Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A fenyőillatú blogger

2008.12.20. 13:04 jacint70

Rohamléptekkel közeledik az a bizonyos, végre a blogger is kiszabadult a Nagy Évvégi Hajtásból, ideje beszerezni a Legfőbb Karácsonyi Rekvizitumot, a fenyőfát.

Első önálló fenyőink gyökeresek voltak. A Zasszony szerint az örökzöldek decemberi kiírtása barbár szokás, sokkal humánusabb megoldás a műfenyő. Jácintka viszont ezt a Karácsony elleni iszonyatos merényetnek ítélte. A karácsonyi stressz fenntartását kiválóan szolgáló veszekedést követően megszületett a kompromisszumos megoldás, a gyökeres fenyő. Barátaink vállalták, hogy a szezon végeztével elültetik a kertjükbe.
Évekig működött ez a megoldás, de hamar kiütköztek a hátrányai. A fenyő kiásása, lakásba hurcolása, majd ismételt elültetése nem tesz jót neki, négyből csak kettő élte túl a megpróbáltatásokat. Kiültetni csak tavasszal lehet, a hideg miatt az erkélyre történő kirakás sem kivitelezhető március előtt, ezért hónapokig kell kerülgetni, és valljuk be férfiasan, februárban már elég unalmas az egyre pusztuló fenyőt nézegetni.

Tavaly decemberben a Kiccsaj már erősen mocorgott, nem mertük bevállalni, hogy hónapokig rettegjünk, mikor zuhan bele. Váltottunk, hagyományos példányt vásároltunk. A Kiccsaj azonnal érdeklődni kezdett a szobaerdő iránt, szerencsére akkor még félt az oroszlános papucstól, odatettük a fa alá, ezzel megúsztuk a fa gyors amortizálását. Amit a kis hálátlan azzal viszonzott, hogy már huszonhetedikén elkezdte ledobálni tűleveleit. Vízkeresztkor egyszerű dolgunk volt, csak kidobtuk a "csontvázat", és összeporszívóztuk a leveleket a padlóról.

Idén a Zasszony új szempontrendszert dolgozott ki. Először is ne legyen terebélyes, inkább elegánsan karcsú, elvégre a Kiccsaj játékai így is beterítik a szobát. Másrészt ne hulljon. A feltételeket meghallva azonnal sikítófrászt kaptam, vízionáltam a Szörnyű Karácsonyt, hogy még Szilveszterkor is a városban bolyongunk, kutatva a Nemlétező Fenyőt. Az Évvégi Hajrának annyi előnye volt, hogy a Zasszony érezte, hogy most Neki kell ezzel foglalkozni, szépen felderítette a környéket, és talált is esélyes darabokat.

A bökkenő csak az volt, hogy normand osztályú volt a kiszemelt példány. Ami nem hullik. Karcsú is. Csak éppen nincs illata. Gyorsan kitört a veszekedés, az eladó csak röhögött, majd javasolta, hogy vegyünk lucfenyő-ágakat is, biztosítandó az illatot. A hajtástól még fáradt blogger hajlott a kompromisszumos megoldásra, így a biznic megszületett.

A következő probléma a fa hazaszállítása volt. Kocsival egyszerű lenne, de a Kisautó még majdnem új, a mániás blogger nem hajlandó vállalni annak kockázatát, hogy a csomagtartóban egy szép gyantafolt tegye örökre emlékezetessé az idei Karácsonyt. Maradt a gyalogos hazacipelés. Az eladó szépen összekötözte a fenyőt, majd közölte, hogy akkor lehet vinni, mint a reklámszatyrot. A blogger szépen szlalomozott a szűk járdán, a másfélméteres szabályt az ünnepre való tekintettel sem betartó autósok között, kezét egyre jobban vágta a vékony zsinór. A Zasszonynak azonnali vásárolhatnékja támadt ahogy meglátta az első zöldségest. "Vigyázz a gyerekre" felkiáltással be is szaladt. A Kiccsaj ekkora már erősen unta a babakocsit, ki akart mászni. Egyik kezemben a fa, a másikkal próbálom a lényegesen leleményesebb gyereket visszatuszkolni a járgányba. A járókelők hangosan morognak, mit állom el az utat. Valahogy visszapaszírozom a Kiccsajt, közben csak néhány ág törik le - sebaj, a célkitűzés a minél karcsúbb fa volt -, nagy nehezen megérkezik a Zasszony is. Megyünk tovább, már érzem a derekam is. Útközben arra gondolok, így autentikus az ünnep, elvégre olyasvalaki miatt van ez az egész, aki életének vége felé szintén egy fát cipelt...

Egyszercsak hazaérünk, végre megszabadulok a fenyőtől, szerdáig az erkélyen pihen. A sok ölelgetéstől viszont a ruhám átvette az illatát, így lettem fenyőillatú blogger... 
 

1 komment

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr28833410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt79 2009.01.07. 10:12:17

:D
Tetszik :D.
Bár a kálváriádon jót derültem, magamnak nem kívánom :). Bármennyire hozzátartozik is a családi élethez :D.
És határozott örömmel üdvözlöm a régi jó humort és iróniát is ami újra átszövi a történetet :).
süti beállítások módosítása