Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Bezabi

2008.12.21. 17:37 jacint70

A blogger mai ebédjét a Wasabi nevű műintézményben költötte el. Régóta foglalkoztatott már a "szalagfosztogatás" gondolata. Nyáron sikerült is eljutni az étterembe, de az asztaltársaság inkább a teraszra, mint a running sushira szavazott, ezért akkor étlapos fogyasztás realizálódott. Az is finom volt, de Jácintkában már akkor megfogalmazódott, hogy visszatér, és kipróbálja a hely fő profilját.

A gondolat a Nagy Évvégi Hajrá közben egyre erősödött. Hajnalonként, amikor a töksötétben vártam a buszt - ami a távoli gettóban található ideiglenes állomáshelyemre vitt - azzal bíztatgattam magam, hogy ha egyszer sercen végre a tinta azon a teljesítés-igazoláson, akkor megjutalmazom magam egy fergeteges zabálással. Az ünnepélyes aktus pénteken be is következett, így nem maradt több akadálya hogy megszervezzem a kirándulást a távol keleti gasztronómia a közeli bevásárlóközpontba telepített helyőrségébe.

Már az első élmény kellemes volt, fülig érő szájú pincér fogadott minket, igazi harminckét fogas mosollyal. Nem volt probléma hogy a Zasszony étlapról akart rendelni, azonnal érkezett a gyerekülés a Kiccsajnak, és azon sem izgatták fel magukat, hogy jeleztem, gyermekem az én keretem terhére enne egy-két tál ételt. Akkor sem esett vissza a kedvesség, amikor tisztáztam, hogy étkezési utalvánnyal szeretnék fizetni. (Ennyi előnye volt a Nagy Évvégi Hajrának. Egész nap a billentyűzetet vertem, sem időm nem volt elverni a kajajegyet, sem kedvem mászkálni a gettóban...)

Kiválasztottuk a Zasszony kajáját, adtam a Kiccsajnak egy kis rákszirmot, mindenki megnyugodott, tudtam végre az orrom előtt elsuhanó finomságokkal is foglalkozni.
Kókuszlevessel indítottam. Nagyon finom tejes jellegű leves, amit kellő határozottsággal uralt a kókuszíz, az alján aprócska rizsgolyókkal.
A levest követően jöhetett a sushi-szekció, makik és nigirik vegyesen, a szokásos sztenderd alapanyagok - lazac, rák, vöröstonhal - mind szépen odatéve a szalagra, rendes mennyiségben. Hozzájuk kiadós adagban az asztalra készítve a blogger nagy kedvence, a rózsaszín gyömbér.
A bőséges sushipusztítás után Jácintka rávetette magát a felső szalagra, ahol a meleg étkek sorakoztak. Garnéla, polip-tekercs, mindenféle távol-keleti grillezett csemege. Például currys udon tészta. Nagyon finom volt. Meg mindenféle érdekesen fűszerezett husikák. Eleinte szorgalmasan kérdezgettem, hogy mi micsoda, de aztán lanyhult a természettudományos érdeklődés, inkább az evésre koncentráltam, elvégre minden finom volt.
Végül "megkóstolgattam" az édességeket. Úgy nagyjából tízfélét. Ami a legjobban ízlett, a fekete szezámmag-krémmel töltött, rizspapírban főtt gombócka volt. Minden kellemesen édes volt, mégsem geil. Valahogy teljesen más íze volt mindennek, mint a megszokott édességeknek.

Sajnos folyamatosan vitték el a tányérokat, ezért nem tudom pontosan megmondani - pedig milyen szép látvány lett volna a magasra halmozott tányérokból épített torony -, de becslésem szerint kb. 25-30 tálkát sikerült kiürítenem. Mindegyiken csak néhány falatka volt, de mivel a mennyiség bőségesnek mutatkozott, totálisan jóllaktam. Bónuszként előjött a távol-keleti konyha azon sajátossága, hogy hiába zabáltam kétpofára, mégsem terheltem meg a gyomromat, így három órával a finálét követően sem mutatkoznak a gyomorégés jelei.

Nem volt olcsó mulatság - 5000 HUF/fő - de az elfogyasztott kaja minősége és mennyisége alapján elmondható, hogy az ár teljesítmény hányados a helyén volt. A számla mellé kaptunk két ajándékot is, az egyik egy 30 perces masszázsra jogosító utalvány, a másik egy 500 HUF-os kedvezmény-kupon a legközelebbi "szalagfosztáshoz".

Fel fogjuk használni... ...Addig is a kellemes gasztronómiai élményért cserébe a "heti púpot"  a Wasabi kapja.

1 komment

Címkék: wasabi étteremkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr78835325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt79 2009.01.07. 11:02:00

Nyamm.. eddig nem éreztem különösebb kedvet a távolkeleti gasztronómia kipróbálásához, de olyan átérzéssel ecsetelted tapasztalataidat, hogy összefutott a nyál a számban :). Úgy érzem, hogy hamarosan ki fogom próbálni magam is :).
Igaz, hogy homályba vész számomra ez a szalagos evésmód... Talán ha kicsit részleteznéd... Csak a gyengébbek kedvéért :).
süti beállítások módosítása