Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

A bérlet

2010.11.25. 20:05 jacint70

Meghirdették... Kedvezményesnek... Tényleg az... Nemrég pakolgattam régi vackokat, és kezembe került a jegyem a 2003-as vébéről. Akkor a 205-ös szektor volt 5300 vagy 5500 forint.
Ehhez képest most a legdrágább - nem VIP - belépő is "mindössze" 5990. Ha bérletbe vesszük, akkor csak 4780. Kár, hogy olyan nehezen tudtam beszerezni.

Kezdődött azzal, hogy november 15.-re lett meghirdetve a "jegystart". Csak éppen a "startpisztoly" nem tudott eldördülni. Mert valami szerződés nem köttetett meg... Így három napot csúszott a kezdés...
Na, ez az amit sosem fogok megérteni. A november 15. hetekkel ezelőtt meg lett hirdetve, senkit sem érhetett váratlanul, hogy aznap majd hokiszurkolók "népes tömegei" indulnak meg a jegyirodák felé. Valahogy mégsem sikerült megkötni azt a kontraktust. Majd kitört a "balhé", aminek hatására sitty-sutty három nap alatt sercenni tudtak a tollak a papíron.

A következő meglepetés akkor ért, amikor felmentem a netre érdeklődni. Megdöbbenve láttam, hogy bérletet nem lehet rendelni, illetve, hogy a kettőszázas szektorok nincsenek megnyitva. Mert bérletet csak a jegyirodában, olvastam a hokiblogon.
- Ahha, akkor valószínűleg a lezárt szektorokba szánják a bérleteseket! - gondoltam. Ez teljesen logikusan hangzott, hiszen általában az a szokásos eljárás, hogy először a bérleteket árusítják. Hiszen ha szabadjára engedik a "szólójegyeseket", akkor azok összevissza fognak vásárolni, aztán a bérleteseknek meg nem jut hely.
Csak így az alkalmi érdeklők izgulhatnak, hogy szóhoz, illetve jegyhez juthatnak-e, mire a bérletesek "kitombolják" magukat. Ha viszont bizonyos szektorokba csak jegyek, másokba meg csak bérletek vásárolhatóak, akkor mindenki jól jár.

El is szaladtam gyorsan a területileg illetékes legközelebbi jegyárusító helyre, ami történetesen egy könyvesbolt a Közeli Plázában. A csaj nagy lelkesen elindítja a gépet - azért biztosít arról, hogy lassú a hálózat -, és nem találja a bérletet. Szépen sorban ott vannak a napok, de aggodalmasan közli, hogy kéne még lennie egy sornak az összes nappal... Néz szomorúan, a főnöke megszánja, felhívja az Interticketet. Ott közlik, hogy másik menüpont, valami hálózatos bérlet.
Megtalálja, mosolyog. Mondom, akkor nézzük a 206-ost. Mert az a kedvencem. Középen is van, meg kellően magasan, hogy át lehessen látni a pályát. Ráadásul hiába ez a - szerintem - legjobb hely, nem ez a legdrágább.
Nagy nehezen megjelenik a szektor képe, mondja a csaj, hogy minden jegy elfogyott. Mondom, ez nem lehet, ma kezdődött az árusítás. Újra felhívják az Interticketet, ott közlik, hogy a TiceketA nem engedélyezett oda sem jegyet sem bérletet. Felhívjuk a TicketA-t, de nem veszik fel. Egy óra elteltével távozom, majd felrobbanok a dühtől, bérlet meg nincs.

Másnap hívom a TicketA-t. Végre felveszik, igaz egy automata, amely közli, hogy örülnek a hívásnak, és bármi nyűgöm van, írjak levelet. Jobb híján megteszem, szépen leírom, hogy érdeklődnék, miért van lezárva a kedvenc szektorom, és mikor lehet majd oda is jegyet venni. Egy nap múlva jön a válasz, hogy fogalmuk sincs.
Írok egy szép viszontdörgedelmet, hogy ez nem válasz, és vajon milyen alapon árulnak jegyet, ha nincs egy ember, akitől mindezt nem lehet megkérdezni. De ezt csak a "közszolgálatiság" miatt teszem, a megoldást máshol keresem.

Egészen pontosan Kovács Zoltán Főtitkár Úrnál. Az este tíz órakor írt levélre másnap kilenckor érkezik a válasz, hogy melyik kollégának lett leosztva a feladat. Egy óra múlva jön az érdemi információ is, miszerint a nagy érdeklődésre tekintettel megnyitják a felső szektorokat, kivéve a 205-206-ost, mivel azt cégeknek akarják eladni.
Mondjuk ez érthető, én meg így jártam, hogy pont a kedvenc helyem lett erre a célra kiszemelve. De legalább tudom, "mi merre hány méter", csendben beletörődöm a 106-os szektorba.
Közben újabb "horrorhír", bérletet igazából sehol nem árulnak, csak egy bónt, amivel el kell zarándokolni a Sportcsarnok pénztárába, ahol kinyomják a jegyeket. Mivel a bérlet nem más, mint öt darab jegy, négy áráért.

Ma reggel ott kezdek. Tízre kell mennem az Üllői útra, felkészülök, hogy éppen be fogok esni az elhúzódó jegynyomtatás miatt. De nem.  Kilenckor pontban nyitás, hat perc múlva kezemben az összes jegy, bónuszként az is, amit Sztívnek vettem az olaszok elleni derbire... Amivel hazavágtam egy bérletet, de sebaj.

Tanulság? Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen megnyugtató érzés, hogy öt hónappal az "opening fészoff" előtt már a fiókban lapulnak a jegyek, ráadásul "gazdaságos kiszerelésben". Más kérdés, hogy egy picit jobb szervezéssel, amihez nem kellett volna semmit sem kitalálni, csak átvenni a máshol már jól bevált mintát, nem keveredett volna ennyi üröm sem az örömbe. Mondjuk, ez inkább a TicketA-t jellemzi, nem a világbajnokság szevezőit...

Mindegy. A lényeg az, hogy április 23-án, fél tizenegy magasságában úgy indulhassunk el hazafelé, hogy az újabb A csoportos szereplés kivívásában a legnagyobb nehézséget a bérlet beszerzése jelentette... 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr812473383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejpalkó 2010.11.26. 00:38:24

A kezdeti nehézségek ellenére ma még jegyhez lehet jutni, de felhívom a szurkolók figyelmét, hogy érdemes időben megvenni a belépőket, bérleteket, mert hála Istennek óriási az érdeklődés. Több hazai VB tapasztalata alapján (1983-tól) mondom, hogy az áprilisi VB idejére nagy értéke lesz a jegyeknek - nem a jegyüzérekre gondolok - hanem arra, hogy a helyszínen lehet majd szurkolni a magyar válogatott sikeréért.

mission007 · http://certificateofwords.com/word/Mission007/ 2010.11.29. 08:54:50

Jó tudni h már most lehet kapni jegyeket mert valóban csak márciusban jutott volna eszembe és akkor más lehet h késő
süti beállítások módosítása