Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

CBA - átverés magyar üzletlánc módra

2008.12.31. 12:03 jacint70

Délelőtt megejtettem a szokásos utolsó évvégi bevásárlást. A szilveszteri malackaraj (a második és nem a harmadik szótagnál összetett szó!) már három napja a hűtőben várja a ma esti fellépést, idejében elindultam megvenni, így a második hentesnél kaptam, nem is kellett sokat sorbanállni. Kenyeret és gyümölcsöt viszont nem lehet ennyire előre megvenni, ezért a beszerzést - felvállalva a karácsonykor már megutált, de év végére ismét összeverődött tömeggel való birkózást - ma délelőtt abszolváltam.

A beszerzés színhelyéül a CBA Krisztina körúti egységét választottam. Ott évente egyszer szoktam vásárolni, mivel ilyenkor meg szoktam venni az éves BKV bérletet is a Déli pályaudvari pénztárban. A bérletvétel viszonylag zökkenőmentesen zajlott, tíz perc sorbanállást követően kezemben volt az áfás számlával "bolondított" szelvény. Illetve dehogy szelvény, tömb. Mert jövőre az lesz a módi, hogy minden hónapban be kell tenni egy havi szelvényt az igazolványba. Idén azon paráztam, hogy mi lesz, ha mondjuk márciusban elhagyom a pénztárcámat, most meg az a bajom, hogy hányszor fogom elfelejteni a cserét, illetve mikor fogom itthon elkeverni a tömböt valahová.

Úgy tűnik, nekem semmi sem jó. Az a lejárófélben lévő tartós tej, amit friss tejként ma rámsóztak, az biztos nem... Írtam is egy levelet a CBA-nak (ertekesites@cba.hu, mást nem találtam a honlapjukon):

Tisztelt Asszonyom/Uram!

A mai délelőtt (2008.12.31.) az Önök Krisztina körúti (Déli pályaudvar) üzletében az alábbi megtévesztés áldozata lettem:

"Ötnapos" tejet akartam venni. Mint rendesen, most  is a  hűtőpult  felé vettem az irányt. A választék - bizonyára a megnövekedett szilveszteri forgalomra való tekintettel - igen szerény volt. Volt saját márkás termék, illetve Alföldi dobozos. Ez utóbbit választottam. Ellenőriztem a dátumot, január 3. szerepelt rajta. Hűtőben volt, a dátum is stimmelt, megvettem. Kár volt. Itthon vettem észre, hogy rá van írva, hogy hűtés nélkül tárolandó. Vagyis "ötnapos" tej helyett egy erősen lejárófélben lévő tartós tejet vetettek meg velem, kihasználva, hogy a szilveszteri tömegben és kapkodásban nem figyeltem oda extrém módon, nem feltételeztem, hogy ilyen módon fognak visszaélni a jóhiszeműségemmel.
Ellenőriztem a blokkot, "természetesen"  nem szerepel egyik tétel  mellett sem, hogy mi is az, csak valami 1 b-nek silabizálható homályos karaktersorozat. Azt is rendkívül "viccesnek" tartom, hogy 2008-ban még nem lehet minden kasszánál kártyával fizetni...

Tisztelettel:
jacint70, természetesen polgári nevén

Hogy mi lesz a levél sorsa, nem tudom. Egy deliveri failure-t máris kaptam:

Delivery to the following recipients failed.
ako@cba.hu
Krupar.Anna@cba.hu

Szóval, nem igazán hiszek abban, hogy lesz az egésznek bármi folytatása...
Mindenesetre én egy darabig ki fogom hagyni ezt a műintézményt, és erősen fontolgatom, hogy ne terjesszem ki a bojkottot az egész láncra...

Tegyenek már egy kis rendet maguk körül!

1 komment

Címkék: átverés cba

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr12850112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt79 2009.01.09. 10:13:05

Szerintem egy könyvet is simán össze tudnál állítani az ilyen jellegű üzletláncokkal kapcsolatos negatív tapasztalatokról. Mintha rémlene, hogy volt már egyszer egy kalandod egy ilyen műintézménnyel. Szóval lényeg a lényeg, ezek mindenhol ezt csinálják, az ő érdekük, hogy mindent eladjanak, mit számít egy-két elvesztett kliens, a többséghez képest... Én nem járok ilyen helyekre, vagy csak nagyon elvétve... A legjobb a kis boltocska az utcasarkon, mert ott megjegyez téged pár vásárlás után Juli néni, és törzsvásárlói előnyöket élvezhetsz, pláne ha nem sajnálsz egy-két percet egy kis cseverészésre... Tény, hogy fárasztóbb több kis boltban vásárolni, de megéri abból a szempontból, hogy nyugodtan viszed haza azt a bizonyos terméket, még akkor is, ha meg sem nézted tüzetesebben, mert tudod, hogy Józsi bá, a hentes a javát adta oda neked annak a húsnak, a fűszeresnél is a friss termékből kaptál, satöbbi-satöbbi... Legalábbis én ennek a híve vagyok... A piacon is mindig ugyanoda megyek vissza, és már előre mosolyognak rám... És ha netán mégsem nyerné el tetszésemet a termék, akkor pironkodva cserélik ki, mert nekik igenis számít minden egyes vásárló.
Uff
süti beállítások módosítása