Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Mozgalmárkodjunk!

2012.06.24. 16:30 jacint70

Márpedig mozgalmárkodni jó! Leginkább azért, mert így bele lehet kerülni a médiákumokba.
De nézzük, hogyan is kell ezt csinálni!

Először is, keressünk egy valós problémát. Majd találjunk ki rá valami extrém, életszerűtlen megoldási javaslatot. Minél extrémebb, annál jobb. Hiszen így nagyobb az esély, hogy sohasem valósul meg, és akkor évekig lehet ugyanazzal a toposszal turistáskodni a médiákumokban, még új ötletet sem kell kitalálni.
Mivel az ötlet kivitelezhetetlen, még az a veszély sem fenyeget, hogy az illetékesek megpróbálják végrehajtani, és esetleg bevonják az ötletgazdát, és a végén még dolgozni is kell vele.

Nézzünk egy konkrét példát, A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete kitalálta, hogy márpedig nyáron ne zárják be az óvodákat. Mert szegény szülők nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel a nyári szünet ideje alatt.
Tessék, itt a valós probléma, a nyár! 
Ami tényleg hosszú. Tavaly "nagyvonalúan" magamra vállaltam a Kiccsaj "nyaraztatását", ami kb. nyolc hetet jelentett, nem kértem az ügyeletből. Nagyjából a második héten meg is bántam, mert választhattam a között, hogy nem tudok dolgozni, vagy a gyerek egész nap a tévé előtt ül.
Idén már óvatosabban álltam a problémához, csak az augusztust vállaltam be, úgyis akkor szoktunk nyaralni menni, meg a nagyszülők is beígértek valami közös balatoni nyaralást, június második felére, illetve júliusra bekértem az ügyeletet.

Aminek az első két hete a saját oviban van, csak másik - összevont - csoportban. Aztán jön egy hét, amikor két buszmegállóval távolabbra kell vinnem, majd három olyan, amikor a kerület másik felébe. Ez utóbbi némileg szívás, de ennyit megér, hogy tudjak dolgozni.
A Kiccsaj persze izgatott, várja, hogy új helyekre mehessen, megismerjen új gyerekeket, más játékokat. Abszolút nem zavarja, hogy többet kell utaznia.

Ezzel szemben mit mond az MSZOE? Azt az okosságot, hogy bizony az óvodát egy napra sem lehet bezárni, és ha a pedagógus nyáron veszi ki a szabadságát - mikor tudná máskor? -, akkor ne az egységet zárják be, hanem gondoskodjanak helyettesítésről!
Ugyan kivel? Csak nem azokkal az óvónénikkel, akik éppen másik óvodából éppen szabin vannak? Vagy ne szakemberek vigyázzanak a gyerekekre? Vagy arra gondol a kedves mozgalmár, hogy majd a fenntartók - általában az önkormányzatok - fizetnek egy külön óvónéni-csapatot, hogy legyen nyári turnus is?

Amúgy a teljes nyári nyilvántartásra nincs is igény. A legtöbb családban azért elengedik a szülőket szabadságra, néhol még akad egy-egy nagyszülő is, aki egész nyárra magához veszi a gyereket a balatoni nyaralóba, és igen, azokba a drága táborokba is befizetik sokan a gyereket.
A gyerek ugyanis "megíratlan könyv", akinek minél többfajta élményt kell nyújtani, hogy később legyen miből táplálkoznia.
Persze a táborok szervezői - ahogy az MSZOE kifogásolja is - biztos összejátszanak az intézményfenntartókkal, hogy a szülők ne ismerjék meg azokat az ingyenes elhelyezési lehetőségeket, amelyek a nyári szünetben rendelkezésre állnak.

No, itt tehetne valami értelmeset is az MSZOE. Például összegyűjthetné, és a honlapján közzétehetné ezeknek a lehetőségeknek a listáját.
De ilyen menüpontot nem találtam.

Ja, hogy ahhoz munkát is kéne végezni, nem csak mozgalmárkodni?

Szólj hozzá!

Címkék: MSZOE nyári táborok Óvoda nyári zárvatartás

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr144607893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása