Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Merre is tartunk? II.

2010.12.18. 18:39 jacint70

Most már magam sem tudom. A hétvégi tornán mintha két teljesen különböző csapat lépett volna pályára. A 180 játékpercből kb. az első 110 elkeserítő, míg a második 70 igenis biztató volt.

Azzal a célkitűzéssel utazott a csapat Jesenicébe, hogy kiderüljön, ki lesz az a kilenc-tíz kiegészítő játékos, akik az alapemberek "mögött" a válogatott harmadik-negyedik sorát fogják alkotni az áprilisi VB-n. Akiknek elsődleges feladata az eredmény tartása, nem pedig a meccsek megnyerése lesz. Ezért a már említett alapemberek el sem utaztak Szlovéniába.
Ez a "szlogen" számomra kicsit értelmezhetetlen. Először is, én nem látom a második ötöst, vagyis Palkovics sorát. Mert ha Vas Jánost adottnak is vesszük, egy centert nem ártana találni közéjük. Lehet, hogy pont Sikorcin alkalmas lenne erre a posztra, kár, hogy Gröschl Tamás még "idejében elintézte", hogy ne lehessen amiatt morogni, hogy ez a pár nem állt össze Jesenicében.
A másik gondom - és ez főleg a szlovénok elleni meccsen látszott -, hogy hogyan állhat ki egy csapat valamirevaló támadójáték halvány ígérete nélkül. Hiába az első két sor feladata a góllövés, azért nem árt, ha a harmadik-negyedik is képes erre, ezt meg kitűnően meg lehet nézni ilyenkor, amikor ők az első két támadótrió. Ehhez képest az első meccsen a védekezés - főleg az emberhátrányos - egész jó volt, a támadójáték viszont egyszerűen nullának bizonyult. Nem biztos, hogy jó ötlet volt gyakorlás nélkül egymást még sosem "látott" játékosokból összeállított sorokat felküldeni a jégre.
A másik szomorú dolog a vezéregyéniség abszolút hiánya. Egy olyan játékosé, aki a nehéz helyzetekben össze tudja fogni a csapatot, illetve amikor nem megy a játék, a semmiből lő egy gólt. Mint Ladányi novemberben az osztrákoknak.
Ez azért is szomorú, mert ezen a hétvégén nem egyszerűen az áprilisi harmadik-negyedik sort láttuk, hanem az elkövetkezendő néhány év alapcsapatatát. A '75-'76-os generáció legkésőbb két-három év múlva ki fog öregedni, és nagyjából a most látott játékosoknak kell átvenni a stafétabotot.
Sator sem állt a helyzet magaslatán, szerintem. Nem értem, hogy 0-1-nél, amikor az utolsó percekben előnyt kapunk, miért nem lehet kikérni az időt, megnyugtatni egy picit a játékosokat, átbeszélni mit játszanak, vagy egyszerűen csak annyit mondani, hogy Hajrá Magyarok!

Az osztrákok elleni meccsen annyit változott a helyzet, hogy az emberhátrányos védekezés is romlott. Nem volt valami nagy hangulat a tornán, kongott a lelátó az ürességtől - Karácsony előtt egy héttel nem is csodálkozom, hogy a máskor oly lelkes magyar tábor ezúttal nem utazott ki tömegesen -, kaptuk szépen a gólokat.
Bevallom, majdnem elaludtam a fotelban, annyira unalmas volt az egész.
Egészen az 54. percig, amikor végre volt egy kis támadójáték, Sofi megvillant, végre megszületett az első gól.
Majd pár percre rá a második, ezúttal Sator is "megvillant", képes volt időben lehívni Hetényit.

A mai meccset viszont már a "másik csapat" játszotta. Sator nagy nehezen rájött, hogy most már Hetényiről el lehet hinni, hogy alkalmas a válogatott kapusának szerepkörére, ezért "elővette" az öt felkészülési meccs óta "jegelt" tartalékokat. Meglepetésre a Volán Farm fiatal kapusa kapta a lehetőséget, élt is vele, megbízhatóan őrizte a ketrecet.
Valahogy a többiek is felnőttek a feladathoz. Jó volt a védekezés, és végre a támadójáték is megjött. Nem csak úgy néha-néha, hanem ebben a játékelemben is teljesen egyenrangúak voltunk a norvégokkal.
Akik természetesen nem a legjobb csapatukkal érkeztek, meg valószínűleg nem úgy küzdöttek, mintha a VB-n a kiesés elkerüléséért harcoltak volna, de ne felejtsük, 2010 telén még bőven vannak magasabban jegyzett játékosok a magyar jégkorongsportban is...

A második harmad végén - ha szerencsével is, amit mindenképpen megérdemeltünk - a tornán először megszereztük a vezetést, amit a harmadik harmadban sikerült növelni, végre a dunaújvárosi különítmény is maradandót alkotott.
A második gól után a norvégok magasabb sebességre kapcsoltak, de ezen a délutánon a magyarok "másik csapata" ezt is kibírta, és  - köszönhetően a csereként beállt Rajna jó teljesítményének - behúztuk a győzelmet.

Merre is tartunk? Ki tudja? Kapusposzton láthatóan nincs probléma, az biztos. Ha áprilisban a "nagy öregek" is megrázzák magukat, és a "kicsik" is a mai formát mutatják, akkor lehet, hogy nagyon fogunk örülni. De ha a Telenor kupa osztrák vagy japán elleni meccse, illetve a mostani szlovén és osztrák derbi formája lesz a jellemző, akkor nem sok jóra számíthatunk...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr432524465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

munkagep 2010.12.19. 09:49:34

Hajra Jacint!!! :-)

Nem latunk bele, hogy mi tortent a hatterben, de ha voltak is hibak, mind a jatekosok, mind az edzo tanult belole, ez a 3. meccsre egyertelmuen kiderult

Tejpalkó 2010.12.19. 11:52:34

Ez a torna nagyon is szükséges volt, de valóban pár kérdés nyitva maradt. Meccsről-meccsre javult a játékunk és ez nagyon bíztató. Az edzők dolga értékelni és igen jó lenne, ha minket is tájékoztatnának. Azért a Palkovics sorára kíváncsi vagyok.
süti beállítások módosítása