Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Léderer, a hős

2008.10.10. 21:34 jacint70

Ma este bekövetkezett az, amiben nem nagyon hittem. A Sportklub nevű magyar sportcsatorna úgy döntött, hogy ma este nem adja le a heti századik focimeccset, a focirajongó milliók felháborodásával dacolva, a szokásos német másodosztályú bajnoki helyett ezúttal az Alba Volán hokimeccsét adja. 

A fiúk éltek is a lehetőséggel, és 5-0-ra le is mosták a HC Innsbruck csapatát. Szimbolikus volt ez a mai meccs, egy parabola pozitív íve. Tavaly októberben szintén látható volt a Volán Innsbruck elleni derbije, ám a két meccs között óriási a különbség. 2007-ben a Volán egy utolsó percekben kapott emberhátrányos góllal kikapott, úgy hogy az egész mérkőzésen végig az ellen nyomott, és csak a "szokásos" emberfeletti odaadásnak volt köszönhető, hogy nem dőlt el hamarabb a csata. Ezúttal - az első néhány percet leszámítva - a Volán irányította a játékot, és 30 perc alatt valósággal lesöpörte az - NHL-es múlttal rendelkező játékost is soraiban tudó - ellenfelet. Most is emberhátrányban fejeződött be a harmadik harmad, de most nem a bravúros pontszerzés, "csak" Szuper shoutoutja volt a tét. Az öt gólból hármat az az Ocskay és Palkovics lőtt, akik már akkor is a Volánban (és a válogatottban) játszottak, amikor még a C csoportban történő bennmaradás volt a cél. Ez azért "újabb, érdekes tény", mert a magyar "unalomfoci" sikertelenségének magyarázására egy időben az volt a kedvelt szlogen, hogy felnőtt korban már nem lehet fejlődni, képtelenség behozni azt a lemaradást, amit gyerekkorban szednek össze a játékosok. Á, tényleg nem... A nyolcvanas évek magyar utánpótlás-nevelés körülményei olyanok voltak, mint Észak-Amerikában...

A közvetítés során a fiúk remeklése mellett volt még egy jó teljesítmény. Ezt Léderer Ákos, a Sportklub kommentátora nyújtotta. Korábban többször kicikiztem az Rtl-t, annak okán, hogy csak azért mert jégkorongról van szó, még véletlenül sem erőlködnek azon, hogy a hokihoz kicsit is értő személyt küldjenek az eseményre. Ráadásul  a 2006-os foci vb alatt Léderer közvetítései arról vártak hírhedté, hogy teli voltak RTL-es bulvárral, "szakinformáció" még véletlenül sem hangzott el. 
Felkészültem tehát, hogy a közvetítés alatt majd a látványra koncentrálok, a szöveget meg elengedem a fülem mellett...

Ehhez képest már a mérkőzés elején kellemes csalódás ért. Léderer "felkészülten érkezett", tisztában volt a Volán korábbi eredményeivel, hogy az előző meccsen Hetényi védett, kik a légiósok, és hogy Sator mester hogyan változtatta a sorokat. Végig zúdultak az információk, megtudhattuk ki hol játszott korábban (valljuk be, pl. Szuper esetén ezt nem egyszerű pontosan felsorolni...), ki hogy áll a góllövő listán. Még az is kiderült, hogy a két kezdőkapus anno Kanadában egy csapatban játszott.
Bár volt jónéhány baki, pl. amikor a riporter labdát emlegetett, vagy - ha már az Rtl-ről van szó - Palik-díjas, "a korong az elsuhanó lábak közt mellé ment" bemondás, a kommentátor ezúttal felnőtt a feladathoz.
Külön öröm, hogy nem volt bulvárbetét. Nem tudhattuk meg, hogy a hosszúhajú finn légiós milyen sampont használ, és a gyúró nemi élete sem vált közkincsé.

Végére hagytam, ami a legjobban tetszett. Léderer végig szurkolt is a Volánnak. A mérkőzés ugyan bajnoki meccs volt, de mégiscsak egy magyar-osztrák összecsapás, szerintem igenis elvárható, hogy a kommentátor ne legyen semleges. És Léderer nem is volt semleges. Minden szép cselnél, jó lövésnél megemelte a hangját, a góloknál brazilokat megszégyenítő módon üvöltött.

Szép volt fiúk, szép volt Léderer Ákos!

5 komment

Címkék: rtl klub bulvár hoki léderer alba volán

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr25707677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyatej73 2008.10.10. 22:55:34

Az "elsuhanó lábak"-at rögtön javította.
Tényleg szurkolt, de itt lehet sőt kötelező.
Egyébként meg." ütős esténk" volt.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.10.11. 07:53:41

A port.hu viszont megérdemel egy nagy fekete pontot, mert ott viszont nyoma sem volt, hogy a SportKlubon a nem a szokásos "szent" fociközvetítés megy (ld. www.port.hu/pls/tv/tv.prog?i_date=2008-10-10&i_ch=102&i_ch_nr=4). Mondjuk valószínűleg csak az utolsó harmadot láthattam volna, mert későn értem haza, de azt azért megnéztem volna.

Na mindegy, a lényeg tényleg a győzelem, ami az én szemeben azért is egy újabb mérföldkő, mert ez volt az első olyan meccs a mostani sorozatban, amikor nemcsak egy szoros derbit nyertünk, hanem "átgázoltunk" az ellenen.

laszla 2008.10.11. 09:55:25

A labdát is azonnal korrigálta.

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.10.11. 23:18:12

Nem annyira különbözőek az állításaink a a közvetítésre vonatkozóan. Csak a megítélés különböző. A te megítélésed atyai bíztatás, az enyém az atyai pofon, de szinte ugyanazt mondjuk :-)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2008.12.20. 09:04:14

Nem tudom, ma is a Léderer közvetítette a Vienna Capitals elleni derbit, ha igen, akkor nem ártana tisztába jönnie a finn nevek kiejtésével. Ricsijervinek ejteni Riihijärvi-t ugyanis elég nagy blama, nem tudom miért költötte át a h-t cs-re (A helyes ejtés kb. Ríhijervi lenne).

Szerintem aki jégkorongot közvetít, annak tudnia kellene egy finn névet rendesen kiejteni.
süti beállítások módosítása