Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Autósülés reloaded

2008.11.14. 20:50 jacint70

Írtam már a Kiccsaj üléséről. Azóta sikerült begyűjteni egy rendkívüli mosást. Össze lett rókázva. A baleset okaként különböző források mást-mást jelölnek meg, szerintem nem kellett volna rántotta-kakakó kombóval kezdeni az utazás napját, a Zasszony szerint meg nem kellett volna száznegyvennel "tépni" az M5-ön.

Keresztszüleimet látogattuk meg a legutóbbi Négynapos második napján, csak elfelejtettek szólni a kamionosoknak, hogy most ünnep van, tessék átengedni az aszfaltot a magamfajta hétvégi autósnak. Hát nem engedték! Vonultak hosszú tömött sorban... Mit lehet ilyenkor tenni? Beállni a kammer mögé nem szerencsés, előbb utóbb jön mögöttünk egy másik, és akkor lehet rettegni hogy milyen helyes kis kocka marad a bloggerből és családjából baleset esetén. Marad hát, hogy az ember kimegy a belsőbe, nyomja, ahogy meri - százötven fölött már nagyon majrézik a szerző, hiába új a járgány - közben sűrű pillantásokat vet a tükörbe, mikor éri utol egy "nálánál is nagyobb barom", majd amint lehet vissza a külsőbe. Egy ilyen manőver közben hallom a Zasszony hangját hátulról, hogy azonnal álljak meg, öklendezik a gyerek. Az M5-ös kellős közepén.... Azt azért nem, de szépen kihúzódtam a külsőbe a kamionok közé. Későn... A kisróka megszületett. Most már muszáj volt megállni. Márcsak a terjengő "illat" miatt is. De kénytelen voltam türelmesen döcögni a kamion mögött, a Zasszony rámparancsolt, nehogy száguldozni merjek, nehogy testvére szülessen a rókának. Hiába tiltakoztam, hogy így meg "aparóka" fog születni. Ecseteltem már az apaság megpróbáltatásait, de a hányásszag minden eddigit "alulmúlt". Egyre erősebben öklendezve próbáltam a két kamion között tartani az autót, míg végre feltűnt a Mizse Motel. Ott végre sikerült megállni. Mindig is meg akartam ott állni, megnézni, hogy mi is ott az a valami az út mentén. Hát most sikerült... A Zasszony átöltöztette a gyereket, amennyire ilyenkor lehet eltakarította "ravaszdit", egy kis friss levegőhöz én is hozzájutottam. Persze a Kiccsaj is jött velem, azonnal becélozta a motel játszóterét (úgy döntöttem, a következő írásig a saját "púpom" terhére megpróbálok összeütni nekik egy kis ingyenreklámot, elvégre "érdekes" dolgokat hagytunk a kukájukban), rohant a hinta felé, láthatólag engem viselt meg jobban a baleset. (Azért "bosszúból" nem hagytam hintázni, kajánul vigyorogtam, hogy a "nettó szivatást" az Aggódó Apa szerepe mögé bújva vezethettem elő...) Némi viaskodás után visszatuszkoltam az ülésébe, ami a Zasszony tevékenységének köszönhetően már kevésbé volt "reloaded", és immáron kevésbé elviselhetetlen illatösszetételben folytattuk utunkat.
Hazaérve jött a leggyötrelmesebb stáció, le kellett szedni az ülésről minden mozdítható alkatrészt. Aznap este nem vacsoráztam...

Szerencsére a mosógép gyomra nem ilyen finnyás, másnapra ismét gyári illatban szimatoztak a darabok. Érthető okból, nem siettem el a visszapakolást. Inkább szellőztettem a kocsit. Mert a "veresbundás" a kiszedhetetlen övrészbe is befészkelte magát. Holnap elutazunk, úgyhogy ma délután muszáj volt nekiállnom. Rögtön az elején "kacajra fakadtak a csavarok", azt a csattos zsineget, aminek húzásával állítani lehet az övet, képtelen voltam átnyomni az ülés alsó részén. Hiába dugtam be az egyik végén, nem jött ki a másikon. Próbáltam nyomni, nem ment. Közben besötétedett, gondoltam kiszerelem, felviszem, lámpafénynél jobbak ez esélyeim. Ahogy kivettem, előredőlt, a csattokra hatni kezdett a gravitáció, és szépen átcsúsztak a nyíláson. Most én röhögtem diadalittasan a "csavar képibe". Hamár fölvittem, a Zasszony kimosta az öveket is (naná, hogy nekem kellett mindenféle extrém pózban a mosdó fölé tartani, csak kétszer csíptem oda az ujjamat...), majd némi szárítás után nekiálltunk összelegózni. Mint egy háromszereplős "művészfilmben" én az alsó, a Zasszony a felső végét állt neki "megdolgozni", negyven perc és kétszeri újrakezdés után végre egyben volt.

Most már csak egy dologtól rettegek. Mi van, ha Gergő múltkor nem árulta el a beszerelés minden titkát...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr54769423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván · http://szanto.pbwiki.com/ 2008.11.18. 22:47:22

Ez a reloaded cím egy kicsit megzavart (egy ideig azt hittem, hogy a kisróka miatt újat vettetek), de különben jókat kuncogtam a sztorin, úgyhogy köszi! Főleg az aparóka tetszett, meg hogy ott a kép a blogon, ami némi bizonyítékul is szolgál, hogy nem fikció az egész.

Zsolt 2008.11.24. 11:50:36

Ebben a felfordulásban ami itt van az utóbbi időben, kész élvezet kicsit felfrissülni, a blogod újabb bejegyzéseit olvasva :). Külön gratulálok, hogy végre a csavarok is pofára estek :). Azért, bármennyire szeretnék apa lenni, ezt a rókás történetet mellőzném az életemből :D. Elképzeltem a szitut... hatalmasat derültem, aztán egy pillanatra bevillant, hogy akár én is lehetek ebben a helyzetben.. nem derülök... :D.
süti beállítások módosítása