Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Apa idén is logisztikázik

2016.06.08. 17:43 jacint70

Újra itt a nyár... Vége a sulinak... Valamikor a jövő héten... Mindenesetre a logisztikai nagyüzem már beindult.. Úgy tűnik, a tavalyi kört sikerrel vettem, így szintet léphettem, irány a nehezített pálya.

Kezdődött a minden évben fix görkori-táborral. Itt - bemelegítésként - csak egy "pici" nehezítés volt, miszerint a befizetésre mindössze egy délelőtt két órája állt rendelkezésre. (Na, jó a szervező felajánlotta, hogy ha nagyon nem jó, akkor megoldható "priviben" is.) Sebaj, ez úgyis gyereknap előszombatjára esett, legalább megúsztam a hőségben való tömegezést a "kötelező" rendezvényen, mondván, hogy én egész nap Budafokon leszek befizetni.

De innen csak rosszabbodott a helyzet. A stratégia idén sem változott, Kiccsaj alapvetően megy a "hegyi táborba", kivéve, amikor nyaralunk vagy egyéb "tematikus" tábor a program.
Eddig az volt a rend, hogy megkaptuk a jelentkezési lapot, azt kitöltöttük, majd elballagtunk a bankba, befizetni. Most is vártam a papírt, de mivel nem akart megérkezni, május végén rákérdeztem, hogy mi a helyzet.
Rá egy hétre meg is kapom, a tájékoztatóval együtt, miszerint az első turnust május 15.-ig kell befizetni. (Apró pozitívum, hogy bár a sok felesleges rovat megmaradt, de legalább a turnusok már rajta vannak.)
Figyelmesen elolvasom, de sehol nem írják, hol lehet ehhez időgépet igénybe venni.
Sebaj, úgy is azon a héten van a görkoritábor.

De azért, hogy ne legyen könnyű a helyzet, a többi turnust is csak készpénzben lehet befizetni. Mint utólalag kiderül, az átutalással csak baj van. Mivel szeretném intézni a táborozást, nem fejtem ki, hogy így lehet szivatni a szülőt a "pontos összeg zárt borítékban" toposszal, meg magunkat azzal, hogy rakosgathatjuk a borítékokat.
Ha már az első turnusról lemaradtunk, próbáljuk meg befizetni a másodikat. Amit a tábor gyülekezőhely-iskolájánál lehet. Reggel 8 és 10, valamint délután három és öt között.

Hétfőn reggel odamegyek - 1 liter benzin á 350 Ft -, kérdezem a portást, hogy akkor hol lehet befizetni.
Rám néz, egyből tudom, hogy fogalma sincs, miről van szó, odaadom a papírt, beleolvas, felderül az arca, közli, hogy ez nem itt van, hanem a kerületi uszodában, menjek csak oda.
Közlöm, hogy az az első turnusra vonatkozik, oda van írva, hogy a többi ott.
Vállat von, majd közli, hogy a táborvezető csak délutánonként van a suliban.

Apró rendszerhiba, a tájékoztatón ott van a táborvezető mobilszáma, felhívom. Nagyobb rendszerhiba, hogy fel is veszi. Mondom, mi a helyzet, mire közli, hogy igen ám, az a befizetés csak a tábor ideje alatt lehetséges.
Hirtelen megjelenik előttem a "ródbuk", látom, hogy azon a héten viszem a budafoki görkoritáborba a Kiccsajt, érkezés 8-kor, távozás négykor, kizárt, hogy egyszerre ide is tudok érni a dugóban befizetni.
Mondom, ez így nem megy, mivel nyaralunk - nagylelkűen hozzáteszem, hogy elvégre az első turnusról már amúgy is lecsúsztunk, hát ide időzítettük az üdülést -, nem lehet-e valahogy megoldani.
Azt, hogy adjam oda ismerősnek, barátnak, zárt borítékban a portán, rutinból pattintom - nem barátkozunk senkivel -, így megállapodunk, hogy aznap visszamegyek. (Újabb liter benzin á 350 Ft.)
Innentől már szinte gördülékeny a dolog. Igaz, a portás még fontoskodik kicsit, hogy valóban meg van-e beszélve, de azért beenged, átadom a pénzt, felírnak, remélhetően rendben vagyunk.

Már csak egy apró bökkenő van... Valamelyik észlény kitalálta, hogy a tanévnek június 15-én kell véget érni, nem baj, ha az szerda. (Cserébe viszont szeptember 1-én, csütörtökön lehet majd újrakezdeni.)
A tábor persze nem kezdődik másnap, laza másfél hétig iskolai ügyelet van.
Ez már annyira nem tetszik a Kiccsajnak, nem akar menni. Oké, a huszadikai hetet megoldjuk - még egy tábor á 25 000 Ft, elvégre nyáron csak azért dolgozunk, hogy a kölkök ellegyenek valahol, amíg megkeressük a rávalót -, cserébe bevállalja a fennmaradó két napot.

Az "egyszerű" táborbefizetésből megfáradva, a Kiccsajok begyűjtése közben próbálom megtudni, hogy hol lehet akkor befizetni azt a két napot. A suliban senki nem tudja, így ravaszul bepróbálkozom a menzakártya oldalon.
Természetesen a kérdéses két napra nem lehet kaját rendelni. Rutinból hívom a geszescsajt, mondja, hogy szól a programozónak - jajj, milyen rendszer az, amit nem a rendszergazda, hanem a programozó kezelget??? -, próbáljam meg pár perc múlva.

Pár perc múlva semmi. Pár óra múlva semmi. Pár nap múlva semmi. Felhívom. Kiderül, hogy a programozó(!) visszajelzett, hogy nem úgy van, mivel kerületi összevont ügyelet lesz - a közigazgatási egység túlfelén -, ezért nem állítja be, azt az iskolának kell.
Ne kérdezze a Kedves Olvasó, én sem értem...
Azt viszont értem, hogy ezt akkor inkább nem kérem. Az ovi meg a suli egymás mellett van - Kiccsaj2-nek egyenlőre van ovi -, az viszont nem buli, hogy reggel és délután körbeautózzam a kerületet. 
Gyorsan megkérdezem Apukámat, nincs-e kedve moziba menni. Felcsillan a szeme, persze közlöm, hogy megint "jégvarázs" lesz, de már nincs visszaút... 

Elvileg rendben lennénk, már csak egy Tour de Banks-ot kell beiktatnom a piaci alapú táborok befizetés miatt...
Illetve... Hátra van még a Kiccsaj ügyeletes ovija... Ahová tavaly el kellett menni, egy szép ropogós, frissen nyomtatott papírért, ami alapján befizethettem a bankban az összeget.
Igen ám, de idén a Jóságos Polgármester ingyenessé tette az óvodai étkezést. Lehet, hogy ezért, lehet, hogy csak a Level 2 miatt, de eddig az oviban semmilyen tájékoztatást nem adtak arról, hogy mit kell csinálni.

Mindegy, ma még pihengélek egy kicsit, aztán holnap nekiveselkedek egy újabb "énnemtudokerrőlsemmit" partinak. (A geszes csajról már lepattantam...)
Már előre sejtem, hogy az lesz a vége, hogy valami lehetetlen időpontban mehetek az ügyioviba, ahol nyomtatnak egy szép papírt arról, hogy fizessek be 0 forintot...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr818789218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bársonysex · htttp://szexrolnyiltan.blog.hu 2016.06.08. 21:32:08

Örülök, hogy fél év után nekiveselkedtél az írásnak! Figyelmeztettelek, hogy nézz magad mögé! :)

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2016.06.09. 05:17:56

@Bársonysex: Üdv a fedélzeten!
A fent leírtak átélése után egy kis követés már nem árthat... ;-)
süti beállítások módosítása