Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Csizmás Kandúr vs. Kétpúpú Teve

2008.11.10. 07:23 jacint70

Olvasom a Gépházban, hogy új hirdetési szabályok lesznek a blog.hu-n. Őszintén bevallva, nem értem pontosan miről is van szó, annyit sikerült kihámozni, hogy két lehetőség közül választhatok.

Az egyik lehetőség az, hogy lesz hirdetés a blogon, aminek ötven százalékát a blogmotor teszi ki, másik felével a szerző rendelkezik. Lehet azt is kérni, hogy ne legyen reklám, de akkor a blogger elveszti azt a lehetőséget, hogy az Index címlapjára kerüljön. Ez a reklámosdi elsőre nagyon meglepett, nem gondoltam volna, hogy pénzt is lehet keresni a bloggal. Mert nem azért csinálom...
Elsősorban a saját szórakoztatásomra írogatok, mert élvezem. Van úgy, hogy egy-egy bejegyzésen napokig gondolkodom, formálgatom magamban. Buszon, sorbanállás közben, amikor van egy kis időm. Ez sokkal jobb időtöltés, mint bosszankodni, hogy már megint tele van a jármű, vagy, hogy az a barom már megint nem érti itt előttem, hogy a postán nem lehet kiflit venni, és már tíz perce ezen méltatlankodik.
Írogatni már a blog előtt is írogattam, de ezek a kísérletek rendre elhaltak. Nem voltak olvasók. Mert megírtam, kinyomtattam/elküldtem pár havernak, és annyi, máshoz esélye sem volt eljutni az írásoknak.
És ezen a ponton eljutottunk a szórakozás második rétegéhez. Amikor a szerző "izgatottan" böngészi a statisztikát, és örül minden oldalletöltésnek. Ha komment is érkezik, már be van aranyozva a napja. Amikor sikerül eljutni a címlapra, az az "Élvezetek Királynője". Egyszer sikerült, igaz, gyakorlatilag véletlenül.

A blog.hu most megváltoztatja a status quo-t. Ha jól értelmezem, akkor lehet választani, hogy beengedem a reklámokat vagy elbúcsúzom az "Élvezetek Királynőjétől". Illetve annak illúziójától.
Reklámot - amiből ráadásul nekem egy fillér hasznom sem lesz - másokra erőltetni csúnya dolog. De itt valóban erről van szó? Nézzük csak meg közelebbről, mit is nyújt a blog!

Először is ingyen tárhelyet. Persze az a pár megabájt amit az írásaim elfoglalnak, nem okoz nagy megterhelést, de sokezer blogger van, nálam lényegesen termelékenyebbek is.
Másodszor nagyfokú rendelkezésre állást. Vagyis, hogy a "széles olvasótábor" - a statisztikák alapján olyan napi 10-15 fő - szinte bármikor hozzájut az írásokhoz, nincsenek - legalábbis nem tapasztaltam eddig - hosszú, bosszantó leállások.
Harmadszor, számomra - kis amatőr bloggerként - teljesen megfelelő, kényelmes blogmotort.
Negyedszer, támogatást. Egyszer a blog "csinosítása" közben nagyon "összegubancolódtam", kínomban írtam egy levelet a supportnak. Tíz percen belül válaszoltak, még azt is elismerték, hogy programhiba okozta a problémát.
Ötödször, publicitást. Hiába illúzió a címlap, azért az ott szereplő írások kommentjei közé gyakran el lehet helyezni egy vonatkozó saját bejegyzés linkjét, ezzel akár százas nagyságrendbe feltornázva a napi olvasói számot.

Mindezt lehet biztosítani hobbiszinten, non-profit alapon is. Egy darabig. Ilyen szinten - sokezer blogger, tízperces válaszidő - már nem. A heti egy-két blogbejegyzés megírása élvezet, hobbi. Ha napi hármat-négyet kéne megírni, az már csak a munkára szánt időkeret terhére menne. Vagyis pénzt kérnék érte.

Másrészt, ahogy ezt korábban megírtam, a koménizmusnak vége. (Mégha ezt sokan nem is akarják tudomásul venni.) A hobbi-blogírás nem jár alanyi jogon, akik pénzt és munkát tesznek bele, hogy a hobbimnak hódolhassak, azok szolgáltatást nyújtanak, és kár csodálkozni azon, hogy a befektetett pénzből látni is akarnak valamit.
Ráadásul fizetni sem kell érte... Csak kitesznek reklámot... Picit el fogja csúfítani a blogot, de tegyék... Akár az egészet "odaadnám", úgyse tudom eladni a rám eső részt.
De ha már "enyém" a fele, akkor majd kitalálok valamit oda. Például valami álreklámot. (Ezen is jót lehet agyalni...) És akkor ebben is lenne egy kis játék, hogy az olvasó az oldal mellé valami plusz "poént" kap, vagy egy kis "nyuszó-muszót".
Meg van itt egy kis "bosszúra" is lehetőség. Előfordul, hogy egy-egy írásomban cégeket, szolgáltatókat "dícsérgetek". Mekkora geg lenne, ha egy-egy ilyen írás mellett pont az adott cég hirdetése jelenne meg, egyúttal "ki is oltva" azt.

Végezetül még egy gondolat. Mint feljebb említettem, a reklámok "bevállalalásával" illúziót veszek. Ám a fizetőeszköz is illúzió. Gyanítom, hogy a napi tíz olvasó is utálja a reklámot,  nem fog rákattintani. Tehát a blogosok bevétele 0 Ft lesz ebből a kis blogból, ezek alapján a remélt haszon is illúzió.
Kvittek vagyunk...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr51759787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt 2008.11.10. 08:54:40

Fuhhh... Micsoda okfejtés :D. De egyetértek. MIndek elcsúfítani ezt az oldalt, felesleges reklámokkal, amikre úgysem fog kattintani a kutya sem?...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.10. 09:06:32

A saját részedbe kirakhatsz Google reklámokat, amivel semmi teendőd nincs, mert a Google hozza a reklámozókat, te meg elteszed a pénzt:

www.google.com/adsense/?hl=hu

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.11.10. 10:06:58

de ha az olvasó szemével nézem, én most sem látok reklámot, pedig napi több tucat blogot olvasok. AdBlock és tsai megkímélnek ettől.
Szal, az, hogy elcsúfitja az oldalt, nem egy realis tragédia, szerintem.
A sirámokat én sem értem.

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2008.11.10. 10:13:03

Hehe...én a Sültgalambra várok!

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.10. 12:28:27

A reklámokat mindenki utálja, szerintem a legtöbb ember teljes immunis már ellenük, szóval nem számítanak sokat.

Őszintén remélem (és bízom benne), hogy a blog.hu a jó ízlés határain belül helyezi el a hirdetéseket.

Jó kis blog ez. Kár, hogy csak véletlenül keveredtem ide. (És ha már itt tartunk, lehetne olyan rovat, hogy a Üzenet a Csizmás Kandúrok földjéről, ahol naponta egy jó kis írást lehetne ajánlani. Ez talán még a kemény kapitalista körülmények között sem lenne nagy kérés.)

Jozef · http://swietinsky.wordpress.com 2008.11.12. 17:09:52

Én azt várom, hogy mikor lesz olyan koton, ami szex közben különböző extra játékszereket kínál az XY shopból...csak oda kell bökni és már jön is az áru... ööö. Kattintani. Whatever.
A reklám mindenhol ott van. Magunknak köszönhetjük :o)

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.13. 14:40:51

Most van egy jó ötlet.

Szakbarbár a Nézettség blogról azt javasolta, hogy a Tevék a saját 50%-ukon alapítványokat hirdessenek. Ez nagyon jó!

Ráadásul szép nagy kontraszt a sok hülye hitel meg társkereső vacak mellett.
süti beállítások módosítása