Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A polgármester levele

2012.07.09. 14:53 jacint70

Csöngettek. A legújabb módi szerint Ernő bácsi elől, mögötte Ilonka néni. Ennek most nagyon nem örültem. Éppen egy csokor frissen mosott gatyát próbáltam ráapplikálni a szárítóra. Sietnem kellett, mert mindjárt kezdődik a Forma-1. A Zasszonyt persze nem sikerült meggyőznöm, hogy talán nem kéne a nyaralásból beesve azonnal elkezdeni mosni.

Vajon mi lehet az aktuális probléma? - gondoltam türelmetlenül. Kivételesen a szokásos pogácsa sem vonzott, három napig "félpanzióztam" a szállodában, kajára gondolni sem bírtam.
- Drága Mérnök Úr! - kezdte Ernő bácsi. - Maga mit válaszol a Polgármester levelére?
Értetlenkedő pillantásomra Ilonka néni vijjogott elő a háttérből:
- Ez a bolond Ernő írni akar a polgármesternek! Pedig szerintem ez csak egy oflájn szpem! - lobogtatott egy borítékot. - Vagy valami beugratás, aztán majd jól megüti a bokáját! Mindenkinek küldtek ilyet, biztos a Mérnök Úrnak is!

Kicsit elcsodálkoztam, Ilonka néni milyen modern kifejezéseket ismer, majd végignéztem a nyaralás alatt felgyülemlett postát. Valóban, az én ládámban is ott lapult a címzés nélküli formalevél. A kerületi polgármester küldte, szépen leírta benne, hogy az Önkormányzat miért nem támogatja a dugódíjat. Végül is politikushoz képest egész jó érvek voltak benne, miszerint szűkebb pátriánk a dugódíjas zóna mellett fekszik, vagyis nagy szívás lenne ez nekünk, mert mindenki erre "surranópályázna", meg itt tenné le a kocsiját. A levél végén az is ott van, hogy amennyiben a dugódíjjal kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket osztanánk meg a Polgármesterrel, akkor azt milyen e-mail címre lehet küldeni.

- Hát, ez az! - lelkesedett be teljesen Ernő bácsi. - A Polgármester Úr a kerületi lakosok érdekeit képviseli, végre valaki, aki meghallgatja a véleményünket! Ráadásul mindezt értünk teszi, hogy nekünk legyen jó! Igenis meg kell írni, hogy szerintünk ez a dugódíj nagy marhaság. Akkora területet találtak ki hozzá, hogy a fél város belefér! Nekik úgysem kell majd fizetni! Ilyen nagy részt meg nem is lehet kikerülni, mindenképpen be kell menni! Ilyen sok ellenőrző kamerát nem lehet elhelyezni, lesz bliccelés dögivel, a balekok meg majd fizetnek!
Az alkalmankénti 500 Ft meg nagyon sok! Most gondoljon bele! Ha lemegyünk Nyíregyházára meglátogatni az unokákat, akkor oda-vissza egy ezres!

Gondolatban már fogalmaztam a választ, próbáltam a tavalyi budaörsi buszsáv mintájára a "maximum három napig próbálkoznak, oszt' elsöpri őket a népharag" irányba terelni a beszélgetést, de ekkor Ilonka néni kezdett rá:

- Le ne merd ezt írni Ernő, mert jól megjegyeznek, aztán bajod lesz! Szerinted ki a parlamenti képviselőnk? Igen, a te polgármestered! Ha tényleg zavarná az egész, akkor inkább a Parlamentben győzködné a párttársait, meg a kormányt! Azok simán rászólhatnának a főpolgármesterre, hogy felejtse el az egészet! Az egész csak arra megy ki, hogy kiugrasszák a nyulat a bokorból, hogy megtudják, kik az elégedetlenkedők!
- Ne károgj itt nekem, vénasszony! A kommunizmusnak rég vége, akkoriban csináltak ilyeneket! - ordított fel Ernő bácsi. - A Polgármester Úr ízig vérig demokrata, aki igenis figyel a nép szavára!

Ezen a ponton megijedtem. Itt mindjárt vér fog folyni, a mentők és a rendőrség kihívása közben meg aztán végképp nem lehet nyugodtan Forma-1-et nézni. Hirtelen eszembe jutott, mintha a nyaralás közben a "zsebinterneten", vagyis az okostelefonon láttam volna egy érdekes hírt. Akkor csak felületesen olvastam el, elvégre a kis képernyőn nem igazán kényelmes böngészni, de most - talán szó szerint - életet menthet. 

Gyorsan bekapcsoltam a gépet, és kikerestem a dugódíj leszavazásáról szóló hírt. Megmutattam Ernő bácsinak, közben bőszen magyaráztam, hogy most már teljesen fölösleges azt a levelet megírni.
- Jó, de a Polgármester Úr akkor is a nép barátja! - mondta duzzogva.
- Te meg ne szólj hozzám, amíg kisütöm a Mérnök Úr pogácsáját! - vágta hozzá Ilonka néni, annyi sértettséget belesűrítve a hangjába, amennyit csak bírt. - Tudod ki a vénasszony!
- Ó, ne tessék fáradni ebben a nagy melegben azzal a sütéssel - tereltem ki őket -, a jövő hétre enyhülést mondanak, jó lesz az majd akkor... 

2 komment

Címkék: pokorni dugódíj ernő bácsi ilonka néni

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr324637906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.07.09. 20:04:04

Tényleg volt levél a XII. kerületben? Nahát, nálunk még nem ilyen profi a helyi pógármester...

Viszont ez a sok hónapig beszélünk róla, előkészítjük, aztán derült égből leszavazzuk a parlamentben dolog elég szánalmas. Nem is igazán tudom mire vélni, hogy most megint a FőDiszpintyet akarták n+1000-edszer megfricskázni az Kereszt-Izé-KerületApák, vagy valami másféle trükk van a háttérben, de akármi is van, siralmas az egész.

Az mindenesetre jól látszik, hogy a (huszon)(negyven)háromfelé szakadt főváros egy reménytelen katyvasz, ahol kétharmaddal se lehet semmit sem lehet csinálni.

aates 2012.07.16. 10:29:51

Levelet mindenki kapott - úgy 1 héttel a parlamenti leszavazás után ;) Kicsit elrontotta a dolgot a píár, de gondolom meg is fedték őket érte ;)

A játszótéri homokozót meg majd megszegelem én, mert arra nem fussa :P

Kész tragikomédia ami a kerületben megy, kár, hogy csak mi fizetjük... Az igazán elkeserítő az, hogy az öregek között tényleg nagy a támogatottsága az "atyaistenúrnak", csak arra nem tudok rájönni még mindig, hogy miért... De ez legyen az én bajom ;)
süti beállítások módosítása