Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Gyerehokizni a Jégkertbe!

2010.09.14. 06:35 jacint70

Illetve hozd el a gyerekedet! Pénteken és szombaton kerül megrendezésre a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó, ahol rengeteg sportágat ki lehet próbálni. Természetesen szép sport a vízilabda is, ám én mégis inkább kedvenc sportágamat, illetve a szívemhez oly közelálló utánpótlás-nevelő egyesületet ajánlanám a Kedves Olvasó figyelmébe.

Kiknek is lehet megfelelő terep a Jégkert a sportág alapjainak elsajátítására? Elsősorban azoknak a budai szülőknek, akik titkon vágynak arra, hogy csemetéjük egyszer egy ehhez hasonló fényképen szerepeljen, de azért szorult beléjük annyi "humánum", hogy nem akarják a saját álmaikat mindenáron ráerőltetni a gyerekre. Csak finoman "terelgetik" a "cél" felé...

Utánpótlás szinten a csapatok több csoportba vannak osztva. Az A és B csoport mellett - ahol a "nagynevű" együttesek korosztályos csapatai indulnak -, létezik a C csoport is, ahol a kevésbé patinás alakulatok juthatnak tudásuknak megfelelő szintű megmérettetési lehetőséghez. Mivel a Jégkert is ilyen kisebb egyesület, itt minden jelentkezőt szeretettel várnak, nem kell feltétlenül Ovecskin-szintű tehetségnek lenni a csapatba kerüléshez, vagyis a tornákon való részvétel és a sikerélmény mindenki számára elérhető.

A vezetőedző - Tejfalussy Béla - értő szeretettel foglalkozik a gyerekekkel. Vallja, hogy a szupermini és a mini korosztályban nincs helye a teljesítmény-kényszernek, a lényeg, hogy a gyerekeket "megfertőzze" a jégkorong szeretetével, valamint, hogy a kis hokispalánták elsajátítsák a sportág alapjait, megtanuljanak korcsolyázni, magukévá tegyék az ütőkezelés, a korongvezetés alapjait, valamint a jégkorong további alapvető fortélyait.
Természetesen ez a munka nem öncélú, hiszen a csapatból éppen kiöregedő #10 és #17 az idei szezont már a Bp. Stars, míg a tavalyi kapus az UTE előkészítő csapatában fogja abszolválni.

Joggal vetődik fel az aggály, hogy a felszerelés drága. Ez természetesen igaz, de... Amíg rá nem "kattan" a gyerek, addig elég megvenni a korit, a fejvédőt és az ütőt, ezek - pláne használtan - húsz-harmincezer forintból kihozhatóak. Később persze meg kell venni a teljes cuccot, de az sem kerül többe, mint a hazánkban nem igazán "őshonos", ám az utóbbi időben rendkívül népszerűvé vált síeléshez szükséges felszerelés.
Ráadásul ezt szeptember végétől áprilisig lehet használni, szemben az évi egy-két pár napos sítúrával... 

pálya jól megközelíthető helyen, a Széna téren található, közel a Mammut, ahová a csemetéjüket szállító anyukák betérhetnek egy jó kis soppingolásra az edzés ideje alatt. És mindezt "a fiadat viszem a kedvenc sportágad tréningjére" felkiáltással lehet "elszámolni" a férj felé...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr802294677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tejpalkó 2010.09.14. 20:33:07

A sportág választón várom a hokizni vágyó gyerekeket a szüleikkel együtt. A budaiaknak előnyösebb a Széna téri pálya.

Zsolt79 2010.09.18. 21:48:00

Hát mindenképpen elviszem juniort ha eseékes lesz, bár jómagam inkább a vizisportok felé húzok, lévén, hogy imádok úszni. De nem fogok semmit erőltetni, minél több sportággal igyekszem majd megismertetni. Egy biztos: sportolnia kell majd :). HOgy mit, azt majd hagyom, hogy ő válassza ki. Legalábbis most így gondolom :).
süti beállítások módosítása