Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Más gazdasági tényezők változatlanok maradnak...

2012.05.18. 18:29 jacint70

Olvasom az Indexen, hogy a Kéklégcsavar nem is titkolja, inkább büszke rá, hogy áthárítja az új adót. Azért nagy kegyesen hozzáteszik, hogy amennyiben a kormány kivezeti a 2010-ben bevezetett különadót, és a címben jelzett állítás igaznak bizonyul, akkor visszacsökkentik a mai szintre.

Őszinte legyek? Ebben én baromira nem hiszek. Elvégre a a Bölcs Vezetés megígérte, hogy ezt nem fogják áthárítani a fogyasztókra. De ezek a cenkek mindenre képesek, és amikor éppen a szabadságharc legvérzivatarosabb perceiben nem figyelnek egy kicsit rájuk, szépen áthárítanak. Ezek után csoda, hogy Éleslátó Gazdasági Miniszterünk képtelen megírni azt a bizonyos megíratlan tankönyvet, amiből dolgozik?

A héten próbálkoztam vele, íme:
1. Vesd ki Európa legmagasabb Általános Forgalmi Adóját!
2. Nézd végig az összes szektor sajátosságait, és azok mentén - perc alapú szolgáltatás, tranzakciók - vessél ki Speciális Forgalmi Adót!

De alig telt el pár nap, és máris lehet nyomtatni a pótlapot az alábbi ponttal:
3. Készülj fel, hogy áthárítják, és akkor az SFA után is befolyik az ÁFA!

Jó, de miből gondolom, hogy év végén nem fognak csökkenni az árak? Mert a Kéklégcsavar már most sem az alapján számláz, amit ígér!

Év elején tönkrement a telefonom. Nagyon banális probléma végzett vele, négy év után "elkopott" az USB töltő csatlakozója, nem töltött. Felhívtam a szervizt, ahol közölték velem, hogy alkatrész nincs, de ha lenne, akkor is többe kerülne a javítás, mint egy új telefon. Köszi!
Elkezdtem nézegetni a Kéklégcsavar kártyás ajánlatait, de nem lettem boldog! Telefont maximum húszezerért vagyok hajlandó venni. Értem én, hogy milyen klasszul lehet rajta szinkronizálni a névjegyeket a számítógépen, meg fényképeket készíteni, de egy év alatt úgyis elveszíti az értékét, két-három év alatt meg "elkopik", ezért nem fogok súlyos tízezreket fizetni!

Most viszont azt láttam, hogy fogok! Mivel vagy csak öt évvel ezelőtti tudásszintű készülékeket kínáltak, vagy okostelefont drágáért!
Ráadásul az okostelefon csak "olcsónettel" ér valamit, ami nem annyira a kártyás kategória sajátja.
Hónapokig jártam egy "visszakukázott" ötévessel, míg megjelent a fény az alagút végén.
A Kéklégcsavar meghirdette az "Okosduma sóhereknek" csomagot, amiben 45 perc hálózati és 45 perc hálózaton kívüli perc mellett korlátlan böngészést ígértek, illetve azt, hogy a multimédia keret elfogyása után sem számláznak, hanem csak lassítanak...
Mindezt havi háromezerért! Bónuszként az első három hónapban ebből is ígértek egy ezres kedvezményt.

Osztottam, szoroztam. Ráhagytam egy ezrest az "időtúllépés" és az sms-ek ellentételezésére, és úgy döntöttem, hogy egy tízezer forintos feltöltőkártya úgysem tart ki két és fél hónapig, érdemes belevágni. Ráadásul így a húszezres keret alatt vehetek egy okitelit.
Persze azért rákérdeztem, hogy az sms-eken és az "időtúllépésen" kívül kell-e mást is fizetni. A válasz heves "nem, nem" volt.

Pedig dehogynem! Az első számlát kézhez véve alig három meglepetés ért:
1. "Számlaszintű díjak" címszóval szerepelt egy százforintos (áfával együtt 127) tétel.
2. A vezetékes számok hívása után felszámláztak darabonként kb. öt forint kapcsolási díjat.
3. Az alapdíjból nem vonták le a beígért ezrest.

Az első kettővel nem tudok mit kezdeni. Biztos meg tudják magyarázni (valószínűleg ez a korábbi különadó nem áthárítása), és készségesen bocsánatot kérnek a téves tájékoztatásért.
A harmadik miatt felhívtam őket, szinte hallottam, hogy szegény ügyintéző mekkora bociszemekkel néz, megvolt az elnézéskérés is, meg rövid alku után - jóváírjuk a következőben - megegyeztünk, hogy küldjenek egy jó számlát, ezt viszont felejtsük el.
Azért felmerült bennem a gyanú, hogy vajon hányan nem vették észre a "tévedést"...

Ahogy az egyetemen mondták, "sapienti sat". Végül is azt mondták, hogy ha "más gazdasági tényezők változatlanok maradnak..." Jó, de mik ezek a gazdasági tényezők? Ez sajnos nincs elárulva...
Arról már nem is beszélve, hogy január elejére már mindenki hozzá fog szokni az új árakhoz, és a szabadságharc "téli ütközeteinek forgatagában" már nem is fog emlékezni erre a csacska ígéretre...  

Szólj hozzá!

Címkék: telenor különadó távközlési adó

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr694524766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása