Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Fábry és a hokisok (A hoki és a bulvármédia 2)

2008.05.02. 07:22 jacint70

Megvilágosodtam. Az RTL múltkori riportere (Vegyük át mégegyszer a neveket) nem egy tehetségtelen, szerencsétlenkedő lúzer, hanem a Fábry féle "médiaiskola" egyik tanítványa, csak még nem eléggé nagy az arca. Tegnap maga a Mester mutatta be "tudását", a hokiválogatott a Showderben szerepelt. Illetve dehogy szerepelt, díszletként szolgált a Dilettantizmus és Felkészületlenség Felkent Papja által celebrált bulvármiséhez.

A mutatvány kb. tíz percig tartott. Ehhez meghívtak tizenkét vendéget, ami önmagában is pofátlanság, ha a kérdéseket nem számítjuk, akkor is csak ötven másodperc jut fejenként. De a Mester nem arról híres, hogy szerényen a háttérbe húzódik, és tőmondatokkal segíti a riportalanyt a kibontakozásban.

Most is nyomta a sületlenséget rendesen. Megvolt a kötelező beszólás a kormánynak (évek óta ez az egyetlen örömünk), majd meg lett említve a "siófoki" Koplárovics, és volt egy megható történet Csank János bajuszáról is.

A Mester kínosan ügyelt arra, hogy hokiról szó se essen, elvégre jégkorongosok voltak a színpadon. Valamit mégis kellett kezdeni két sztori között a díszlettel, ezért kiszúrta magának az "egzotikus neveket" Rozsé/Rogert és Omart. Ezen a ponton láthattuk, hogy az ifjú tanítványnak van még mit tanulnia. Dehogy vesszük át mégegyszer a neveket, nincs ide kivetítve, egy papírra nem írjuk le, erre büszkék vagyunk és kész. De a téma izgatta Fábryt, ezért próbálta megmagyarázni, hogy ha valaki ilyen névvel válogatott, akkor muszáj neki évente több hónapot külföldön tölteni. Gröschl nagy nehezen elmagyarázta, hogy ehhez inkább magyar szülőkre van szükség.

A beégést követően Fábry próbált visszavágni, a felszerelés menedzserbe próbálta beleszugerálni, hogy ő csak egy nagyképű szertáros. Ez sem járt sikerrel, hát jött egy sztori arról, hogy Magyarország a legdélebbi ország az "első ligában". Igaz, hogy van olyan, hogy Olaszország, de az nem számít, mert ott van az Alpok. Mert a hokit az hegyről lefelé játszák, lehetőleg hóesésben. Szlovénia meg skandináv ország.

A hatalmas szellemi munka elfárasztotta a Mestert, a vége felé már lankadt a figyelem. Így fordulhatott elő, hogy Ocskay szinte egy lendülettel el tudta mesélni a szökőkutas történetet. Na, ez már sok volt Fábrynak. Gyorsan le is konferálta a műsorszámot, az ajándék fejvédőt már úgy kellett rátukmálni.

Egy biztos. Az "édes olasz" jól belenevelte a fiúkba a fegyelmet és az alázatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr74450663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása