig támadunk, aminek eredményeként a két Barna - Szénási, Hudacsek sorrendben -, még két gólt lő.
A mérkőzést követő kézfogáskor kicsit elbeszélgetek az egriekkel, kiderül, hogy a helyi polgármesterség már igen előrehaladott állapotban tart az új jégpálya.... ....ígérgetésével. Június - egy miskolci edzőtábor - óta nem voltak jégen, nem csoda, hogy ma csak ennyire futotta...

Ezt a kis felhőt azonban elnyomja a siker íze. Mind a három mérkőzést sikerült megnyerni, Szénási Barna most először játszotta azt, amit Tejpalkó régóta vár Tőle, és megszületett Yumi első hibátlan meccse is.
Összességében elmondható, hogy a gyerekek sokat fejlődtek az elmúlt szezonhoz képest, ezért az egész csapatnak jár a dicséret, valamint a szülőknek is, mivel több évi áldozatkész hozzáállásuk is hozzájárult a szép eredményhez.  Nekem különösen Cotton Adelynne játéka tetszett, aki harmadik sorosként több jó szereléssel vétette észre magát.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr823309330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejpalkó 2011.10.17. 23:25:29

Fantasztikus egy ilyen nagyszabású rendezvényen részt venni a csapatunkkal. Mindig csodálom a szervezők hatalmas munkáját mely eredménye egy ilyen gyerek hoki ünnep. Számomra nagy meglepetést hozott csapatunk szereplése, mert minden tagja olyan játékot mutatott, amit így egyben még nem sikerült 3 mérkőzésen keresztül.
Csak gratulálni tudok játékosaimnak és örömmel láttam munkánk eredményét és csak arra kérem őket és szüleiket, hogy továbbra is ilyen lelkesedéssel, hozzá állással folytassák a hoki tanulását, a játék elsajátítását.
Hajrá Jégkert SE.
süti beállítások módosítása