Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Zárják le végleg az Andrássy utat!

2010.09.22. 14:18 jacint70

Most mit tagadjam, megrögzött budai lakosként ritkán járok át "Pestre". Na jó, volt munkahelyem ott volt, igaz, az Erzsébet híd lábánál, amit akár "demarkációs övezetnek" is tekinthetünk. Viszont ha valami dolgom van, akkor biztos, hogy megszívom.

A tavaly októberi rohamrendőrős bábszínház-látogatásról már írtam. Akkor még egy kis fölösleges taxiköltséggel megúsztam a dolgot, de áprilisban már nem volt ilyen szerencsém.
Könnyelműen ismét jegyet vettem a Bábszínházba. Kellemes tavaszi napsütés, szombat délután, gondoltam átbuszozunk a 105-sel. A Márvány utcánál azonban közölte a buszvezető, hogy ő aztán át nem megy Pestre, mert éppen Critical Mass van, ezért inkább a Batthyány tér felé veszi az irányt. Gyors újratervezés, de a "humán GPS" csak a 61-es villamos-Piros metró-Kisföldalatti kombinációt tudta kihozni, mint legrövidebb útvonalat.
Alig tizenöt percet késtünk... Ráadásul az előadás a "kamarateremben" volt, ahol érkezési sorrendben lehet elfoglalni a helyeket, naná, hogy csak úgy tudtunk leülni, hogy a Kiccsajnak végig kellett "oldalkocsis-motorkerékpároznia" a mesét a Zasszonyon és rajtam, ha valamit látni is akart.

A következő szívás alig három hete történt. A Zasszonynak szülés utáni kontrollra kellett mennie, a doki pénteken meg vasárnap ügyelt az egykoron MÁV névre hallgató egészségügyi egységben, mondta, hogy válasszunk. Az én Zasszonykám meg arra gondolt, hogy menjünk inkább vasárnap, akkor kiürül a város, nincs forgalom...
Egy nagy túrost! Aznap éppen félmaraton volt, utána meg buli, az Andrássy az Oktogonig lezárva, a kényelmes Lánchíd-Deák tér-Andrássy útvonal ugrott. Maradt a kerülő az Árpád hídon - szerintem a Margit híd már sosem készül el, vagy ha igen, mire befejezik, az eleje megint annyira lepusztul, hogy lehet máris újra kezdeni -, vagy átmenni az Erzsébeten, és a Nagydiófa utca-Dohány utca-Ezer Szűk Kis utca útvonalon próbálkozni.
Valami isteni szerencse kapcsán csak az amúgy felkapart Kossuth Lajos utcán "dugóztunk", ám a Hősök terére érve várt a következő meglepetés. Igen, parkolóhely egy darab sem volt. Nyilván az érintett helyekről átálltak a lakók, a maradékot meg elfoglalták a versenyzők és a szurkolók.
Alig fél órámba telt, míg találtam egy "férőhelyet", alig egy kilométerre a kórháztól.

A rákövetkező héten meg triatlonverseny volt, na az szerencsére nem érintett, ahogy a különböző meleg, illetve "ellenmeleg" demonstrációk sem.
Ma viszont el kellett volna menni a Hősök teréhez egy ügyfelelemhez. Erre mit látok?
Igen, ma is lezárás, a változatosság kedvéért ismét Critical Mass van!

Volna egy tiszteletteljes javaslatom! Zárják le végleg az Andrássy utat, nyilvánítsák demonstrációs övezetté!
Ez mindenkinek jobb volna. Gyakran elhangzik, hogy a demonstrálósdi miért nem a városon kívül történik. Ugyan már! Oda senki sem menne el az aktuális Nagyon Fontos Ügy mellett tüntetni!
Ha viszont megtörténik az átminősítés, akkor egyfelől sokkal több "programot" lehetne szervezni, másrészt az emberek megszoknák, hogy nem lehet arra járni, kialakulnának az új közlekedési szokások, senkit nem érne meglepetésként egy futóverseny.

Hát nem lenne egyszerűbb?

3 komment

Címkék: útlezárás critical mass

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr152315217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2010.09.22. 15:17:37

De ne álljunk meg itt, zárjunk le akkor még egy keveset:) Mondjuk a kiskörúton belül mindent a rakpartot kivéve? Vagy legyen nagykörút?

Ez persze nem lenne rossz ötlet, de kellene még mondjuk egy jó bringakölcsönző rendszer, pl ami itt londonban van, az remek. Ha fél órán belül leteszed bármely bringatárolóban, amik persze max 5 percre vannak egymástól GYALOG, akkor nem kell fizetni. Felfestettek a belvárosban széles kék biciklisávokat is, bicycle superhighway néven.
És még valahogy meg kéne oldani azt a pár embert, boltot, hogy mégiscsak legalább közel a házukhoz letehessék a kocsijukat, vagy lehessen árut szállítani, vagy akármi.

Válasszatok engem polgármesternek! Vagy Jácintot. Vagy tulajdonképpen bármely budapesti lakost, aki el tud számolni mondjuk százig, és szokott autózni ÉS tömegközlekedni ÉS motorozni ÉS gyalogolni budapesten.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.09.26. 15:37:31

@Öltönyösrabszolga: Itthon is terveznek hasonlót, a magam részéről szurkolok, de félek, hogy csak egy újabb közpénznyelővel fogunk gazdagodni: www.parking.hu/oldalak/hirek_bubi.html

Persze ez a Jácint által emlegetett használatra pont nem lesz jó, mert ugye egy párhetes kismama nem fog biciklizni, meg a családi bábszínházlátogatásra se lesz alkalmas.

Igazából azt sajna tudomásul kell venni, hogy ha az ember "bemegy Pestre", akkor nem árt, ha figyeli a közlekedéssel kapcsolatos híreket, hogy az ilyesmi ne érje váratlanul. A kórházi példa esetében meg sokkal inkább a parkolóházak hiánya (ami régi vesszőparipám) volt a gond, mint maga az útlezárás.

Egyébként én szavaznék rátok szívesen. Milyen álnéven indultatok? ;-)

Zsolt79 2010.11.15. 11:48:27

Azt már magam is megtanultam, hogy az itteni közlekedés elég kaotikus. Ebben a városban sok a lezárásos program, ami ellen alapjában véve nincs kifogásom, de miért nem lehet olyan helyen megszervezni, ahol nem bénul meg a város forgalma...? Csak azért mert az már nm lenne poén?
...
süti beállítások módosítása