Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Apa logisztikázik

2015.06.14. 16:35 jacint70

Végre itt a nyár... Vége a sulinak... Azaz nincs még vége, mert valamelyik mellékeszű kitalálta, hogy hétfőn még van "tanítás". Igen, így, idézőjelben. Mert kizártnak tartom, hogy aznap még nagy dolgozatírások, illetve hosszas fejtegetések lennének, pl. Mária Teréziáról. De legalább megint ki lehet tolni sokakkal.

Mert ott, ahol nem normális a diri, és elvárja, hogy bemenjenek a nebulók, ott a szülők nem tehetik meg, hogy már a hétvégén leadják a gyereket a nagymamának a Balatonon. Nem, lehet visszajönni vasárnap, majd a hét hátralévő négy napjával kezdeni valamit. (Esetleg hétfő este visszavinni, súlyos benzinpénzekért.)
Ahol meg normális, ott meg a tanárok szippantanak egy jóízűt, mert elszúrhatják a napot azért a három kölökért, akiknek nincs balatoni nagyijuk.

De ez csak a bemelegítés, mivel most két és fél hónapig kezdeni kell valamit a gyerekekkel. Szabi nagyjából két hét, maradnak a táborok. Amiből van profitorientált, ami viszonylag egyszerű, mert az ember odamegy, kitölti a jelentkezési lapot, befizeti a piaci árat, és annyi. No, de itt is a bökkenő, hogy a piaci ár az piaci ár, vagyis túl sok hétre ez sem megoldás.

A többi időre ott a kerületi "elfekvő" - na jó, ne legyünk rosszmájúak, tavaly a Kiccsaj nagyon jól érezte magát a "Hegyi táborban" -, ami alig kerül többe, mint az évközi étkezési költség. Vagyis nem egy profitorientált vállalkozás. Ez látszik a hozzáálláson is, nagyjából úgy állnak a dologhoz, hogy "nemá', hogy még ezzel is nekem kelljen".

Például küldtek jelentkezési lapot. Május 11-én, hogy tessék másnapra kitölteni. Még szerencse, hogy a Kiccsaj megbízható, és a kezembe nyomta. Én meg szépen kitöltöttem a sok fárasztó rovatot. Pl. hogy mi a foglalkozásom, meg a munkahelyem címe. Mert ezek annyira fontosak, ha pl. valami baj van a gyerekkel... Látszik, hogy ez még a "nagyonmúlt átkosból" maradhatott vissza, akkor volt ekkora a fölösleges kíváncsiskodás. A kb. három oldalnyi rublika kitöltése közben nem tűnt fel, hogy egy apróság már nem fért oda, hogy pontosan melyik hetekre akarom benyomni a gyereket. Lehet, hogy a tudatalattimban az mocorgott, hogy május elején ezt még nem lehet tudni, ráér később.

Nem ért rá. Másnap délután közölte a Tanító Néni - ugyan, ennek az intézése is miért a pedagógusok feladata???? -, hogy írjam rá valahová a papírra, hogy mikor szeretném. Majd szerdán jött a mél, hogy az iskola honlapján szereplő információval ellentétben, mégis a tájékoztatóban szereplő számlaszámra kell befizetni már az első turnust is. Tájékoztatót persze nem küldtek, úgyhogy kérek egyet, elolvasom. Lazán az is benne van, hogy még azon a héten be kell fizetni. Egyben közli a napközis, hogy arra a számra, amire az ebédet szoktam. Nyilván tudom fejből, így másnap reggel egyeztetek a gazdaságissal, hogy ez dezinformáció, a tájékoztatóban szereplő a tuti.

Nyomás befizetni a "Ráfázol" bankba (most ötezer forintra nem fogok többszázat rádobni átutalási díjként), de előtte még beszélek a Tanító Nénivel, hogy szóljon a többieknek, hogy mi a stájsz az első héttel. Tisztázzuk, hogy ez már a második hét, az elsőben nincs tábor, hanem iskolai megőrző, aminek a befizetéséről még senki nem tud semmit. (Ismét visszaüt a 15.-i tanítási nap hülyesége, csonka hétre nem indítanak tábort.)
Egészen másnap reggelig. Már jövök el az iskolából, amikor a Kiccsaj lélekszakadva rohan utánam, hogy a Tanító Néni beszélni akar velem. Kérdezem, már megint mit csinált. Semmit, csak kapom a papírt az első hétről. Amit június 8. és 11. között lehet megrendelni, márpedig a menzakártya rendszeren.

A menzakártya-rendszert márciusban vezették be. Addig egyszerűen csak levonták a pénzt csoportos megbízással. De ennél jobb a menzakártya, mert így minden napra egyedileg lehet beállítani a menüt, és azt csak le kell húzni az ebédlőben, és a konyhásnéni már adja is a kaját. Kivéve az alsósoknál, ahol csak A menü van, illetve a Tanító Néni kap összesen egy kártyát.
Rendesen elkapott a rángófrász, hogy egyszer majd elfelejtem megrendelni a következő hónapot, és majd jön haza éhesen a Kiccsaj. De szerencsére két apró szervezési hiba történt, egyfelől megy a csoportos megbízási, másrészt meg lehet adni azt az opciót, hogy a következő hónapot automatikusan rendelje meg.

Így mindössze egyszer kellett eddig a csodakártyával bajlódnom. További rendszerhiba, hogy itt én adhattam meg jelszót, nem pedig minden rendszergazdák agymenésével a YsD34*-Rtz0123ághZu123+ jellegű - amúgy a monitorra sárga cetlivel odabiggyesztett - jelszóval kellett szenvednem, így elsőre be tudtam hatolni.
Ám itt a nyerő széria véget is ért. Beléptem 8-án, a napokat jelző ikonok szürkék. Nem izgatom magam, gondolom, még nem szóltak a rendszergazdának, hogy ezt is meg kéne csinálni. Belépek másnap, semmi.

Mivel nem szeretnék mindennap kis láboskában húsleveskét vinni délben a gyereknek, kikeresem a geszszupport számát, felhívom. Közli, hogy inkább az iskolai gazdaságist abajgassam, hogy aktiválja végre a napokat. Felhívom, mondja, hogy már tegnap aktiválta. Mondom, az attól még szürke. Ígéri, utánanéz, visszahív.
Tényleg visszahív, kiderül, hogy nem a napokat kell kattintgatni, van a bal alsó sarokban eldugva egy gomb, azt kell megnyomni.
Megnyomom, és lőn, meg tudom rendelni! Kérdezem, mehet-e a csoportos. Mehet.

Megnyugszom, már látom a jóllakott iskolás paradicsomszósztól maszatos arcát. A nyugalom másnapig tart, amikor kapok egy dörgedelmes e-mailt a menzakártyától, hogy márciustól június végéig felhalmoztam(!) 2850 Ft tartozást, és azt azonnal utaljam át.
Hát ez meg "miatúró"? Végig csoportossal mentem, pénz mindig van a számlán, eddig nem jeleztek ilyet, akkor ez most mi?
Megnézem az előző napi rendelést, az összeg gyanúsan egyezik.

Felhívom a geszest, aki közli, hogy ezt azért dobta vissza hátralékként(!) a "rencer", mert ezt nem lehet csoportosan. Mert egy hónapban csak egyszer lehet. Mert akkor ezt a csoportos megbízásos kollégának le kéne gyűjtenie, meg dolgoznia kéne vele. És kár, hogy ezt az iskolai gazdaságis nem mondta. Lenyelem, hogy talán lehetett volna közölni vele, vagy kicsit szofisztikáltabb megoldásként, le lehetett volna tiltani a programban a csoportost.
Még hozzáteszi, hogy akkor utaljam át, ha nem probléma.

Ezen a ponton elfogy a közel háromhetes türelmem, és rákérdezek, hogy "Miért, van más választásom?". A telefon másik oldalán néma csend, így ismét elkocogok a "Ráfázolba", ahol lazán várok egy negyedórát a pénztárosra, mivel éppen ebédszünet(!) van. Sebaj, addig a tikkasztó melegre hivatkozva kiiszom a bank ivóvizes ballonját, a biztiőr furcsán néz rám, de nem magyarázom el neki, hogyha zavarja, akkor szervezzék meg, hogy a két pénztáros felváltva menjen ebédelni.

Hazaérve látom, hogy végre nyugtázták a befizetést, én meg a hétvégét felhasználom, hogy felkészüljek a következő cselendzsre, Kiccsaj2 ügyeletes óvodai étkeztetésének befizetésére. Amit csak 15-én, csak nyolctól, csak tízig lehet megtenni, személyesen a helyszínen, készpénzzel.
Ja, és hogy az összes egység ugyanahhoz a GESZ-hez tartozik? Ugyan már, elvégre ez nem egy profitorientált vállalkozás... 

Update 2015.06.15. 18:58: Reggel elmentem az ügyeletes óvodába. Vagyis az egyikbe, mivel az "átvészelendő" időszak két óvoda között oszlik meg. A gazdaságis(?) végig nagyon izgult, százszor elnézést kért, hogy lassú, de most csinálja először. Nem is mert egyedül belevágni, folyamatos telefonos kapcsolatban volt a kolléganőjével. Tíz perc pötyögés után - amihez minden adatot a mi vezetőnk által átküldött listáról írt le - kezembe nyomott egy papírt. Mondom, akkor adnám a manit. Hát azt nem, át kell utalni. Mutatom a papírt, hogy ezen az van, hogy csak ma, csak itt, csak készpénz. Mire a válasz, hogy hát ő el sem fogadhat készpénzt.
Nem akarom elmagyarázni, hogy ennyi erővel talán előre el lehetett volna készíteni a papírokat, majd visszaosztani a többi óvodába, de ugye ez sem profitorientált gyereklerakat, és ezzel még dolgozni kéne valakinek, míg a szülők munkaidőben történő egyenkénti odarángatása csak nekik fáj.

Nem morfondírozhatok sokat, mivel belémhasít a felismerés, hogy múlt héten kaptam egy hasonló papírt a saját óvodában. Ezzel általában nem szoktam törődni, mivel be van állítva a csoportos. Most is így volt kitéve, szétszortírozva átutalók és csoportosok szerint. De ezek után jobbnak találtam megnézni...
És igen, "természetesen" valójában az is átutalásos, de mivel már kellően rutinosan álltam a témához, csak egy plusz kört kell futni "Ráfázolékhoz"...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr997538544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2015.06.27. 13:33:08

Olvasom a posztot, mi a fene az a geszszuport, hát tanultam megint valamit, nálunk gamesz van. ;-)

Mondjuk nálunk egyszerűbb a dolog, nincs még se menzakártya, se rendelési honlap. Van egy alapbeállítás, ha azon változtatunk (pl. nem kérjük a tízórait, mert sose eszi meg a kölök), akkor szólni kell, és átállítják a következő hónaptól. A fizetés az vagy beszedés, vagy csekkes. Ha utalni akarsz, az utóbbit kell kérni, ami kicsit pazarló, mert ha lenne explicit utalásos is, akkor elég lenne egy emilt küldeniük, hogy mennyi az ehavi penzum és mi az adott tétel azonosítója. De nem, csak csekkes van, azt mindig küldik, az erdők meg csak pusztulnak.

Mondjuk nem tudom, nálatok milyen a menza, nálunk állítólag borzalmas. Ha csak az én lányaim mondanák, akkor esetleg élnék a gyanúperrel, hogy ők túl kényesek, de másoktól is ezt hallom.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2015.06.29. 16:50:09

@promontor: Háát, nálunk az FHGasztro szállít, a lányaim nem panaszkodtak arra, hogy különösebben ehetetlen lenne a kaja...
Szerintem a gamesz meg a gesz az ugyanaz, csak másik kerület, másik nyelvjárás... ;-)
Ja, és a legjobb az egészben az, hogy múlt hétfőn közölték, hogy pénteken nevetés nélküli mókanap lesz.
Amit egy héttel előtte még biztos nem tudtak... Sebaj, így szórakozhatnak egyet a visszautalással... ;-)
süti beállítások módosítása