Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Az rtl klub krónikái

2009.03.06. 07:13 jacint70

Kiplakatírozták... Rákattantam... Elkezdtem nézni... Aztán mást is... Már kezdtem azt hinni, hogy rájuk szokom... Aztán tettek róla, hogy megmaradjon a blogger mentális egészsége... rtl klub... Naná!

Szeretem a Terminátor-filmeket. A rajongás még késői gyerekkoromra vezethető vissza, az első részt életem egyetlen SZOT beutalós nyaralásán láttam. Nyaralni mindig is voltunk (Apukámnak valahogy mindig adódott annyi "szocialista összeköttetése", - vagyis jó helyen jó haverja - hogy a legfinomabb helyeken (Bükkfürdő, Hajdúszoboszló) eltölthettünk egy-egy hetet, lehetőleg valami VIP-es (akkoriban persze nem így hívták) megoldással), csak ez a fránya beutaló nem jött össze. Ami a szakszervezeti tagság egyetlen előnye volt, elvégre a munkások államában nem kellett harcolni a dolgozókért, mert nincs olyan tulajdonos, aki magának ne adna megfelelő bért...
Történt egyszer, hogy Apukám a folyosón összefutott a "szakszi" bizalmival, aki megkérdezte, hogy jön-e a jubileumi ünnepségre. Erre Atyám kifakadt, hogy minek, húsz éve fizeti a tagdíjat, de még sose kapott beutalót. A bizalmi  "felvette a kesztyűt", másnap ott volt a tikett az asztalon. (Ja kérem, azok más idők voltak... Ma biztos röhögne egy jót, hogy hagy fizessen csak a lúzer, nyaralni úgyis a haverok mennek... )

Így kerültünk le Szántódra, klasszikus, két hetes balatoni nyaralásra. Volt ott minden, ismerkedési est, napi háromszori étkezés - ami miatt a társaság gyakorlatilag ki sem mozdult az üdülő területéről, nehogy elvesszen (Figyelem! Ezen a ponton lehet megfigyelni a "nekemazjár" gondolkodás gyökereit...) -, meg kultúros csaj, aki mindenféle programokat szervezett. Például volt filmvetítés is, amit úgy oldottak meg, hogy a helyi - fekete -vállalkozó hozta a videomagnóját, meg a jó kis alámondásos filmjeit, a nyaralóközönség meg ötven forint leszurkolása után - számlaadásról persze szó sem volt - "műélvezhetett". Egyik ilyen vetítésen szerepelt a Terminátor. Ami borzasztóan tetszett, még annak ellenére is, hogy a hülye Kameniczky megpróbálta elrontani a szórakozást.
Van az a jelenet, amikor Svarcira rárobban a tartálykocsi, örültünk, hogy végre megmurdált az a gonosz bádogember és mehetünk végre fürödni, többen már kászálódni is kezdtünk, erre megszólalt Kameniczky, hogy "Ekkor hittem először, hogy vége a filmnek!". Mert ő már látta, és kitört rajta a közléskényszer. És lám, a vascsontváz ki is sétált a lángokból. Aztán pár perc múlva Kyle felrobbantja, örültünk, hogy végre megmurdált az a gonosz bádogember és mehetünk végre fürödni, többen már kászálódni is kezdtünk, erre megszólalt Kameniczky, hogy "Ekkor hittem másodszor, hogy vége a filmnek!". De az erősen amortizálódott fémdarab megint nem pusztult el, tovább üldözte Sarah-t, amíg az jól szét nem préselte. De ekkor már senki nem mert megmozdulni, még a stáblista után sem, kivéve Kameniczkyt, aki azonnal elrohant, mert érezte, hogy hatalmas verés lesz a film utáni program...
Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a Terminátor kultuszfilmmé vált nálam, ráadásul az évekkel később bemutatott második rész is jó volt. A harmadik már felejthető, de a kultuszt nem tudta lerombolni.

Ezért is örültem, amikor az rtl műsorra tűzte a Sarah Connor krónikáit, a televíziós változatot. Izgatottan vártam, több év után előfordult, hogy kereskedelmi tévén sorozatot néztem. (Az m1-en a Tűzvonalban azért megvan, igaz az "hazai termék", a maga magyaros bájával...) És jól esett. Maga a hangulat. Mert a kedd erősen a hét eleje, még reménytelenül messze a hétvége, jó egy kis könnyed kikapcsolódás. A hétfőre ez fokozottabban igaz, ezért rákaptam a Mentalistára is. Mert olyan érdekes hangulata van, meg olyan igazi tipikus amerikai helyszíneken játszódik.
Így ment ez két hétig, most hétfőn leülök a tévé elé, látom, hogy kihúzták a mentál-listát, helyette valami helyszínelő-mutáns megy. Megnézem a műsort, látom, hogy a mentál kedden van, Sári alatt meg elsűllyedt a sámli. Levették... Nem áttették éjfél utánra, hogy kicsit felgyorsítsam a DVD-felvevő megvételét, törölték. Mert állítólag az első rész egymillió nézője elkezdett csökkeni, a negyedik részt már csak hétszázezren nézték. Ez a nézőmennyiség meg már le van ejtve... Tessék a Maunikát nézni, toll a fületekbe, nem Bádoglány.

Hát toll az rtl fülébe. A google a barátod, a mininova meg a cinkostársad, tíz perc múlva már csurgott is lefelé az ötödik rész. Felirat is akadt hozzá (kösz Mammut), úgyhogy semmi sem akadályozta a szokásos kedd esti szórakozást. (Felirattal még jobban is esett, legalább erőltettem kicsit az amerikai szövegértést, és megtanultam a Tin Girl "szakkifejezést".)

Kivételesen lelkiismeretfurdalásom sincs a letöltés miatt, én ezt már kifizettem a tévéelőfizetésben, rendezze le a Fox az rtl-lel... Amin több sorozatba nem kezdek bele, az tuti...
 

6 komment

Címkék: rtl klub terminátor

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr90984607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkagep 2009.03.06. 14:12:58

Szia! Ha sorozatfüggő vagy, ajánlom a Rómát, sajnos csak két évadot ért meg, valszeg mert intellektuálisabb az átlagnál. Én nem vagyok sorozatfüggő, de azokat majdnem egyben végignéztem.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.03.06. 15:21:42

A Terminátor nálam is kultfilm. A részek értékelésével is egyetértek. Ami a sorozatot illeti, a Sarah Connor első két részét megnéztem, igazából nem fogott meg (bár azért teljesen reménytelen se lehetett, ha már a másodikra odaültem...).

Ezzel együtt szegénységi bizonyítvány, amit az rtlklub csinált vele. Szánalmas tempó.

A Róma nekem is nagy kedvencem volt, a páromnak már herótja volt tőle. A Tudorok se volt rossz, bár az utolsó pár részről lemaradtam sajna. Mindenesetre nagyon remélem, az HBO-nak nem ment el a kedve a történelmi sorozatoktól...

Tatavs 2009.03.08. 11:18:21

Bocs: nem Bükkfürdő, hanem Bükfürdő. Nincs köze a Bükk hegységhez. Az írás egyébként kiváló!

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2009.03.08. 19:03:04

@Tatavs: Köszi, javítottam... Egyébként látszik, hogy kb. 30 éve voltam ott, most hogy írtad, beugrott, hogy anno én is mennyit magyaráztam, hogy nem a Bükkben van...

munkagep 2009.03.14. 21:34:41

A John Adams-et látta már valaki? (Ha jól tudom az USA első alelnöke volt.) Az is HBO sorozat és még Grammy díjat is kapott ősszel. Az egész azért érdekes még, mert Magyarországon forgatták.

Zsolt79 2009.03.23. 12:08:23

A mi generációnknak szerintem a bádogember volt az első igazi klasszikus a maga nemében :). Na jó, ott volt Conan bácsi is, de nem lehetett egy szinten emlegetni T-vel. Emlékszem, gyerekfejjel majd összecsináltam magam szinte az egész film alatt, de megnéztem 3x és 10x is, majdnem ugyanazzal az izgalommal mint elsőre :). A Róma nekem is tetszett, bár sorozatokat nem nézek, és a gyerekem sem a tv előtt fog felnőni, ezt már most kijelentem. A tv adók csak azt vetítik aminek nagy a nézettsége, vagy legalábbis igéretes. Legyen benne rengeteg robbanás, lövöldözés, szétspriccelő vér, zaj, halál és máris kész a sikerkassza. Alig van már olyan film ami ne az erőszakra épülne. Még a gyermekfilmek, animációk sem mentesülnek a fertőzés alól... Akkor csodálkozunk, hogy a mai fiatalok megverik a tanárukat, drogoznak, piálnak... És nem szabad pofon verni azt az átkozott kölköt, mert na-na Unió bácsi megdádáz. Az apját kéne agyba-főbe verni, hogy megtanítsa a kölykét ember módra élni... A párom tanárnő, elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy rendkívül csinos, de mikor látom, hogy a suliban a kölykök pofátlanul, nyíltan méregetik, hát nem hiszem, hogy én nem fogok néhányat pofon kenni... Legyen az akárkinek a fia. És mindez a hülye tv adók miatt... Mindegy, hogy rtl, vagy tv2, vagy akármi.
süti beállítások módosítása