Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A Volán legrosszabb edzője...

2010.02.19. 22:50 jacint70

Kezdetben vala a Kiss Tibi. Persze előtte is voltak edzői a Volánnak, de Ő érte el az első "újkori" sikert. Ami 1999-ben a Kercsó féle csodacsapat Dunaújváros legyőzését, a magyar bajnoki címet jelentette.

A következő szezon már nem sikerült ennyire jól, a sikeredzőnek mennie kellett. Ezután külföldi edző - Jan Jasko - érkezett, akivel már Interligát is nyert a csapat. Három sikeres év után Jasko távozott, majd - egy "átmeneti" Sajban nevű szlovák után - jött Cortina. Cortinát sokszor dicsértem már, most csak annyit, hogy Ő volt az az edző, aki idejött, és a rendelkezésre álló "alapanyaghoz" igazított stratégiával - a magyar viszonyokat megismerve - alkotott nagyot. Cortina után - egy átmeneti cseh "vitézt" követően - ismét Jasko következett, de az EBEL magasabb szintű követelményei között már kevésnek bizonyult. Ekkor jött Sator, akinek tevékenysége minimum ellentmondásos. Véleményem szerint a Fight Night-ot követő sokkhatást pár meccs alatt ki kellett volna heverni, talpra kellett volna tudnia állítania a csapatot. A kevés játékossal persze nem a győzelem reményében, hanem azért, hogy ne kóvályogjanak már olyan tanácstalanul a pályán. Satornak is mennie kellett...

De ami ezután következett, az id. Ocskay Gábor amúgy sikeres menedzseri tevékenységének legnagyobb melléfogása. Sikerült egy jégkorong-kultúrával alig-alig, eredményekkel egyáltalán nem rendelkező, kis "halszagú" országból vezetőedzőt szerződtetnie! Nem tudni, vajon a finn-magyar rokonság okán adott egy lehetőséget a fejlődő hokinemzet képviselőjének, vagy csak nagyon elfáradt, amíg összegrundolta az EBEL többi csapatának költségvetését sokszorosan meghaladó pénzösszeget, de így vagy úgy, Tolvanen lett a Volán edzője.

Tolvanen azonban nem élt, hanem visszaélt a lehetőséggel. A bőséges pénzügyi keret nyilvánosságra kerülésével tekintélyes NHL-es múlttal rendelkező játékosok jelentkeztek be a Volánnál (Crosbyt állítólag porcleválásal kellett műteni, annyit könyörgött térden állva, hogy Fehérvárra jöhessen, Ovecskin pedig azonnal lemondta a válogatottságot, nehogy holmi olimpia miatt ne legyen ott az EBEL rájátszásában), ám helyettük a finn edző honfitársaival rakta tele a csapatot, illetve a szomszédos baráti ország játékosaival.

Tolvanen alkalmazkodóképessége nyomokban sem emlékeztet Cortináéra. Pedig a Magyar Hoki Alkotmányában is benne van, hogy Peterdi csak Ladányival játszhat egy sorban, és kész. De ez az ember még ilyen alapvetéseket sem hajlandó megérteni.
Igaz nem is ért a hokihoz. Állandóan kevergeti a sorokat. Elnézést, de szegény játékos hogyan végezze a dolgát, ha állandóan mások a munkatársai. Nem hiszem, hogy Tolvanennek edzői képesítése van, biztos csak beült egy menedzsertanfolyam egyik előadására, amin éppen a Clean Desk módszert tanították.

Tolvanen ráadásul rosszindulatú is. Mihály Árpi hiába ütötte a gólokat, ezzel - elismerés helyett - csak az edző ellenszenvét váltotta ki, elvégre a kitűnő magyar játékos teljesítménye mellett még feltűnőbb volt honfitársai bénasága. Így szegény Árpi egyre csak hátrább és hátrább került. Ám Tolvanen nem tudott rajta kifogni. Az egyik meccsen kínjában már tartalékkapusnak nevezte, de amikor Mihály egy jó ütemű ajtónyitással, majd csukással az ellenfél kapujába juttatta a korongot, végre feladta, és visszarakta az Őt megillető helyre, az első sorba.
Hasonlóan járt el Hetényivel. Egy magyar válogatott kapus helyett holmi kezdő finnt állított a kapuba! Aki egész szezon alatt képtelen volt akár egyetlen egy shotoutot is összehozni... Csak kapkodja a gólokat!

Nem csoda, hogy egy ilyen dilettánssal a csapat csak a hatodik helyet tudta megszerezni az alapszakaszban. Persze azért akadtak pozitívumok is, például az, hogy az ellenfelek Fehérvárra már nem a biztos két pontért jönnek, hanem általában vereséggel távoznak. Szépen érnek be a fiatalok is, amikor éppen egy sorban vannak,  Sofi már-már palkovicsi magasságokban szárnyal Ladányi remek passzai által.

De lássuk be ez kizárólag a magyar játékosok érdeme, az edzőnek ehhez semmi köze!

Úgyhogy: Tolvanen, takarodj! Vidd a béna kapusod!

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr621774841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.02.20. 09:01:11

Finn szemszögből ehhez csak anyit tehetek hozzá, hogy svéd hokisokat preferálni egyszerűen megbocsáthatatlan! Abcúg!
;-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.02.21. 21:20:47

@promontor: És most már a bécsiek is láthatják, milyen ócska egy edző ez... :-))))

bravo_lima 2010.02.21. 21:53:41

Igazad van! Repülőt neki! Vagy csak jegyet?

veghist 2010.02.21. 22:01:55

@promontor: Ja, dilettáns és szar alak...

Tejpalkó 2010.02.21. 22:14:26

A bécsiek keresik már a kapcsolatot, mert kellene nekik egy jó edző. Náluk is össze kellene állítani a sorokat. Kezdem számolni a repülő-jegy felajánlókat. Tolvanen mester bizonyított! Köszönjük.

Lazlee 2010.02.21. 22:14:34

mondjuk új fiatal nem lett beépítve, ezt hibának tartom; pláne látva a miskolci különítmény mai teljesítményét.(Sofiék is csak beleerősödtek, és talán Magyarországnak ez számít csak igazán) (arról nem beszélve, hogy mikor 5 védője maradt a volánnak nem hívta el Maklárit, még padra se)
de egyébként jót mosolyogtam.

csatoimi 2010.02.21. 22:39:25

Haboru utanni hos vagy, semmi egyeb. Meg csak mosolyogni sem lehet a cikken. Szanalom.

udii 2010.02.21. 23:22:04

Sok gondolat indult meg bennem a "cikk" olvasása közben, de inkább nem is reagálok, nincs értelme. Amúgy is aki blogot vezet ilyen írások miatt az hugyozzon a konnektorba. Ha ennyire nem teccik az edző személye, és te ilyen okos vagy akkor, biztosan értesz hozzá, miért is nem te vagy a volán edzője? Gyorsan döntsd el, hogy edző leszel vagy "újságíró" mert egyikben sem vagy túl jó. !

Tejpalkó 2010.02.22. 00:04:51

@csatoimi: Szerintem az írás egy elégtételt akar nyújtani - a síkeres szereplés tükrében - azoknak, akik a szezon pechesebb meccsei után repülő jegyet kínáltak a mester részére.

ekanai · http://www.hangositas.com 2010.02.22. 01:20:46

@csatoimi: kicsit én se érzem át, hogy mit is akar valójában Jácint. Ironikus tükröt tartani a repjegyre vágyóknak, vagy tényleg így gondolja?

Az biztos: nem most kell szapulni az embereket. Most össze kell fogni.

Ezek viszont biztosak (személyes véleményem): Pedrót nem szabadott volna elengedni, ennyi sorkeverést nem szabadott volna hagyni, rég meg kéne lennie a fix soroknak. Magyar védőt is kéne nevelni és játszatni. Akár saját nevelés, akár más magyar klubból érkezik.

Légiósok: Oscar és Tommi teljesítménye tetszik, Alén és David közepes, de Niklas nekem nem jön át.
Martz jelenleg nem tudom mit alkot, de kicsit kapja össze magát, tud ő jobban is játszani.

Pire meg nem légiós :) Csak még nincs meg a magyar útlevele.

Hajrá Volán!

sutyi2 2010.02.22. 03:03:12

@ekanai: Szerintem nincs feltétlenül igazad, mert Juha és David is igen stabil, biztos pont a védelemben! Nicklas "Pamela :-)" Anderson eddig a mai meccsig engem se győzött meg, de amit most csinált (ő is), az emberfeletti volt! Nathan még viszont valóban adós!

csatoimi 2010.02.22. 06:36:28

@ekanai: Ironikus es cinikus is egyben. Most tenyleg az osszefogasra van szukseg, raerunk majd "szidni" Tolvanent a vegen is, ha meg tovabb megyunk(amit kerek nagyon az Istentol) akkor jon ujra Jacint egy hasonlo cikkel es elmondja megint, hogy mekkora hulyek is vagyunk, pedig itt csak Tolvanennek koszonheto minden.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.02.22. 07:02:50

@csatoimi: Tiszteletben tartom a véleményedet, de ha megnézed a "bejegyzés" dátumát, akkor láthatod, hogy péntek este írtam...

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.02.22. 07:05:41

@udii: Az a helyzet, hogy sem edző sem újságíró nem akarok lenni...

Idézlek: "Ha ennyire nem teccik az edző személye"

Aztán magamat: "Sikerült egy jégkorong-kultúrával alig-alig, eredményekkel egyáltalán nem rendelkező, kis "halszagú" országból vezetőedzőt szerződtetnie!"

Hm..???

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.02.22. 07:20:44

@ekanai: @csatoimi:
Nem szerencsés, ha egy "szerző" magyarázza a "művét", de úgy érzem, most célszerű...
Először is Imi, ha megbántottalak, akkor elnézést... Főleg azért - és ezt imitt-amott már írtam -, nagyrabecsüllek, pl. mert idehoztad Pirét... Nyilván az Ő játékának, rengeteg pontjának is oroszlánrésze van a sikerben...
Ahogy a többi játékosnak, az edzőknek és a lelkes szurkolóknak is.
Az "írás" azért született, mert egész szezon alatt nem értettem, hogy egyesek miért kívánják a "pokolba" Tolvanent, amikor a csapat elég stabil teljesítménnyel elérte a célkitűzést, pont/meccs átlaggal bejutott a rájátszásba... Nyilván lehet vitatni a döntéseit, biztosan mellé is fogott párszor, de "valamicskét" csak érthet is a munkájához...

ekanai · http://www.hangositas.com 2010.02.22. 11:49:39

@jacint70: én néztem a dátumot is, de írásban akkor is nagyon nehezen jött át, hogy ez cinizmus, irónia, netán csak fricska valakiknek. Írásban ezt nagyon nehéz jól átadni. Ez nem bántás, csak talán úgy könnyebb "eladni" az "írásod", ha egyértelmű, miről is "beszélsz". :)

@sutyi2: nem azt mondtam, hogy rosszak :) csak saját vélemény szerint próbáltam felállítani egy rangsort a légiósok között. az is biztos, hogy ez az állandó kavarás, más pozíciók, más társak szisztéma miatt több játékos nem tud úgy teljesíteni, ahogy tudna.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.02.22. 13:03:18

@ekanai:
1. Nem veszem bántásnak :-)
2. Azért ez egy kis privát blog, nem cél,
hogy "nagy tételben" adjam el... ;-)
3. Az, hogy hogyan tud átmenni az irónia - mint a
tapasztalat mutatja -, nehéz belőni... A
kommentek alapján olyan 50%-os találati
arányt sikerült elérni. Mindenesetre azzal
próbálkoztam, hogy a "felvezetésben"
bedobtam pár akkora túlzást ("halszagú",
Crosby, Ovecskin), amiből reméltem, hogy
egyértelmű, hogy nem betű szerint kell
érteni...
4. De leginkább köszi, hogy ezt leírtad, a
visszajelzés mindig jó, elgondolkodtatja az
embert...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.02.22. 13:21:56

@jacint70: Szerintem sokat rontott a megértési arányon, hogy Tejpalkó - amúgy nyilván jó szándékú - ajánlása akkor érte el a jégkorong blog közönségét, amikor érzelmileg mindenki eléggé fel volt dúlva érthető módon. Ilyenkor a figyelmes olvasás a szokásosnál is nehezebben megy.

Pedig szerintem a szövegből egyértelmű, hogy ez irónia és az is, hogy a célpontja nem az edző és nem a csapat, hanem egy bizonyos - itthon nem ritka - szurkolói mentalitás.

Szóval szerintem az esetből azoknak az olvasóknak is érdemes lenne tanulni, akik ezt nem értették meg.

csatoimi 2010.02.24. 07:44:30

@jacint70: Szia. Nem akartalak megserteni en sem, csak lattam, hogy mennyire ironizalsz a cikkedben. Sajnos en most is fennt kell tartsam azon velemenyem, hogy Tolvanen nem all a helyzet magaslatan, ebbol a csapatbol meg tobbet is ki lehetett volna hozni, a tegnapi ugymond kudarcban is boven benne van a keze. A Te irasodbol az jott le, hogy mennyire jo es megtartanivalo edzo o, nahat en fogadok veled, hogy a jovo szezont mar nem Fehervaron fogja kezdeni. Ez az en megerzesem, akkor meg ugye az irasod fenye is megkopik majd. De persze ez csak az en sajat velemenyem, ettol meg barmi lehet.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.02.24. 08:47:30

@csatoimi: Szia! Köszönöm, hogy írtál! És hidd el, nem sértettél meg... Promontor már leírta, hogy a bejegyzés nem a "legszerencsésebb" pillanatban lett bekommentolva... Másrészt ez egy nyilvános hely, tehát ha én "odadugom más orra elé a véleményemet", akkor ez azzal jár, hogy tűrni kell a "reakciót", még ha az nem hízelgő is... Különben nem sportszerű...
Hogy a lényegre is rátérjek... Nekem továbbra is az a véleményem, hogy JT jó és megtartanivaló edző... De szeretném hangsúlyozni, hogy ez a véleményem, és nem gondolom azt, hogy igazam is van... Emellett továbbra is tiszteletben tartom a Te véleményedet, ami ennek az ellenkezője, sőt még azt is elfogadom, hogy lehet, hogy Neked van igazad.
Bár az Igazi Értékelést nyilván Ocskay Gábor fogja meghozni a szezon végén...
Ha komolyan gondolod, nagyon szívesen fogadok Veled egy üveg borban vagy valami hasonló "csekélységben", hogy JT vagy marad vagy újabb szerződést fognak Neki ajánlani... De ez mindössze "játék", ha csak szófordulatként írtad be, akkor hagyjuk...
És hidd el, én igazából annak örülnék, ha egy sikeres EBEL rájátszás tenné "egyértelművé" Tolvanen "nélkülözhetetlenségét"... ;-)

csatoimi 2010.02.24. 10:29:40

@jacint70: A fogadas all, ha Te nyersz, megvan az uveg borod, na meg egy neked dedikalt Mihaly Arpad mez is, ha en nyerek, eleg csak a bor :) Most meg szurkoljunk a Volan sikereert, en a tegnapi meccs utan egy vernyomas csokkentot is be kellett vegyek :(

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.02.24. 11:26:36

@csatoimi: Ok, és köszönöm az extra felajánlást!
Én meg végtelenül sajnáltam a Fiúkat, hosszabbításban így kikapni mindig nagyon elkeserítő... De hát, ilyen a playoff... És természetesen csütörtökön is Hajrá Volán! :-)

Tejpalkó 2010.02.24. 21:30:30

@csatoimi: @jacint70: Tisztelt úraim a fogadástól függetlenül mindkettőtöknek szeretnék felajálani a Magyar Hokisztori című könyvünkből 1-1 példányt, hogy kompenzálhassam a rossz időben tett felhívásomat Tolvanen edzővel kapcsolatban.
Egyébként jó edzőnek tartom és szurkolok a sikeréért, mert annak mi is nagyon örülünk.
(egyébként, ha már meg van a könyv, akkor ajándékozzatok meg vele egy hoki rajongót)

csatoimi 2010.03.27. 10:26:00

@jacint70: "Az is kiderült, hogy a szakosztály nem hosszabbítja meg a szerződést a finn vezetőedzővel, Jarmo Tolvanennel. "

:)))))

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2010.03.27. 17:37:02

@csatoimi: Április 10. Magyar-Osztrák meccs előtt átadhatom? Fehér vagy vörös?

Zsolt79 2010.06.07. 00:50:46

Na, ehhez a bejegyzéshez fel kellet kötnöm a gatyámat. Valszeg majd újra nekifutok, mert nekem is az jött le, újraolvasás után is, hogy egyáltalán nem vagy oda Tolvanenért és szívesen látnád már, hogy kívül van az országhatáron. Mint ahogy a kapust is szívesen farba billentenéd. Ehhez képest később megcáfolod a dolgot... :S
Nagyon ment itt az adok-kapok, így utólag egy a lényeg: ha jól értelmeztem, a vita alanya már nincs képben, úgyhogy a dolog megoldódott...
Plusz pontot kapsz, amiért simán benyelted a békákat.
Aki meg nem állandó olvasója Jácintnak, annak azt üzenem, hogy olvassa el visszamenőleg a bejegyzéseit és rájön, hogy nagyon érdekes hangvételű és tartalmú "cikkeket" kapunk az írótól.
A nemtetszést amúgy is ki lehet fejezni kulturáltan is. madarat tolláról, embert írásáról... Jácinttal bármikor barátkoznék, akkor is ha ne ismerném személyesen, csak az írásai alapján tudnám megítélni... Szóval kitartás Jácint, ha testőr kell, szólj nekem :).
süti beállítások módosítása