Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

December 26. a fordulópont, avagy mégis jó dolog a Karácsony

2008.12.26. 13:43 jacint70

Lassan vége, és ilyenkor sajnálja az ember egy picit... Meg most már túlvagyunk minden készülődésen, lehet kicsit punnyadni is...

Gyerekkoromban tök jó dolog volt a Karácsony. Egyrészt mivel nem volt önálló jövedelmem, ezért ha valamit akartam, akkor azt meg kellett osztani a Szüleimmel, és az "alapellátáshoz" nem annyira tartozó játékokat, miegyebeket ilyenkor kaptam meg. Emlékszem, hogy örültem, amikor egyszer kaptam egy mikrofont a BRG MK-26-os "ősmagnómhoz". Iszonyat boldog voltam, az egész Karácsonyt végighülyéskedtük vele. Mivel a család kicsi és a rokonok messze laknak vidéken, ezért nem volt szokás a karácsonyi utazgatás, maradtunk otthon, élveztük a kaját, a sütiket, meg a tévéműsort. Végre nem kellett rohangálni, nyugis volt a környék hangulata.
Másrészt nekem nem nagyon kellett készülnöm. Eleinte még ajándékot sem vettem, később ez változott, de azt huszadikáig letudtam, és lehetett várni a Karácsonyt.
Mióta van saját családom a karácsonyi készülődés is hosszabbá vált. Írtam már fenyőről, halról, az ünnepi menü egyszerűsítéséről, az ilyen és ehhez hasonló kalandok bizony rendesen kifárasztanak, Szentdélután magasságában rendszerint a pokolba kívánom már az egészet.

Mert például kiderült, hogy a hiper-szuper fenyőfát képtelenség úgy beletenni a talpba, hogy egyenes legyen. Vajon eredendően görbe, vagy csak az eladónak sikerült úgy megfaragnia, hogy nem lehet normálisan beletenni a talpba? Vagy csak bénák vagyunk? Nem sikerült rájönni. Egy órát szenvedtem vele, közben a Kiccsaj jött, hogy "hagít-hagít" (segítek, segítek), ettől még jobban nőtt bennem a stressz, a végén - amikor az utófaragáshoz elővett bicskát akarta megkaparintani - akkorát üvöltöttem rá, amekorrát még sosem. Végül meguntam, maradt görbe, a talpat kiékeltem egy könyvvel, az egészre rátettük a tavaly vett karácsonyi fenyőtalp-takarót, nem feltűnő.

A Szenteste is elmúlt rendben, jó volt nézni a Kiccsaj örömét, ahogy bontogatta az ajándékait. (Miután szépen felbontotta a miénket.) Először tapasztaltam Nála az én gyerekkori örömeffektusomat, végre megkapta azt a gyerek-babakocsit, amit még nyaraláskor szúrt ki magának a szálloda játszószobájában, és azóta is gyakran emlegetett...
Tegnap Anyukámék voltak nálunk ebédre, a menü a "szakbejegyzéssel" összhangban az alábbi volt:

- Halászlé (Istenit főzött a Zasszony, megérte hajkurászni a halakat. Felszolgáltam
               azt az egy szem paprikát, ami termett, csípett rendesen, végre beérett az
               egész tavaszi-nyári "munka".)
- Sült kacsamáj, hagymalekvárral (A hagymalekvárt is kb. az ötödik helyen sikerült
                                              beszereznem, de a család értékelte a "csavart",
                                             feledtetve azokat a pillanatokat, amikor már
                                             nagyon fájt a talpam, és mentem volna inkább haza...)
Szűzérme fokhagymás aszalt szilvával borskéregben, majonézes krumplival
- Marcipános csemegetorta. 

Kaja után a Nagyszülők játszottak az Unokával, én feltűnés nélkül végigőltem a kanapén, mindenki kellemesen érezte magát.
Az ebéd utáni mosogatás már csak lecsengés volt, maradék mára van dögivel, nem kell főzni. Tegnap dél óta egy szelet kenyeret sem kentem meg, pihizek. A Zasszony meg a Kiccsaj sétálni vannak, ezt egy kis megfázásra történő hivatkozással elblicceltem, jöhet a tévézés, bambulás kifelé az ablakon...
Mégiscsak jó dolog a Karácsony...

1 komment

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr90842542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt79 2009.01.07. 13:59:58

:). Nagyon megviselhetett ez a karácsony, kedvenc íróm :). De a kreativitásodon ez nem változtatott semmit, hála az Égnek :). Élvezettel olvasgattam az újabb jeles művet, ahogy számolgatok, lassan összegyűl egy első kiadásra való :).
süti beállítások módosítása