Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

VIP

2012.09.01. 23:36 jacint70

Újra itt az ősz, kezdődik a jégkorongszezon. Most hétvégén zajlanak az ifj. Ocskay Gábor emléktorna küzdelmei. Persze vannak olyan szerencsések - például én -, akiknek nem ez az első idei meccsük. Csütörtökön már voltam a Jégpalotában, Tejfalussy Bélával néztük meg a Patriot Ferencváros elleni felkészülési mérkőzését.

Ültünk a lelátón - a blogger kedvenc helyén, a felezővonal fölött -, és arról beszélgettünk, hogy jó lenne legalább az egyik nap lemenni Fehérvárra. Mivel nekem éppen van autópálya-matricám, felajánlottam, hogy leviszem Bélát. Cserébe Tejpalkó vállalta, hogy intézi a jegyeket.
- Milyen jó lenne Fehérváron is a felezővonal fölött ülni! - gondoltam. A legtöbb pályán ezt viszonylag egyszerűen meg lehet oldani, az ember vesz egy jegyet, és ha idejében érkezik, akkor beülhet középre. A Volán csarnokában viszonylag kevés ülőhely van, a középső helyek fenn vannak tartva a VIP vendégeknek, úgyhogy "mezei" jeggyel csak szélre lehet ülni.

Kettőkor indulunk a Tüskecsarnokból - időközben a Jégkert szezonja is elkezdődött, ma már megvolt az első jeges edzés -, az a terv, hogy megyünk le egyenesen, próbálunk minél többet megnézni az előmeccsből is. Amit Pat Cortina jelenlegi csapata, a München játszik a cseh Vitkovice ellen. Három óra körül le is érünk, Béla elintézi, hogy beállhassak a parkolóba. Ahogy megyünk a csarnokba, tévéből már ismerős arcot fedezek fel, id. Ocskay Gábor megy el előttem. Béla megállítja - régi jó ismerősök, barátok, még a "régi időkből" -, elbeszélgetnek, közben bemutat a Hokipápának.
Hatalmas megtiszteltetés, hogy megszoríthatom annak az embernek a  kezét, aki annyit tett kedvenc sportágamért, és akinek a munkája eredményeként annyiszor éreztem jól magam a mérkőzéseken.

Bemennek az irodába, pár perc múlva Tejpalkó jön vissza, mosolyogva lobogtat két jegyet. A VIP részre szól, a régi baráttól kapta! Felmegyünk a lelátóra - szigorúan a piros vonal fölött ülünk le -, nézzük a meccset. A második harmad közepére érkezünk, 1-1 az eredmény. Majd a harmad vége felé megszerzi a vezetést Cortina csapata. A harmadik játékrészben hatalmas az iram, nagy a küzdelem, de csak egy gól esik, amit ismét a németek lőnek, így az egyik ágon ők jutnak be a holnapi döntőbe.

A két meccs között iszunk egy capuccinót a büfében, ez a magyar jégpályák közül itt a legjobb. "Vastagon" meg van tejszínhabozva, és csokireszelék is van a tetején. Gyorsan visszaülünk, nehogy valaki elfoglalja a jó kis helyünket. Hamarosan egy nagyon ismerős férfi ül le a közelünkben. Kicsit őszül már a haja, nincs már meg a szakálla, de azért felismerem, maga Pat Cortina az!

Lassan feltűnnek a fiúk. Az alkalomnak megfelelő fekete mez van rajtuk, ez és a szurkolók által kifeszített, a középső harmadot végig lefedő hatalmas, O betűvel és 19-es számmal díszített kék-fehér zászló emlékeztet arra, hogy itt bizony egy nagyon szomorú eseményre is emlékezünk, nem csak egy "egyszerű" felkészülési tornáról van szó. Bár már három éve történt, a mérkőzést megelőző gyászszünetben összeszorul a szívem, és magamban pityergek is egy kicsit.

De "show must go on", lassan kezdődik a meccs. Az első percben Ladányi ereszt meg egy hatalmas lövést, ezt még hárítja a kapus, ám egy perc múlva már tehetetlen a Krutov-Makarov-Larionov Mihály-Bailey-Johansson trió által elővezetett kombinációs álomjáték ellen. Még lassításban is nehéz követni a korong útját...
Mert lassítás is van! A fehérvári csarnokban van kivetítő, és a sporttévé is "tudja a kötelességét", kinn van, közvetít. Ráadásul itt a gólok után az ismétlést adják, nem mindenféle telefonos reklámokat!

Még össze sem szedjem a padlóra esett államat, amikor a hetedik percben Metcalfe duplázza meg az előnyt. A kilencedikben ismét villan a "csodatrojka", ezúttal Bailey lövi a gólt Mihály és Johansson átadásából. Ezen a ponton Banham rájön, hogy ma az új fiúknak kötelező gólt lőni, így fél perc múlva ő is betalál.
Álomkezdés, tíz perc után 4-0!

Persze ilyen ütemben nem lehet a végtelenségig termelni a gólokat, a második tíz percben már lényegesen szerényebb a játék, már csak egy találat esik, azt is a Ljubljana lövi.
A szünetben bemegyünk a VIP terembe, ahol terített asztalok várnak, mindenféle finomsággal. Van többféle "combo-szendvics" (vastagkolbászos-sonkás, sonkás-tarjás, stb.), fasírtgolyó, isteni sülthusi - mint később Bélától megtudom, ezt nem hozatják, hanem azok a hölgyek sütik, akik a pultnál kiszolgálják az italokat -, kétféle sütemény. Sör, bor, üdítő. Asztalról-asztalra járok, mindenhol eszek egy kicsit, így nem olyan feltűnő. Közben azért megnézem hol vagyok, a falakra szerelt polcokon mindenhol kupák. A terem nagy, mégsem tűnik szellősnek a "kiállítás"... Igaz, az utóbbi évtizedben sok mindent nyert a Volán, van mit kirakni...

A látvány lenyűgöz, már kezdődik a második harmad, amikor visszamegyek a helyemre. "Természetesen" a "legbelső székek" tulajdonosai érkeznek utoljára, így át kell kelnem mindenkin, köztük Cortinán is.

- Thank you! - köszönöm meg, amikor átenged.
- Szívesen! - válaszol magyarul. Hoppá! Már három éve nincs Magyarországon, mégis emlékszik a nyelvre...

A második és harmadik harmad már nem olyan gólban gazdag, mint az első. Konkrétan a mérkőzés hátralévő részében már nem esik több találat. A fiúk küzdenek, több szép kombinációs támadás is van, egyszer a kapufa is nagyot cseng, de gól az nincs. Még emberelőnyből sem, pedig kapunk bőségesen. De legalább a mi kapunkba sem kerül be a korong, pedig a vége felé még egy kettős fórt is befújnak a Ljubljanának.
Jó lenne még látni egy-két gólt, de a győzelem így is megvan, holnap a Volán játszik a döntőben a Münchennel.

Pikáns kis meccs lesz, Cortina az egykori csapata ellen...
Kíváncsi vagyok, mit tud kezdeni a Volán egy DEL-es csapattal! Remélem, nem az emberelőnyös helyzetek kihasználásán fog múlni...

A magam részéről "köszönöm az élményt" a fiúknak, és köszönöm Ocskay Gábornak a VIP jegyet és a vendéglátást. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr534746577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grumpy 2012.09.02. 08:44:47

ezt azért írtad, hogy mindenki sárguljon? :)

goumideaumineaux 2012.09.03. 08:44:08

@Grumpy: Nálam működik. Igencsak irigykedem. :)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.09.04. 23:25:50

Csatlakozom a sárgákhoz. Szerintem egy pillanatra még a tévében is biztos benne voltál... ;-)
süti beállítások módosítása