Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Bénázik az MTV

2009.04.16. 20:34 jacint70

Ami Zrt. Vagyis részvénytársaság. Mégha zártkörű is. Az ember azt feltételezné, hogyha már cég, akkor próbál cégszerűen is viselkedni. Még ha állami is. De nem így tesz. Olvasom az Indexen, hogy majdnem elszúrták Talmácsit is.

Kezdetben vala az MTV. Az egyetlen tévé. Jellegénél fogva állami. Érdekes módon, akkor műsor is volt. Például sport. Mindenféle. Persze már akkor is bénázgattak egy sort, például kitalálták hogy a hokimeccs túl hosszú, és ők csak az első harmad végétől közvetítik.
Aztán jöttek a kereskedelmi tévék, és szép lassan "kifosztották" az MTV-t. Elvitték az emblematikus szakembereket (Vágó, Bárdos, stb.), és szép lassan elkoptak a műsorok is. A foci BL már rég más csatornán, a Forma-1-et lenyúlta az RTL, legutóbb már a foci vb-t is elbukták. Lassan már nincs más, csak Önök kérték, ezeréves filmek ismétlése, valamint az altatónak kitűnően alkalmas Életképek. (Tipikus bénázás. Ott vannak a bevált, jó színészek, de képtelenek alájuk rakni egy normális sztorit. Csak pár hardcore Szomszédok rajongó nézi, de kit érdekel.) Úgy tűnik, a közszolgálatiságot úgy értelmezik, hogy mindegy hogy mit, csak töltsük ki a műsoridőt, nem számít, ha nem nézi senki...

Néha azonban hiba csúszik a gépezetbe. Ideig-óráig. Ilyen volt pl. a Tűzvonalban első évada. Jó színészek, jól kifundált történet, érdekes, szerethető karakterek. Nem is volt vele semmi gond, csak a második évad után fél évet pihentették, majd a harmadikban elővezették mégegyszer az előzőt. Sikerült ellaposítani, két hete azon vettem észre magam, hogy a hokimeccs miatt teljesen elfelejtettem, de egyrészt alig tűnt fel, másrészt semmi ingerenciám nem támadt, hogy megnézzem az MTV honlapján.

A másik ilyen eset "Talmácsi" közvetítése. 2005-ben elkezdték adni a futamokat, biztos olcsón megszerezték, elvégre addig a kutyát sem érdekelte itthon a MotoGP. Kiderült, hogy jó "lóra" tettek, Talma előbb futamokat, 2007-ben világbajnokságot nyert. És a magyar márcsak ilyen. Ha lehet feszíteni egy magyar aranynál, akkor bármit képesek megnézni.
Aztán ezt is majdnem elbaltázta a tévé. Lejárt a szerződés, újat kellett volna kötni. Márcsak azért is, nehogy a szokásos módon járjanak, vagyis egy kereskedelmi elvigye és kiaknázza azt az üzletet, amit az MTV épített fel.
Ráadásul a jogtulajdonos is kivételesen "rendes" volt, a megnövekedett piaci érték ellenére nem emelte, hanem csökkentette az árakat. Ájróban. Forintban viszont nőtt. Mert ennyit romlott a forint az ájróhoz képest. (Erről meg biztos a jogtulajdonos tehet.) Ráadásul nőtt az érték is, mert az MTV nemcsak a közvetítés, de a továbbértékesítés jogát is megkapta. De az MTV-t nem hiába hívják Királyi Televíziónak, ahelyett hogy megköszönte volna a Dorna ajánlatát, igazi királyi gőggel adott egy nulla forintos ajánlatot. Merthogy ők ennek az alacsony árnak a felét akarták csak kifizetni. Átlag cég ezek után sikítva keres értelmesebb partnert, de Dornáék valami miatt nagyon szeretik a köztévéket, ezért az első futamot ingyen odaadták. Amit hétszázezren meg is néztek. Ez majdnem 16 százalék, rég volt ekkora nézettsége a tévének. És ezek után vajon észhez tértek, és rohantak aláírni ezt a gáláns ajánlatot tartalmazó szerződést? Á, dehogy... Még három napot vacakoltak az üzleti terv elfogadásával, majd négy nap után kegyeskedtek aláírni a kontraktust...

Tanulság? Csak a szokásos. A dilettantizmus örök, és az igazán profi dilettánsok mindig ráakadnak ilyen Dorna-szerű jótét cégekre, akik szinte akaratuk ellenére boldoggá teszik őket.
Ja, és a slusszpoén. A hatalmas huzavona egy néhány tízmilliós összeg körül történt... Mennyi is szokott lenni egy "párhónapos" rapid elnök végkielégítése?

1 komment

Címkék: m1 talmácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr301069445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt79 2009.04.29. 10:24:14

Na igen, az MTV leáldozott, legalábbis a szememben, jó néhány éve nem néztem már, pedig viszonylag rendszeresen átböngészem, hogy mit adnak.. Már csak szolidaritásból, elvégre mégis ők voltak az elsők... Még ha ma már az utolsók is lettek.
süti beállítások módosítása