Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Olcsósítottam a kötelezőn...

2011.11.23. 10:00 jacint70

No nem azért, mert egy rohadt zsugori vagyok, aki azt a kis pénzt is sajnálja szegény, veszteséges biztosítóktól! Mindezt értetek tettem, kedves honfitársaim! (Meg esetleg az EU tagállamok polgáraiért, de ebben nem vagyok biztos.)
Bölcs Vezetésünk bevezette a baleseti adót, vagyis ezentúl a károsultak hatalmas összegeket fognak kapni, az ötcsillagos wellness szállodai szintű kórházi ellátáson felül.

A blogger pedig könnyelmű ember. Ha tudja, hogy az állam úgyis kifizeti az autós ámokfutás okozta károkat, akkor bizony ámokot fog autózni. Márpedig ez ellen tenni kell valamit! Egyetlen visszatartó erő létezik, ha nem lesz elég pénz az alapban, így muszáj lesz továbbra is óvatosan vezetni.

Meg kaptam levelet is. Miszerint a Kék Idegen Biztosító jövőre ötszáz forinttal többet szeretne kérni tőlem. Mindezt B10 fokozatban. De jó! Mindenki arról beszél, hogy csökkennek az árak, erre ezek emelni akarnak. Felugrottam a Netriskre, pár kattintás, és láttam, hogy Kékeknek is van jobb ajánlatuk ennél.
Biztosítót igazából nem akartam váltani. Ravaszok azok, mint a bankok. Adnak mindenféle együttkötési kedvezményt, így azt is jól meg kell nézni, hogy akkor is megéri-e, ha minden biztosítást átviszek. Ehhez meg már semmi kedvem nincs, arról nem is beszélve, hogy ha találok egy "jóáras" kötelezőt, - ami tudjuk, mit jelent az esetleges kifizetéseknél - akkor vajon a cascónál nem hasonló stílusban fognak-e teljesíteni.

Maradtak tehát a Kékek. Szépen elballagtam az ajánlatukkal meg a kinyomtatott netriszkkel a legközelebbi irodájukba. Kicsit keresgélnem kellett, mire rájöttem, hogy ugyan a helyükön vannak, de már nem kékek, csak egy "félszolíd" felirat igazít el a nagy Fogorvosok Hordája Bank logótengerében.
Azért sorszámot adtak biztosításhoz. Viszonylag kevesen is voltak, gyorsan sorrakerülök.
Mutatom a csajnak a papírt, mondom, tudom van jobb ajánlatuk is, azért jöttem. Azt is hozzáteszem, hogy mindezt úgy szeretném, hogy meglepetés ne érjen, és cserébe ne növeljenek valamit a többi biztosításon.
Mosolyog, látja rajtam, hogy egyike vagyok azoknak, akik nem nyelik be a növelést, mondván, hogy "alig emeltek öccát', azért nem megyek sehova".
Időhúzás persze van, alá kell írnom egy papírt, miszerint engedélyezem, hogy ő mint a Fogászbank képviselője belenézhessen a Kékek adataiba.
Nézek bambán, erre közli, hogy a Kékek banki funkcióját átvették - ezért lett átmatricázva a pénzbolt -, így muszáj. Ők meg nagyon vigyáznak az ombucmanóval. Csapdát szimatolok, ezért el is olvasom a kétoldalas papírt, jogos az aggodalom, a "mellékesként" odatett "hozzájárulok, hogy Fogászék szétszpemmeljék a telefonom meg a postaládám" típusú rovatokat nemmel csekboxolom, jöhet az ügyintézés.

Gyorsan megállapodunk. Átállok elektronyos ügyintézésre - tisztázom, hogy ez azt jelenti, hogy az igazolást e-mail-ben küldik, és nekem kell kinyomtatnom, de ettől még mehetek az irodájukba is, ha ahhoz van kedvem -, meg bevállalom, hogy januárban levehetik az egész - a B10 és az alku miatt nem túl magas - összeget. Viszont nincs újrakötés, folyamatos marad a biztosítás.
Cserébe adnak 25% engedményt, megnyugszom, erre már nem jön akkora baleseti adó, amiből lehetne ámokfutni, maradhat az óvatos vezetés.
Persze a csaj még próbálkozik, hogy lapátoljam át a bankszámlámat is hozzájuk, de csak mosolygok... Most ők szembesülnek azzal, amiért nem hagytam őket ott biztosítói oldalról, hogy túl sok mindent kéne megmozgatni, amihez képest nem is olyan nagy előny, amit ígérnek.

Mi ebből a tanulság? Nagyjából annyi, hogy igazából nem nyertem semmit. Egyfelől nem érzem igazságosnak ezt a fajta kötelező biztosítási rendszert. Ha már egyszer fizetnem kell, akkor miért nem úgy működik, hogy cserébe a nekem okozott kárt fizeti ki a biztosító?

Így is maradhatna a kötelező jelleg, de a biztosító tudná, hogy milyen autóra, illetve sofőrre kell fizetnie az esedékes jótállást.
És, hogy miért nem nyertem semmit? Egyfelől az alku pontosan annál az összegnél állt meg, amit a biztosító előre gondolt, minden más csak a "luxusprofit" csökkentése.

A különbözetet meg úgysem én fogom valójában megkapni, hanem elviszi a baleseti adó... 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr933405356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása