Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Első "útdíjkori" utam a Tescoba...

2015.04.04. 08:57 jacint70

Na jó, nem oda, hanem a mellette lévő kertészetbe. Tegnap jött a parancsolat, izé, a  tájékoztató e-mail, hogy jövő pénteken faültetés lesz a suliban. Erre meg tessék osztályonként egy darab mandulafa-csemetét abszolválni, mert az az őshonos arrafelé.

Magamban gyorsan felmértem az esélyeket. Mert elvileg van ez az SZMK, vagyis Szülői Munkaközösség. A neve azt sugallja, hogy ez arra van, hogy a szülők együttesen, illetve egyenlően elosztva megcsinálják a felmerülő feladatokat. Gyakorlatilag meg az történik, hogy van két naiv - és megválasztásukkor még tapasztalatlan - anyuka, az SZMK felelősök, és amikor valami van, akkor jobb híján szívnak vele.
Nem véletlen, hogy a blogger az első szülőin az "önként nem jelentkezünk semmire, legfeljebb időnként besegítünk" elv mentén lapult rendesen, elvégre ekkor még nem lehet tudni, hogy milyenek a többiek, mekkora pluszmunkával jár a poszt.

Hát, itt elég sokkal, bizony jó néhányszor szükség van arra a "legfeljebb időnként besegítünk"-re. Legutóbb akkor szállt el az agyam, amikor a karácsonyi vásárt - és nagyjából az előzetes kézműves foglalkozásokat - hármasban nyomtuk le. Van pár család, ahol arra hivatkozva lógnak el minden befizetést, hogy nincs pénzük, mert munkanélküliek, de valahogy nem sikerült eljönni segíteni, pedig az nem lehetett probléma, hogy nem érnek oda a melóból.

Szóval végiggondoltam, nem túl valószínű, hogy sok helyen kallódnak a szekrényben fölösleges mandulafák, úgyhogy elkezdtem nézegetni a neten a kertészeti webárudákat. Az eredmény eléggé lesújtó volt, a legtöbb helyen a "nem kapható" felirat díszelgett a macarondonor mellett. Ugyanis a csemete nem olyan, mint a lapostévé, hogy mindig lehet kapni. Ezek kényes jószágok, márczius elején szeretnek elülni, úgyhogy az április 10.-i hepaj eléggé afterpartynak tűnik.
Aztán a sokadik helyen végre találtam. Gyorsan felhívtam őket, és az alábbiakat tudtam meg:
- Budatétény igazi "Almond Country", mivel az összes fajta "Tétényi valami".
- Kettőt kell venni, ráadásul különböző fajtát, mert csak így porozzák be egymást. (Hoppá! Igazából Micsurin ihlette meg a szoftvergyártókat, hogy az új szoftververzióhoz lehessen egyből új hardvert is venni.)
- Csak néhány darab van, siessek. Csak ezen a héten, mert már hajtanak, vagyis lassan be kell konténerezni őket.

Végiggondoltam a dolgot, és arra jutottam, hogy két "karót" még valahogy betuszkolok a kisautóba, de a konténeres változat már sehogy sem fér be. Ráadásul lehet, hogy a jövő héten pont interregnum lesz, azaz szabadgyökeres már, konténeres még nem lesz.
Mivel nem szerettem volna, ha az - amúgy egyre nagyobb - Kiccsaj csalódottan nézi az üres gödröt, míg a többi osztály vidáman ültet, ezért azonnali indulásra szántam el magam.

Megnéztem a térképet, és jajj, hiába van Budaörsön az áruda, ez bizony már az M7 túloldala, úgyhogy most lehet kipróbálni a kerülőutat. Amúgy szeretem Budaörsöt, hangulatos kisváros, eddig is gyakran előfordult, hogy a forgalmas M7-es helyett inkább arrafelé jöttem haza a Nagy Vadászat után, vagyis nagyjából tudtam, merre kell menni. Biztos, ami biztos, vittem magammal Mancit, a gps-t is, ha véletlenül eltévedek, tudjam, hol vagyok, nehogy fizetős szakaszra tévedjek.
Az út viszonylag egyszerű, "derékszögben elkanyarodós" volt, simán odaértem, Szerencsére a fák is megvoltak még - lehet, hogy a többiek fogják sóvárgó szemekkel nézni a Kiccsajt, ahogy egyedüliként ültet? -, és valahogy a kocsiba is sikerült betuszkolnom őket.

Elindultam hazafelé - Manci persze csak a fizetős utat ajánlotta be, biztos MTV1-et néz titokban -, előre élvezve a szokásos kellemes hazautat...
Ami most nem igazán valósult meg... Nem tudom, hogy - a hétköznap déli időpont ellenére -  a Nagypéntek, vagy a fizetős bevezetők miatt, de a szokásos nézelődős döcögés helyett ezúttal küzdhettem a "majdnemdugós", erős forgalomban...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr77338118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása