Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Hokiünnep

2012.11.11. 15:13 jacint70

Mert válogatott meccsre menni mindig ünnepi dolog... Még akkor is, ha a blogger mostanában hivatalból elég sokat jár mérkőzésre... Ezt egyszerűen nem lehet megunni... De az ünneplésnek ezúttal apropója is volt...

belahires.jpgDe ne szaladjunk ennyire előre... A hétvégén ismét olimpiai selejtezőt - pontosabban előselejtezőt - rendeznek Budapesten. Eredetileg csak vasárnap akartam menni - meg is vettem a jegyemet, Sztívnek is, de mióta kétgyermekes apuka, azóta kissé háttérbe szorult Nála a jégkorongmérkőzések látogatása -, de aztán egy kedves barátom meghívott szombatra is, az Öreg Hokisok Találkozójára.

Legutóbb René Fasel azt mondta, hogy aki fényes jövőről álmodik, annak ismernie kell a múltat.
A múlt felidézésre, az emlékek frissen tartására az MJSZ minden évben megehívja egy budapesti mérkőzés megnézésével egybekötött találkozóra a régi hokisokat. Ilyenkor össze lehet jönni beszélgetni, felidézni a régi nagy időket. 
Idén a rendezvény össze lett kötve a Hírességek Csarnoka új tagjainak beiktatásával.

A beiktatás helyszínére zegzugos folyosókon és lépcsőházakon vezet az út, az Aréna ezen részén még sosem jártam, errefelé már nem lehet "hömpölyögni"... Mire odaérek, már javában zajlanak a beszélgetések - az esemény úgy tűnik, eléri kitűzött célját -, üdvözlöm az ismerőseimet - bizony, ilyen is van már néhány -, majd megnézem a "kateringet". Finom pogácsa, egyéb sós sütemény és édes apró a kínálat. Diszkréten eszek pár falatot, leöblítem egy finom capuccinoval.

Közben elkezdődik az ünnepség. Először Kovács Csaba, az MJSZ alelnöke mesél amerikai élményeiről. Ott bizony előfordul, hogy meccs közben valakire a nézőtéren ráirányítják a reflektort, a műsorközlő bemondja, hogy melyik régi hokis az illető, és ilyenkor a közönség hosszasan megtapsolja az illetőt. A tengerentúlon nem divat, hogy valaki ahogy leteszi az ütőt, azonnal megy a süllyesztőbe...

Ezután Török László veszi át a szót, kezdődik a ceremónia. Az első avatáskor nem adták át a posztumusz tagok oklevelét, ennek pótlása történik meg most. Fiúk, feleségek veszik át az emléklapot, egy esetben fordul meg a sorrend. Mint mindig, ha ez előjön, most is elkezdek pityeregni.

Majd a posztumusz csarnok új tagjait avatják. Egyikük Bikár Deján dr., aki az egyetlen olyan hokis, aki három olimpián is részt vett. Hoppá! Ilyen gyakran jutottak ki a magyarok az olimpiára? No nem, egy kis turpisság van a dologban. Játékosként 1936-ban Garmisch-Partenkirchenben járt, majd ugyanebben az évben a berlini olimpián a gyepladacsapatot erősítette. 1964-ben - eddig utolsó olimpiai részvételünkkor - a csapatvezetői tisztséget töltötte be, mint a Magyar Jégsportszövetség főtitkára. A másik posztumusz tag Vedres Mátyás, az első magyar kapus, aki maszkot viselt. Persze nem ezért került be a Csarnokba, hanem hosszú és sikerekben gazdag pályafutása okán. A sokszoros válogatott kapus aktív évei után az Újpest csapatában oktatta a gyerekeket.

Az új élő tagok egyike is kapus, Balogh János, a klubhűség mintaképe, aki közel két évtizedig őrizte a BVSC kapuját. Más klubban nem is szerepelt. A másik új tag pedig Tejfalussy Béla. Tejpalkó gazdag - és a mai napig tartó - jeges pályafutását most nem méltatom, azt már megtettem itt.
Végezetül a magyar hoki doyenje, Pásztor György köszöntötte a "klubban" az új tagokat.

Nos, a múltra való emlékezés megtörtént! De vajon merre van a fényes jövő? Talán már láthattuk is őket pénteken a csapatok bemutatásakor,  amikor a szupermini korosztály legjobb játékosai - köztük két jégkertes - vezethették fel a magyar válogatott tagjait. 

(A bejegyzésben szereplő fényképet Sélley László készítette.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr44901024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejpalkó 2013.06.10. 00:17:28

Egy többszöri linkelés után ma megint elolvastam ezt a csodálatos hoki ünnepet, melyen részt vehettem.
Köszönöm az írást.
süti beállítások módosítása