Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Kóbor korongok között

2010.10.22. 15:02 jacint70

Aki tudja csinálja, aki nem az rajongói blogot ír. Na, ezen az állapoton szerettem volna kicsit  "javítani" némi "jeges jártassági" megszerzésével, ezért beiratkoztam "Tejpalkó Exkluzív Korisulijába".

A korizással még a Vidéki Megyeszékhelyen próbáltam megismerkedni, a Zasszony - akkor még Kedves - unszolására. Mivel annyira nem volt ellenemre a dolog, a soros januári leértékelésen vettem egy hokikorinak meghirdetett objektumot. Na, ez tényleg egy objektum, egybe van öntve az egész, ha legyalulnánk róla a pengét, sícipőnek is megtenné... Aztán uccu neki, fel a jégre.
És ekkor ért az első meglepetés. Mert jégpálya kétféle van. Az egyik - amit a tévében is látunk - az stabil, hiszen a hokisok olyan könnyedén cikáznak rajta ide-oda. A másik - amin a magamfajta kezdőjúzerek próbálkoznak -, az bezzeg rettentően ingatag, a "versenyző" alig bír megállni rajta, a "tovahaladás" pedig teljesen elképzelhetetlen a hanyattesés állandó fenyegető jelenléte nélkül.
Oktató persze nem volt, ezért a blogger enlábával próbálkozott valami "életben maradással" biztató mozgássort kialakítani... Mérsékelt sikerrel... Az eredmény állandó derékfájás, meg valami csipőficamos járásra emlékeztető mozdulathalmaz volt.

Aztán jött az esküvő meg a gyerekek, így a korcsolyázás háttérbe szorult. Egészen mostanáig, mivel Béla kedvesen felajánlotta, hogy megpróbál segíteni a "higanymozgás" helyrehozatalában. Jeleztem Neki, hogy lapozza fel az edzői tankönyv "Korcsolyaoktatás értelmi fogyatékos mozgássérülteknek" fejezetét, de ez a "bevezető" sem rettentette vissza a feladattól.
A helyszín a törzsolvasók által már jól ismert Széna téri jégpálya, az időpont kedd és szombat. Ezeken a napokon Béla - edzés előtt - extra korcsolyaoktatást tart az új szuperminiknek, így a blogger Moldova halhatatlan balhátvédjéhez, Lamihoz hasonlóan ezekben az időpontokban ott "küzd" a kicsik között...

Tejpalkó szakértő szeme és tanácsai alapján lassan kezd javulni az a  "higanymozgás". Persze, ha valaki elárulja, hogy behajlított térdel egyszerűbb, meg ha megemelem a lábam, akkor talán nem fogom karcolni a jeget, ezzel is akadályozva magamat a haladásban, akkor máris könnyebb a dolog. És ha sikerül rávenni - a hallottak alapján - magamat, hogy felváltva helyezzem a testsúlyt egyik-lábamról a másikra, és úgy hajtsam magam, akkor máris sikerül elérni egy szupermini sebességének tizedét. Persze ehhez szükséges a sok gyakorlás, általában egy fél óra eltelik, mire kezd a jég "stabillá" válni, a fejlődéshez meg minimum egy óra "gyötrődés", folyamatos csúszás szükségeltetik. Meg némi "dopping", amikor Béla szóba hozza, hogy lassacskán ütőméretet is kéne már próbálni...

Emiatt az is elő szokott fordulni, hogy a blogger pallérozása "belecsúszik" a  kicsik edzésébe. Ilyenkor persze nehezedik a feladat, mert át kell evickélni a pályán kóborló korongok között, cserébe viszont testközelből figyelhetem a gyakorlatokat, vagyis azt, hogy "miből lesz a cserebogár", illetve a cserekapus...
Láttam már korongvezetést, belső élen történő szlalomozást a bólyák között, lőgyakorlatot, kapuravezetős-passzolósdit.
A látottak alapján őszintén be kell vallanom, hogy inkább velem van a baj - testalkatom erősen hajaz a Jégkert Se logójában szereplő dagadt pingvinre, továbbá a testmozgás elég gyakran kimerül a számítógép billentyűzetének nyomkodásából -, a gyerekeknek nem okoz különösebb gondot a jégen való közlekedés. Sőt, kifejezetten élvezik, mivel teljes hokiszerelés van rajtuk, abban meg már lehet hemperegni, és jókat vetődni teljesen fájdalommentesen.

Időnként kedves jelenetekre is sor kerül. Kedden Sebi, a tavalyi kapus tett látogatást, és rögtön "kezelésbe is vette" Yumit, az idei portást. Közösen melegítettek be, Sebi lelkesen mutatta, hogyan kell elvégezni a gyakorlatokat.

Jövő szombaton - október 30-án -tíz órától torna. Kíváncsi vagyok, mit fogok majd viszontlátni az edzésen megfigyelt gyakorlatokból...  

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr652391037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejpalkó 2010.10.25. 00:22:14

Október 30-i tornánkon 10 órától a Széna téri Budai Műjégpályán a következő mini csapatok (6-10 évesek) vesznek részt: MAC, UTE, Pólus Pingvinek és a rendező Jégkert SE. Családokat szívesen várjuk, hogy ismerjék meg a gyerek hokit.

Zsolt79 2010.11.15. 11:32:28

Újra egy arcizmokat megmozgató bejegyzés :). Tetszik :). Ha továbbra is kitartóan csinálod, szerintem a "dagadt" jelzőt simán elhagyhatod, rövidesen :).

Zsolt79 2010.11.15. 11:33:12

Már ha a korizást csinálod, nem a blogolást :).
süti beállítások módosítása