Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Tüntetgetés

2008.12.01. 08:56 jacint70

Tüntetgettek a közszolgák a hétvégén. Mintha arról is szó lett volna, hogy sztrájkolgatni is fognak. Mint manapság minden, ez is megosztja az embereket. Aki közalkalmazott,  ezerrel háborog, hogy a kis pénzéből is elvesznek, pláne úgy, hogy az csak a nevében tizenharmadik, valójában a rendes fizetéssel együtt - azt kissé kozmetikázva - havonta kapja. A multiknál senyvedő öltönyös- és melósruhás rabszolgák meg azon vannak kiakadva, hogy a "körömlakkjucik" nem elég, hogy nem dolgoznak, még tüntetgetnek is. Elvégre a Tesco-ban nincs tizenharmadik havi, még gyakran szabadság sem, ami amúgy szükséges, ha az ember valamilyen ügyet el akar intézni.

Erről eszembe jut az a történet, amikor a Kiccsajt kellett forgalomba helyezni. A kórházban ahol megszületett, igen fejlett volt az adminisztrációs rendszer, vizsgálat előtt bementünk a porta melletti kis helyiségbe, ott elkérték a személyit, zongoráztak fél percet a számítógépen, kinyomtattak pár vonalkódot, és máris lehetett is menni. Csak az unott orvosokkal és a mogorva nővérekkel kellett megküzdeni, a papírokkal nem. A Nagy Esemény másnapján az egyik adminisztrátor elmagyarázta, hogy elkészítették a papírt, minden nap jön érte az önkormányzat, menjek be és anyakönyveztessem a Kiccsajt. Az okmányirodában pedig csináltassak Neki lakcímkártyát. A Hivatal malmai körmöt lakkoznak, ezért vártam két napot, majd kora reggel bementem a magos önkormányzatiába. Az ügyfélszolgálati idő kezdete előtt fél órával még sikerült elcsípnem a kettes sorszámot, úgyhogy csak lent a portán kellett várnom, hogy lehessen felmenni. A karámban. Mert a nyolcadik kerület ügyfélbarát önkormányzata egy helyes kis karámba tereli a várakozókat. Kivártam a sorom, végre feljutottam, ahol röhögve közölte a pasi, hogy a kórház nem vitte át a papírokat, jöjjek máskor. Visszamentem a kórházba, megkérdeztem az adminisztrátort, aki mondta, hogy két napig nem jöttek át a tanácstól a papírokért. Miért? Csak, szokott ilyen lenni. Másnap ismét megkérdeztem, mondta, hogy odacsörgött, végre elvitték. Biztos, ami biztos, felhívtam a "kedves ügyintézőt", hogy átért-e a paksaméta. Nagy utálkozva közölte, hogy igen. Megkérdeztem azt is, hogy szombaton lesznek-e. Éppen Négynapos Hétvége közeledett, és erre a hétre esett a Ledolgozós Szombat. Sajnos, hangzott a válasz...
Elmentem szombaton, ismét élveztem a nyócker tanács "vendégszeretét", de ezúttal, ha nehezen is, de megkaptam a papírost. Utána átballagtam az okmányirodába, letéptem a sorszámot, látom, "ezrek" előttem, előveszem a magammal hozott regényt... Egy perc múlva kijön egy kisfőnök-fellépésű hölgy, kérdezi, ki van itt "újszülött-lakcímigazolványos". Ketten jelentkezünk, engem odairányít az egyik ügyintézőhöz, a mellette lévő ablakhoz beül maga.
Tíz perc múlva kezemben a kártya, közben az ügyintéző hölgy kitölti az anyakönyvi programban azokat a mezőket, amiket Unottka az imént elfelejtett, már távozom is.

A fenti történet alapján a közszolgálati mizéria ezen részének megoldása egyszerű. Unottkát el kell küldeni a francba, a munkáját és a pénzét meg át kell adni az okmányiroda dolgozóinak...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr58797347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt 2008.12.01. 14:17:54

Wow... Téged olvasva nem vagyok benne biztos, hogy Bp-re akarok költözni... Nem mintha máshol nem ez menne, de akkor is...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.12.02. 11:12:15

Hát igen, mint a "multiknál senyvedő" alany, én inkább a "körömlakkjucik" (elnézést a hölgyektől, megvan a férfi megfelelője is a típusnak, csak nem jut eszembe rájuk frappáns gúnynév) miatti felháborodást osztók táborába sorolnám magam.

Az meg méginkább felháborít, amikor azt hallom, hogy ennyi pénzért mit várok. Az alacsony fizetés nem menlevél a trehány munkára. A trehány munka értéke ugyanis nulla.

A kép egyébként tapasztalatom szerint ügyintézés fronton vegyes és néhol lassú javulás is észlelhető, pl. egyre több helyen működik rendes sorszámozás, néhol még interneten is lehet időpontot foglalni.

Továbbá az önkormányzatok még a viszonylag elviselhető szintet jelentik, összevetve például a földhivatallal, a kincstárral (ahol a gyest kell igényelni) vagy éppen a társadalombiztosítással. Az önkormányzat ugyanis egy icipicit közvetlenebbül érzi, ha a polgár elégedetlen az ügyintézés minőségével, mint ezek a nagy állami vízfejek.

A földhivatal különösen a bögyömben van, hajlamos vagyok néha azt gondolni, hogy a terroristákat nem luxusszállók vagy iskolák megtámadására kéne rávenni, hanem a földhivatalra kéne őket ráuszítani. Persze ezt nem gondolom komolyan, igazából teljesen elégedett lennék azzal is, ha az egész társaságot rövid úton kirugnák és minden állami állásból örök időkre kitiltanák.
süti beállítások módosítása