Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A Match legújabb húzása

2011.01.11. 15:21 jacint70

Ezek mindig tudnak újat kitalálni! Az már magától értetődik, hogy minden termék szavatossági idejét alaposan meg kell vizsgálni, van is hátrapakolás bőségesen.

Tegnap az alábbi új trükkbe sikerült beleszaladnom:

A képen kétféle párizsi található. Az alsó - nagyobb, sötétebb - az a közel háromezer forintos borjúpárizsi, amit kértem. A felső - kisebb, halványabb - meg a lényegesen olcsóbb sertéspárizsi, legalábbis íz után arra tippelek. Mivel a fotó a felfedezés utáni reggelen született, nem látszik, hogy ezek a szeletek a nagyok között megbújva kerültek a csomagba. 

A Matchban az a szokás, hogy nagy tálcán kiteszik az előre felszeletelt felvágottakat. Arra már nem tudok visszaemlékezni, hogy porciózás közben remegett-e meg a pultos keze, vagy már jó előre "bekeverték a ballasztott", nem nagyon figyeltem, Promontor "testvérblogger"-rel találkoztam előtte, még az elmúlt másfél órán járt az agyam.
Mindenesetre a megoldás tökéletes. Kiadagol, becsomagol, leragaszt.
Az átvert júzer meg hazaviszi, és vacsora közben derül csak ki a turpisság, amikor már nem valószínű, hogy pár szelet párizsi miatt vissza fog menni reklamálni. Ha meg igen, akkor simán le lehet pattintani "Honnan tudjam, hogy nem maga tette bele!" felkiáltással.

Ügyes! Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez "egyéni kezdeményezés" volt-e, vagy már ez is része a "poliszinek"...

3 komment

Címkék: átverés match

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr22576773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.01.12. 15:04:51

Egyértelmű poliszi, a kedves dolgozó nem teljesítménybérben van, neki aztán tökmindegy, hogy miből és mennyit ad el.

Még kicsinyesebb (érzem a helyzetet, megemlítani is szarrágó dolog), amikor porciózás előtt mérleg nulláz, ráteszi a papírt és arra a husit. Igen, a papír kb 3 gramm. A kedves vásárlónak ha drága husit vesz, akkor is csak 2-5 forintocska, kit érdekel, megszoktuk, ez a világ rendje. Ők persze naponta jópár kiló papírt adnak el így húsárban.

Ez az egész akkor tűnt fel, hogy másként is lehet, amikor itt a külhoni tescoban ráhajította a papírt-szatyrot a mérlegre a srác, majd EZUTÁN nullázta a mérleget.

Hiába no, a jó barátság alapja a korrekt elszámolás.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.01.13. 07:02:07

Látom, kihúzták nálad a gyufát... ;-)

Most mondhatnám, hogy aki a Matchbe jár, meg aki párizsit eszik (pláne annyi pénzért, amiért már sonkát is lehet kapni) az erre számíthat. ;-)

De persze ez nem menti fel őket, így inkább csak annyit mondanék, hogy remélem, egyszer elkapja őket valamilyen ellenőrzés és jól megbírságolják őket. Persze tudom, csak álmodozom.

@Öltönyösrabszolga: Biztos, hogy nem teljesítménybérben vannak? OK, nyilván van nekik egy alapfizetésük, de attól még elképzelhető, hogy van valamilyen nyereségtől vagy forgalomtól függő jutalom is. (Amikor én diákként a vasedényben dolgoztam, akkor volt, igaz, ez még az antivilág volt...)

Persze elvileg egy ilyen eset visszaüthetne rájuk, de a gyakorlatban egy plaza-közért forgalma eléggé be van betonozva.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2011.01.13. 09:45:00

@promontor: Persze, hogy kihúzták!
Mert a Zasszony indulás előtt tíz perccel közölte, hogy ugyan hozzak már valami felvágottat. A Kiccsaj meg a párizsit szereti... Szóval hiába próbálom kerülni, időnként úgy hozza a helyzet, hogy túl nagy kényelmetlenséget okozna, ha kikerülném őket...
@Öltönyösrabszolga: Az is lehet, hogy az eladó családja is szereti a borjúpárizsit, csak az árát nem... Namármost, ha eltesz magának húsz deka bornyút, azt becsomagolja, leszámlázza, mint desznyó, ki is fizeti, a húsz deka desznyót meg eladja bornyúként, akkor máris megvan a diszkont...
süti beállítások módosítása