Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Gyerekhoki - Újratöltve

2010.04.18. 19:33 jacint70

Lassan vége az idei szezonnak. Ez nem csak abból következik, hogy éppen zajlik a "záróakkord", a soros felnőtt VB, hanem abból is, hogy miközben a nagyok Dél Korea ellen "izzadtak", a legkisebbek a kápmegyeri Ice Center-ben tartottak szezonzáró fesztivált.

62 csapat mintegy 800 játékosa vett részt az egynapos rendezvényen. Volt idő - nem is olyan rég -, amikor - a kapuvasakat és a bedobópontokat is beszámítva - összesen nem volt ennyi játékos Magyarországon!
Tejfalussy Bélától tudtam meg, hogy lesz ilyen, naná, hogy az Ő csapata is benne volt a buliban! Elsőre nemet mondtam - épp a magyar-osztrák alatt invitált -, elvégre nem lehet minden héten hokimeccsre menni, a Zasszony türelmét sem kell a végletekig feszíteni.
Hétközben megkaptam a programot, kiderült, hogy a Jégkert késő délután játszik, ráadásul két meccset egymás után. Szombat délelőtt már nem nagyon bírtam magammal, oké, hogy aznap tévés meccs, de most van a szezonzáró, ki tudja, mikor tudom újra megnézni a kis hokisokat.
Átkaroló hadművelet mellett döntöttem, megkérdeztem a Kiccsajt, hogy akar-e hokizó gyerekeket látni. Az igenlő választ követően rohantam is a Zasszonyhoz, elmagyaráztam, hogy "csak egy órácska", végül beadta a derekát.

Fél hat előtt értünk a csarnokba. A főszponzor természetesen kirendelte a bohócát, így a gyerek hoki felé történő terelgetése máris meg lett akasztva, valahogy jobban érdekelte a színes izé, mint a jég. "Ellentételezésként" ott volt Csúszka, a Kabala, akivel végre sikerült találkozni. Már a WC-n le akartam fényképezni a Kiccsajnak, csak mire észbe kaptam, már továbbment. Most viszont kezet is fogtunk. A közös fotó azonban elmaradt, Csúszka "igen nagy állat", a lányom kicsit tartott Tőle, ezért csak egy bátortalan "integetés-váltásra" vállalkozott.

Én viszont nem "bohóckodni" jöttem! Gyorsan felhívtam Bélát, kérdezem, mi a helyzet. Kiderült, hogy pont jókor érkeztem. Ugyanis, hiába tart már reggel óta a torna, a szervezés kitűnő, nincs csúszás. Az első meccset már meg is nyerte a Jégkert 3-1-re.
Pedig a "Széna Téri Szent Hagyomány" része, hogy a tornákon az első meccs mindig nagyarányú vereséggel zárul. Ennyi kell, mire mindenki megérkezik, és a gyerekek rádöbbenek, hogy itt tulajdonképpen hokimeccs zajlik, aminek Ők a résztvevői.
De Tejpalkó most szakít a tradícióval, a "meccsnap" ellenére megtartja a szokásos szombati edzést, így bemelegítve, lélekben is ráhangolódva érkeznek a tornára.
Ez a húzás nagyon bejön, a második meccsen is jól megy a csapat. Olyan felszabadultan játszanak, a mozdulatok hokira emlékeztetnek, van lendülete a játéknak...
Közben leérek a jégre. Egy kicsit elbizonytalanodom, hogy bemehetek-e, de aztán eszembe jut, hogy én már a Stade de France-ba is beügyeskedtem magam, úgyhogy olyan arcot vágok, mint akinek dolga van és bemegyek. Biztos, ami biztos, megkérem Bélát, nevezzen ki segédedzőnek. A megbízatást gyorsan megkapom, úgyhogy innentől kezdve "teljes jogú tagként" állok a "kisdeszkán". (Az IceCenter nagypályája három kispályára lett osztva. Az egyes pályákat deszkalécek és kis folyosó választja el egymástól, itt állnak a cserejátékosok, és az edzők.)

Figyelem a játékot. Látszik, hogy a "Forradalmi Jégkorongtorna" óta eltelt egy hónap, sokkal jobban megy a játék. Bár vannak még hibák - a szokásosak: néha elfelejtkeznek a játékosok a védekezésről, laposan lövik rá a korongot, a kapus nem "tapad" a vasra -, a játék sokkal gördülékenyebb, Bélának ritkábban kell beleszólnia a játékba. De azért akad egy-két emelés is, így a Jégkert viszonylag simán, 4-3-ra nyeri a meccset.

Az utánpótlás edzők feladata igen összetett. Például egyszercsak az egyik gyerek közli, hogy folyik az orra, kérdezi hogyan tudna felmenni a szüleihez egy zsepiért. Tejpalkó győzködi, hogy ez most nem megy, nekem meg eszembe jut, hogy én lennék itt a "segédedző", gyorsan adok neki egy zsebkendőt.
A meccs végén odajön az ellenfél edzője, gratulál Bélának, majd velem is kezet ráz. Először nem értem, majd rájövök, azt hitte én is az edzői "stábhoz" tartozom. Magamban jót röhögök az egészen, most aztán száz százalékosan sikerült idegen tollakkal ékeskednem...

A két meccs között ismét taktikai értekezlet, ezúttal a jég közepén. Ezt most kihagyom, egyrészt nem szeretném frissen megszerzett segédedzői renomémat egy hatalmas pereceléssel megtépázni, másrészt tudom, hogy sok érdekes nem lesz, a T kezdőbetűs edzők "kedvenc eszközét" most nem lehet alkalmazni.
A torna szabályai előírják, hogy a sorokat előre meg kell határozni, azoknak sem az összetételét, sem a sorrendjét nem lehet meccsen belül változtatni. És ez egy jó szabály! A játékidő meccsenként 18 perc, futó órával, percenként kötelező sorcsere. Így a "Fű 27"-t is tud játszani, lehetőleg a "szintjének" megfelelő ellenfél ellen.

A következő meccs félelmetesen kezdődik. Az Egri Vitézek az ellenfél, első soruk csupa nagy melákból áll, nagyon nyomnak. Béla felszisszen, ebből baj lehet! Szerencsére a következő cserénél az egriek visszatérnek "eredeti profiljukhoz", a védekezéshez, innentől a Jégkert támad, az "ostrom" inkább az 1596. évit, mint az 1552.-et idézi, a vége 5-0.
A mérkőzés legérdekesebb pillanata, amikor az egyik egri melákot bodicsekkel kell megállítani. Béla játékosa fele akkora, mégis odamegy, bátran ütközik, igaz lepattan az ellenről, de megakasztja a támadást. Ehhez kell ám igazán a bátorság!

A vége hatalmas show! A Jégkert három meccsből hármat megnyert, a kis játékosok ugyanúgy dobálják el a felszerelést, mint a nagyok! Javaslom Tejpalkónak, a következő edzésen gyakorolják az "egész csapat nekifut, majd hason csúszik a jégen" formációt is. A gyerekek boldogok, Tejpalkó is elégedett, mutatja a kicsik örömét:

- Erről beszéltem! Úgy örülnek, mintha nem is tudom, mit nyertek volna meg!

És pontosan erről van szó! Mint Béla korábban már elmondta, ebben a korban az a legfontosabb cél, hogy a gyerekek megszeressék a hokit! És mi is segíthetné őket ebben jobban, mint egy kiadós sikerélmény?!  

Update 1: Kaptam képeket is...

 Buli

Akció

 Amit kihagytam...

Csúszka, és a gyerekek

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr301932306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marhahusi 2010.04.20. 08:29:39

Nagyon jó írás! Úgy örülök, hogy ennyi gyerek hokizik!

Zsolt79 2010.06.07. 14:36:58

Csak azt sajnálom, hogy a magyar foci nem így áll. 800 gyermek aki hokizik... Ha felnőttként csak a tizede játszik tovább, akkor is van miből válogatni... Ezt aztán nevezem utánpótlásnak.

mario lemieux 2011.02.24. 12:31:26

nagyon jók ezek a gyerekhokitornák.sok sikert minden kishokisnak.
süti beállítások módosítása