Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Tiltsák be a blogírást!

2009.08.20. 11:45 jacint70

Zoli mai posztja nagyon felbosszantott. Zoli írásait nagyon szeretem. De ez nem jött be. Nem azért, mert más a véleménye, mint az enyém, hanem azért mert az írás egy évről-évre visszatérő, sztereotíp fanyalgássorozat egy darabja.

Augusztus 20. környékén mindig akad olyan bejegyzés, amiben követelik az Errész betiltását. Ilyenkor az alábbi érvek szoktak elhangozni:

Veszélyes: Ez az egyedüli jó argumentum. Amit az sem cáfol, hogy akik ott repkednek, azok elég jó pilóták. És bizonyára nem hülyék az életüket kockáztatni egy nem megfelelő műszaki állapotú gépen. De ki gondolta volna, hogy a világ egyik legjobb autógyártója olyan kocsit fog készíteni, amiről alig pár ezer kilométer megtétele után kilós darabok fognak szanaszéjjel repülni? Tehát, amíg be nem következik a tragédia, addig ez az érv mindig is el lesz hessegetve a szervezők részéről. Kicsi az esélye... Mint három éve a viharnak... És azóta is van Tűzijáték... A hagyományok miatt... 

Négy napig teljesen kiszámíthatatlan időpontokban zajonganak: Először is nem annyira hangos. Másodszor is nem éjszaka, hanem kora délután történik a zajongás, maximum egy-két órán keresztül. Cserébe viszont lehet nézni "közelről" a gépeket, ez minimum a gyerekeknek nagy élmény.

Nemzeti ünnepünket odadobjuk egy italgyártónak reklámcélokból: Ez nem a szervezők szégyene, hanem a politikusoké... Ha nem hajlandók megfinanszírozni egy reklámmentes műsort, akkor semmi se legyen? Amputáljunk?

És ha már racionális megfontolások miatt be akarunk tiltani valamit, ami irracionális módon jólesik, akkor néhány javaslat:

Tiltsák be a lángost a strandokon: Egészségtelen, zsíros. Ha már a dolgozó kitolta hájas fenekét arra a strandra, akkor ott tessék sportolni, nem pedig tovább rongálni az egészségünket. Ugyanilyen okból tilos a sör is, maximum salátabár, ásványvízzel.

Tiltsák be a karácsonyi díszkivilágítást: Pazarlás, környezetszennyezés. Ráadásul a Városi Csillagászok Egyesülete joggal tiltakozik, hogy nem tudnak a hobbijuknak élni a hatalmas fényszennyezés miatt.

És végül tessék betiltani a blogírást! Ez a fajta tevékenység teljesen szétzülleszti a családokat. Tisztes(?) családapák töltik ezzel idejüket még nemzeti ünnepen is, ahelyett, hogy a gyereküket vinnék tömegrendezvényre... És még másokat is erre bíztatnak, olvasás és kommentelés erejéig...

3 komment

Címkék: augusztus 20 air race tilcsákbe

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr11325114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.08.20. 19:53:06

Annak ellenére, hogy a mindenféle repülő objektumok alapvetően hidegen hagynak (kivéve az űrugrásra alkalmas különböző ketyerókat, de ilyeneket egyelőre még nem gyárt az emberiség), egyet kell értsek.

Ráadásul elég furcsa volt Zolitól pont azután olvasni egy ilyen posztot, hogy előtte egy hétig a Sziget jegyében jöttek a posztok. Írtam is neki, hogy ha lecseréljük az Air Race-t a Szigetre a poszt szövegében, akkor akár Derce Tamás is írhatta volna (ez a kommentem vagy elveszett a hipertérben, vagy Zoli kimoderálta).

Szerintem egy kétmilliós nagyvárosban van helye légisónak, szigetnek, biciklis, traktoros és melegfelvonulásnak, nem kilenckor bezáró vigalmi negyednek egyaránt.

Egyébként a budapesti verseny után Portóban lesz a következő futam (www.redbullairrace.com/cs/Satellite/en_air/Event/Porto-2009--Portugal--021238611544934?CategoryName=Red+Bull+Air+Race&p=1238611393596), a felvételek alapján szintén a város központjában.

Zsolt79 2010.01.20. 23:05:07

promontor: kár, hogy leszedték a kommentet, aki blogol az alapvetően vállalja, hogy kommentálni is fogják, tudni kell elfogadni a hideget is, nem csak a meleget...

Jácint: mindig lesznek ellenkezők, ez a faj csak az emberiséggel együtt hal ki. Bármit mond valaki azt meg fogja cáfolni, vagy ellenezni fogja másvalaki.
A veszély igaz, de ilyen alapon az ember zárja magát atombiztos bunkerbe, mert kimegy sétálni és a fejére kap egy féltéglát, rosszabb esetben egy egész homlokzatot, elütik, lelövik, leszúrják, felrobbantják, lezuhan a lift, lelökik a lépcsőn, eltapossák, agyonverik és hosszú ideig sorolhatnám, hogy mi rossz történhet még. Fel kell állítani egy határt, megállapítani egy rizikófaktort és ennek függvényében cselekedni...
Élvezni kell az életet és ehhez ugyanúgy hozzátartozik az aug. 20.-i légi parádé mint a sziget fesztivál.
Az ex munkahelyemen is láttam és hallottam a készülődéseket és egyáltalán nem volt zavaró, bár tény, hogy a figyelmemet elvonta a melóról... Na és? Szép látvány volt, a munkahely meg egy fos, mert a főnököm élvezte, hogy ki vagyok szolgáltatva, lévén Erdélyből jött senki és többször is átvert... Szóval nekem pont jól jött a gyakorlatozás, kicsit felvidított :).
A reklámra csak annyit, hogy ez mindig így volt és szerintem ez mindig így is marad...
Lángossal nem értek egyet, mert a strandokon csúcsidőben amúgy sem lehet úszni, max megmártózni, tekintve, hogy sok esetben az embertömeg/ medence térfogat sokszorosan túlhaladhatja egy szardíniásdobozba préselt halacskák tömegét :). Legalább egy jó lángost ehessen az ember, azt legalább az orra előtt készítik, ha salátát kérek, lehet, hogy a másnapot már egy kórházban töltöm ételmérgezéssel... :).
Nem is beszélve az árakról :).
A díszkivilágítást én is betiltanám, súlyos pazarlásnak tartom... Ha válság, akkor legyen válság mindenben...
És ha nem írnál blogot, akkor nem írnék még este 11-kor, hanem alukálnék az asszonykám mellett, vagy lövöldöznék veszettül az új modern warefare játékkal... Lássuk be, ennél már üdítőbb olvasni és némileg kulturálódni is, hisz sok mindent tanulhat az ember egy egy ilyen blogból :).
süti beállítások módosítása