Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Újabb taxisszívatás...

2013.06.19. 14:28 jacint70

Újra itt a nyár! Ez a kisgyerekes apukák számára nemcsak az elviselhetetlen hőséget jelenti, hanem azt is, hogy át kell alakulniuk logisztikai szakértőkké.

Mert év közben ott az ovi! Optimális esetben a közelben. De legalább minden nap ugyanott, így a reggeli és délutáni program fixen szervezhető. Viszont nyáron az óvoda is bezár! Így a döglesztő hőség idejére valahová el kell rakni a gyereket, mondjuk valami táborba, hogy apuka addig megkereshesse a rávalót. Csak sajnos ezek a táborok eléggé távol vannak. Annyira távol, hogy a blogger kénytelen olyat tenni, amit máskor csak legvégső esetben, vagyis autóval transzponálni a Kiccsajt. (Aki most nagy hőbivel azt gondolja, hogy az ilyen barmok miatt vannak a reggeli dugók, az tegye fel magának a kérdést, hogy vajon a saját gyerekét végigvonszolná-e a fél városon tömegközlekedve, egy fárasztó nap elején/végén a tikkasztó hőségben. Ha a válasz igen, akkor máris feljelentheti magát a gyámhivatalnál...)

Ráadásul - csak, hogy nagyobb legyen az önszívatás - bevállaltam, hogy egy barátom lányát is hozom-viszem, szegény végképp nem ér rá a sofőrszolgálatra, nekem meg aztán teljesen mindegy, hány gyereket szállítok. Annyit azért sikerült könnyíteni, hogy megbeszéltük, hogy elhozza a gyerkőcöt hozzánk, pontosabban a sarki benzinkútra.
Általában az késik el, aki csak a sarokról jön. Próbálom cáfolni a mondást, ezért pár perccel "H óra" előtt odamegyünk. Szerencsére van hely - több is - abban a kis parkolóban, amit valószínűleg azok számára alakítottak ki, akik csak egy csokiért vagy autópálya-matricáért ugranak be.
Beparkolok, éppen nyitom az ajtót, amikor megáll mögöttem valaki, egészen pontosan úgy, hogy egy fél métert belóg a "kitolatási" zónámba.

Természetesen egy taxis az! Mint említettem, több szabad hely is van, de nyilván - a kb. két óra múlva felvett utas érdekében -  neki csak az volt jó, ha rámáll.
Egyenlőre hagyom, a cimbi még sehol, van mellettem egy szabad hely, legfeljebb kitolatok ferdén. Emberünk bemegy a shopba.

Várom a haverom, közben jön még egy autó, naná, hogy mellém kell beállnia. Befutnak, most már tényleg indulni kéne. A szolgáltatók gyöngye visszajön, de ahelyett, hogy elhúzna végre a fenébe, beül, és komótosan elkezd falatozni. Nekem viszont mennem kéne, percről perce nagyobb a dugó.
Valahogy a meleg lefáraszt, sem vitatkozni sem ordibálni nincs kedvem. Viszont eszembe jut egy jónak tűnő megoldás. Mélyen behajolok a leengedett utasoldali ablakon - emberünk még ekkor sem hagyja  abba az evést -, és megszólalok:

- Elnézést kérek, van egy olyan problémám, hogy rettentő rosszul vezetek! Ha gondolja, megpróbálok kitolatni, de szerintem kb. 110 százalék, hogy meg fogom húzni a kocsiját. Megtenné, hogy előrébb gurul egy métert?

No, ez hatott, nem tudtam eldönteni, hogy a derék taxis kezéből a félrenyelt falat, vagy a sebességváltó rekord időtartamú egyesbe tétele miatt esett ki a szendvics, mindenesetre mire visszaültem a kocsiba, már kétautónyi helyem volt a kitolatásra...

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr635368990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2013.06.21. 18:34:38

@Linkóczy Adorján bátyja: Szerintem elég barátságos voltam ahhoz képest, hogy teljesen pofátlanul rámállt, anélkül, hogy ez elkerülhetetlen lett volna... Talán magától is gurulhatott volna előre egy métert kérés nélkül, amikor látta, hogy elindulok felé...

Tejpalkó 2013.06.21. 23:09:46

Az ősziteségeddel kergetted a rémületbe?

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2013.06.23. 14:34:55

@Linkóczy Adorján bátyja: Azért baj egy ilyenre azt mondani, hogy "nem elég csak barátságos arccal megkérdezni?", hogy úgy kezeli az esetet, mintha teljesen normális lenne egy parkoló autó útját elvágni.

Szerintem viszont oltári nagy bunkóság. És erről szól a poszt, amúgy.
süti beállítások módosítása