Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Összefogáska

2010.10.31. 16:11 jacint70

Először 2004 őszén voltam a Megyeri úti jégcsarnokban, egy UTE-Volán kupameccsen. Hirtelen ötlet volt, gondoltam, ha már kedvenc csapatom "erre" jár, megnézem őket. Az UTE-nél éppen Eduard Giblak edzősködött, keze alatt "elindult" valami.

Például megszorongatták azon a meccsen a Volánt. A kissé nagyképűen játszó fehérváriak ellen sikerült döntetlenre hozni a rendes játékidőt, és a hosszabbításban is voltak nagy helyzeteik. Na, az egy valóban szimpatikus, szerethető Újpest volt.
Azóta eltelt hat év, történt jónéhány cifra kanyar, jelenleg ott tartunk, hogy az UTE nagyjából a MOL Liga pofozógépe. És erről nem a játékosok tehetnek, miért is Ők lennének a hibásak, amikor a nyáron a nevezés lejárta előtti utolsó pillanatban lettek "összekukázva", nagyjából azok, akiket nem sikerült a vezetőségnek elüldözni, illetve akiknek nem felejtettek el éppen új szerződést kínálni.

Fiatal játékosként bizonyára nem lehet valami nagy érzés hétről-hétre úgy pályára lépni, hogy tudják, nem sok esélyük van a győzelemre, és tulajdonképpen csak azért Ők játszanak, mert "majd csak lesz valahogy".
Hogy a sokgólos zakón kívül más élményük is legyen, ezért találta ki a hokiblogon valaki, hogy egy meccs erejéig jöjjön el minden ráérő hokidrukker, és ezúttal klubszimpátiától függetlenül támogassa az újpestieket.

A hokiblogos kezdeményezéseknek mindig sikere szokott lenni. Mivel ez egy jó hangulatú, önszerveződő közösség, ezért ha valaki "elkurjantja" magát, annak szokott lenni visszhangja.
Ennek szellemében mentem ki ma kora délután Újpestre. Sajnos, csak pár perccel a kezdés előtt érkeztem meg, így izgultam egy kicsit, hogy találok-e jó helyet. A jegy mellé kaptam egy emlékzászlót, meg egy a klub főszínével megegyező csomagolású csokit. (Kis figyelmesség a helyiektől, egyúttal jelzés, hogy az akció nem a pénzgyűjtésről szól.) Valahol azt olvastam, hogy az első ötszáz néző kap ajándékot, sajnos balsejtelmem beigazolódott amikor felmentem a lelátói részre, ami igencsak foghíjas volt.

Konkrétan, egy konkrét teltház jobban mutatott volna.

De akik ott voltak, azok legalább komolyan vették a "meghirdetést". Mivel a csendesebb nézők közé tartozom, az átellenes oldalon ültem le, de jó volt nézni a színes mezkavalkádot. A legnagyobb tábor a miskolciaké volt, a transzparenseket is kirakták (Lássuk a medvét!, A medve nem játék!), és még egy régi légvédelmi szirénát is installáltak. Rajtuk kívül láttam - a hazaiakon kívül - Újvárosiakat, Fehérváriakat, talán MAC-osokat, és - egy kicsit "egzotikumként" - az Egri Vitézek is képviseltették magukat egy háromfős kontingenssel.

A meccs maga sajnos hozta a papírformát. Bár az elején az UTE-nak van egy nagy helyzete, mégis a brassóiak szerzik meg a vezetést, majd el is húznak. Az egésznek inkább békés matinéjellege van, mint igazi derbihangulata. Kicsit olyan unalmaskán folyik a játék, úgyhogy két harmad után átmegyek a "táborba".
Közben a büfében lehívok egy "szurkoló-menüt", a zsíroskenyér remekül harmonizál a lilahagymával, a teán a szokásos "menzatea" íz mellett felfedezek némi citromos "felharmonikust".

A túloldalon idillikus közös szurkolás, a miskolci vezérfan "Hajrá" kiáltására egységesen vágja rá mindenki, hogy "Újpest". "Leselkedem" egy kicsit, a legújabb kori szurkolói szokás alapján az alábbi "ismerősöket" sikerül felfedeznem: Bárd, Raon, Check, Benő és Liladinó. 
0-6 után végre az UTE is betalál, úgy robban fel a csarnok, mintha az áprilisi olaszok elleni meccs döntő gólja esett volna éppen.
Dehát, tulajdonképpen "ezért jöttünk össze". Később ez még egyszer megismétlődik, a vége 2-7.

A lefújást követően beindul a fieszta, van itt minden, mint egy sikeresebb volánmeccsen, szurkolók köszöntése, taps, csokidobálás.
Végül a stadion előtt közös fotózás, valaki bemondja, hogy a rendőrök most biztos össze vannak zavarodva, ennyiféle szurkoló, ráadásul békésen elvegyülve.

Összességében jó ötletnek bizonyul a Magyar Jégkorong Összefogás Napja, remélem ebből tényleg hagyomány lesz. Két dolog viszont nagyon jó lenne. Az egyik az, hogy ne azért kelljen így összejönni, hogy egy valamilyen okból "megbillent" klub mellett kelljen "szolidarítani". A másik, hogy akárhol is lesz megrendezve, legyen ott teltház!

28 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr532411849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1885* 2010.10.31. 21:24:44

:D a Miskolciak előtt tényleg le a kalappal, az összessel :)
tudod ami nekem tetszett, rengeteg gyerek volt, gondolom Te is láttad, volt akik meccs alatt is remekül játszottak, hokibottal, teniszlabdával XD, és azért voltak akik nézték is, igazi "családinap" volt.
Nem tudom a végén melyik oldalon voltál, én láttam az arcokat, sokkal többet szerettek volna a srácok és néha a túl nagy igyekezet megbosszulja magát.

Ringleader · http://sahic.inda.hu 2010.10.31. 21:26:23

Remek hangulatjelentés egy "semleges" szurkoló nézőpontjából. Köszönjük!

Szerintem mi együtt érkeztünk, Te előttem vásároltál jegyet a fiaddal, valamelyikőtökön piros volt. Nem?

Ringleader · http://sahic.inda.hu 2010.10.31. 21:27:50

@1885*: ahova hozzászólok, ott máris kommentelsz, kezd tudathasadásom lenni...OFF-oljunk itt is :-DDD

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.10.31. 21:33:51

@1885*: Nem csoda, hogy a Miskolcnak ilyen jó csapata van, ilyen szurkolótáborral "kötelező"... ;-)
Tényleg sok volt a gyerek (ajánlom figyelmedbe az eggyel korábbi bejegyzésemet ;-) ), az meg valahogy nem került bele a bejegyzésbe, hogy a csarnok nagyon klassz, tényleg alkalmas családi hokinézésre...

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.10.31. 21:36:39

@Ringleader: Az a helyzet, hogy egyedül jöttem, egy kék kabát volt rajtam, alatta válogatott mez. Nekem két kislányom van, a nagyobbik is túl kicsi még ahhoz, hogy érdemben kibírjon egy hokimeccset, bár már szoktam vinni korizni... ;-)
Én is köszönöm a hangulatos szervezést! ;-)

Ringleader · http://sahic.inda.hu 2010.10.31. 21:42:31

@jacint70: tyű...nagyon mellé nyúltam, bocs.
Bár nekem is van két lányom (2 és 4 évesek) mindketten kinn voltak velünk. Nem tudom, hogy élvezték (bár néha úgy tűnt, olykor meg nem), de egy biztos, hazafele az autóban nagy volt a csend :-D

1885* 2010.10.31. 22:03:24

@Ringleader: :D :D Szia!!! offoljuk szét Jácintot! XD

a Miskolci drukkerekre nincs is szó, basszus, videoztam, visszanéztem, nem jön át :( amit produkáltak!!!

Srácok, a kislányokat meccsre lehet vinni, ha edzésre akarjátok vinni javasolnék inkább valami csajosat /RSG/ szerintem. Ringleader a 4 éves már "RSG érett" :D
velünk is kiscsajok voltak :)bár nem ilyen picik.

abszolút off a kiscsajoktól: miért mentek ki olyan sokan, és miért jöttek vissza mások olyan sokan? LOL /sorcserénél/

1885* 2010.10.31. 22:16:38

@Ringleader: ja, csak pontosítsunk, ITT, én kezdtem :D :D :D Titetek nem láttalak sajnos, Check nevű blog kollega elsuhant mellettem, de csak akkor esett le, mikor a hátát láttam :) Theutus /Aranyba a nevét/ meg szerintem picikét szomorú volt, mert több emberre számított.
@jacint70: volt már nálunk teltház közeli, pl. mikor itt voltak Niedermayerék, v. mikor rájátszásért mentünk sztars ellen, /és NYERTÜNK!!!/

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.10.31. 22:19:45

@1885*: És tavaly(előtt?) a bajnoki döntőn? ;-)

Ringleader · http://sahic.inda.hu 2010.10.31. 22:23:28

@1885*: meg a Volán elleni döntők zöme, DAB elleni elődöntő sorozat (Godóék idején)...volt már nagy szurkolás, nagy ünneplés, "füstölős" is, de ilyen típusú hangulat egyszer sem.
Egyébként nekem az avatarom szerint van kialakítva a mezem. Mindig a tábortól keletre állok egy picit.
Az "abszolút off"-os kérdésedet továbbra sem értem :-) Azért sem válaszoltam!

Ringleader · http://sahic.inda.hu 2010.10.31. 22:27:33

@jacint70: sőt, a korábbi (2005-06) Volán elleni döntőkön is mindig 2000 fölött volt a nézőszám :-)

1885* 2010.10.31. 22:38:00

@jacint70: @Ringleader: csesszetek le :D jaaa kihagytam néhány BS meccset is, persze ott megkérdőjelezhető, melyik csapat miatt volt teltház :)))))

abszolút offon mit nem értsz? én megmagyaráztam a kiscsajoknak, ők már értik :D vagy most csak poénkodsz? bocsi fáradok....

Kis Hajek fejét láttátok a végén?

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.10.31. 22:49:37

@1885*: Alapvetően a csokit próbáltam kihúzni a zsebemből, hogy bedobhassam... ;-)
Általában el szoktam felejteni vinni magammal, de most sikerült koncentrálni... ;-)

Ringleader · http://sahic.inda.hu 2010.10.31. 22:54:46

@1885*: jaaaaj nem, én fáradtam el, így már OK! :-)))
Hajek fejét?...a nagyobbikkal lementem az első sorba, hogy csokit dobáljunk (ő van már annyira erős, hogy átdobja a cserepad plexijét), erre az első csokival telibe kapta a plexit :-D, én meg lazán ráhajoltam (néztek is a brassóiak, mit akarok) aztán már csak arra ocsúdtam, hogy Németh Peti csóválja a fejét...közben bedobtunk jó pár Sportszeletet (kettőt "a sárga bácsiknak is" ;-) úgyhogy örülök, hogy nem repültünk mi is át a korláton :-D...egyébként milyen volt Hajek feje?

1885* 2010.10.31. 23:01:43

@jacint70: hát de most adtak a pénztárnál csokit!
Na én meg vagy nézem a meccset, vagy fotozok-videózok,szóval nem jó a videóm remélem lesznek jó fotók-videok másoknak, utehokin foto biztos, van 2 állandó profi.

Kis Hajek, először a bocs, hogy élek, meg nagyon szomorú, 1 idő után megengedett 1 kis mosolyt... aztán észrevette, hogy már mindenki állva tapsol, na akkor integedett is, és egy picit felengedett. Nagy kedvencem Kis Hajek :D

aeroan42 2010.11.01. 14:14:52

Sok sikert az UTE-nak, a vasárnap egy jól sikerült összejeövetel volt. Mi biztosan jól éreztük magunkat, a csapatotok pedig biztosan fejlődni fog, mert sok a fiatal. Hajek tehetséges, és igazából jól védett, még ha kapott is egy szerencsétlenebb gólt is...
üdv Egerből! #97-es vitéz :-)))

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.11.01. 17:19:56

@1885*: Azért ajándék csokit talán mégsem illik bedobálni... ;-) Kis Hajek sztori nagyon jó, kb. "ezért jöttünk össze"... ;-)
@aeroan42: Nálatok mi a helyzet a jégpályával? És a csapattal? Nagyon klassz a mezetek... ;-)

aeroan42 2010.11.01. 18:03:27

@jacint70: igazából az egyik oka az volt, hogy a saját mezben mentünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra (az illetékes elvtársak figyelmét!), hogy a jégpályára Egerben is nagy szükség van!!! Sajnos a gyorsan elbontott pálya nem akar felépülni más területen... A csapat így nem is tud együtt gyakorolni, igaz amatőr szinten nehéz is ezt megszervezni főleg jég nélkül... Reméljük a legjobbakat. Jég veletek!:-)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.11.01. 18:16:20

@aeroan42: Miért is nem vagyok meglepődve?! :-(
Remélem, most hogy lassan jön a tél, csak "összeizzadnak" egy telket valahol... ;-) Hátha a közönségjég igény miatt tovább már nem lehet "eltussolni" a dolgot... ;-)

aeroan42 2010.11.01. 19:36:32

@jacint70: terület még lenne, csak össze kellene raknia vkinek, ha már szét szedték a legót... reméljük előbb-utóbb majd csak lesz megoldás! Jó lenne ha 2020 október 31-én nálunk lenne a jégcsarnokban egy összefogás nap, és akkor már nem is fogunk emlékezni a mobil-pálya féle problémára! :D

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.11.01. 19:53:18

@aeroan42: Szóval ki van már jelölve a terület? Akkor csak összerakják?
Á, 2020-ban inkább A csoportos VB-n kéne Egerben találkozni... ;-)

kutyatej73 2010.11.02. 00:27:04

Örülök hogy ezt (is)megírtad Jácint.
Utolsó bekezdéshez szerintem is jó ötlet és legyen hagyomány, de egy másik dátum szerencsésebb lett volna, talán összejött volna a teltház egy "sima" vasárnap.

Egriek fantasztikus a mezetek, remélem hamar meglesz az új pálya! Sok sikert!

1885* 2010.11.02. 10:03:28

@aeroan42: csak ismételni tudom, köszönjük :) olvastam a blogon a hosszabb kommentedet, talán szentimentális vagyok, de be kell valljam nagyon meghatott :) :)
nagyon szomorú ami nálatok zajlik.Drukkolok nagyon, hogy legyen egy szép csarnokotok.
A mezetek nekem is nagyon tetszik, már írtam a hokiblogon is.
@jacint70: ajándék csokiügyben, meg Hajek ügyben is igazad van, sőt ebben is "2020-ban inkább A csoportos VB-n kéne Egerben találkozni... ;-)"

annál is inkább, mert én imádom Egert! Van jó polócsapata, reméljük lesz hoki is.

Hajrá Egri Vitézek!

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.11.02. 10:28:26

@1885*: Eger nekem is a szívem csücske, a feleségem egri, uh. egy időben sokat jártam... ;-)
Akkor még nem volt műjég, valahol Cseboxban volt egy fellocsolt teniszpálya, azon lehetett korizni...
Szerény véleményem szerint, minden megyeszékhelyen kéne lennie legalább egy nyitott pályának...

aeroan42 2010.11.02. 13:17:57

@kutyatej73: @jacint70: @1885*: Jó fejek vagytok :-), a mez tervezőjének átadom a dicséreteket, sokaknak tetszett. Ha pedig meg lesz a pálya, várlak benneteket egy össznépi egriboros-korcsolyázásra. Kicsusszanunk a völgybe is ;-)))

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.11.02. 14:46:26

@aeroan42: Köszi a meghívást, ha lesz pálya, okvetlenül megyünk, úgyis rég voltam már Egerben... ;-)

1885* 2010.11.04. 09:21:01

@aeroan42: ha kicsit megkésve is, de én is köszi :) ja én is rég voltam ;)
süti beállítások módosítása