Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Sólyom a struccfészekben

2008.02.29. 07:59 jacint70

Sólyom László továbbra sem egyeztet a parlamenti pártokkal.
Sólyom Lászlót továbbra sem tartom a legoptimálisabb választásnak a köztársasági elnöki posztra.

Ez nem Amerika, ez itt valami hángöri. Magyarországon nem elnöki, hanem parlamenti rendszer működik. Az elnök javaslatot tehet, visszaküldhet törvényeket, de döntést nem tud hozni. Kicsikarni sem. Ehhez meg kell egyezni a valódi döntéshozókkal. Akik mindent meg fognak tenni, amit megtehetnek, ld. költségtérítés. A lényeg, hogy lehessen kommunikálni a médiában. Nem meggyőzően, hangosan. Ezt most könnyen lehet, elvégre a döntés a parlamentté, miért vállalnák a felelősséget olyan személyekért, akiket a véleményük megkérdezése nélkül oktrojálnak rájuk. Pláne azok a szocik nem fognak szívességet gyakorolni, akiket az elnök ott szivat, ahol ér. (Kézfogás elszabotálása, kitüntetés megtagadása, eü. törvény visszaküldése.)

Szerintem, a jó politikus reálpolitikus. Az adott helyzetben, az adott lehetőségek között próbálja a céljaiból megvalósítani a maximumot, ehhez lejátsza a lehetséges kis játszmákat, megköti a még vállalható kompromisszumokat.

Sólyom egyre nevetségesebbé válik. Az embereket baromira nem érdekli, hogy ki lesz az ombucmanó, nagyjából azt sem tudják mi az. Az viszont lejön a médiából, hogy az elnök ész nélkül erőlködik, a parlament meg lazán körberöhögi.

Egyeztetés nélkül jelölni bátor, formabontó dolog. Egyszer, esetleg kétszer. De ennyiből rá lehet jönni, hogy nem jött be. Számomra ebben a helyzetben az tűnik célszerűnek, ha Sólyom nagy nyilvánosság előtt kijelentené, hogy továbbra is az a célja, hogy  szakemberek legyenek kinevezve, de a kialakult helyzetre való tekintettel mégis egyeztet a pártokkal. Az egyeztetésen meg jól a képükbe kéne vágni, hogy választhatnak egy biztost akit ők jelölnek - persze azért nagyon pártidiótát nem -, a másikat meg ő jelöli és passz. Ha ez nem jó így, akkor telikürtöli a médiát, hogy ő bezzeg egyeztet, de a pártoknak semmi nem felel meg, csak a maguk idiótái.

Ebben az esetben lehetne egy darab szakember ombudsman. A jelenlegi állás szerint egy sincs...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr7359012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuko 2008.04.15. 14:29:39

Csak az ökör következetes (ennyire); mondotta volt Pozsgai Imre. Ragaszkodjon csak rögeszméjéhez, ha már egyébként is rögeszmés. Aztán, ha már belátta, hogy rögeszméje miatt nyilvánvalóvá vált rögeszméssége, jelét adhatja utóljára időnkénti józanságának és lemond. Minél előbb annál jobb neki is nekünk is.
süti beállítások módosítása