Hirdetés

Hirdetés

Fizetett hirdetés

Vegyetek betonbort!
betonbor.jpg

Jacint blogja

Pillanat-lenyomat, vagyis mindig az, amit éppen kedvem van leírni... ...de előfordul, hogy kiröhögnek a csavarok...

Címkék

1956 (1) air (1) air race (1) alba volán (2) artisjus (1) átverés (4) augusztus 20 (2) augusztus 20. (1) balaton (1) bede róbert (1) biztosító (1) bkv (3) budapest (1) bulvár (1) bulvármocsok (1) cba (2) celeb (1) cib (1) cipő (1) cortina (1) critical mass (1) deko tv (1) diploma (1) dögkút (1) doktori (1) domus (1) dugó (1) dugódíj (1) egészségügyi reform (1) emléktorna (1) ernő bácsi (4) esélylatolgatás (1) étterem (1) étteremkritika (1) eurogames (1) európai unió (1) fábry (1) fehérítés (1) felvétel (1) fenyőgyöngye (1) fenyő miklós (1) forma1 (1) főzés (1) gasztro (1) gasztró (1) grandhotel (1) h1n1 (1) halottak napja (1) hamburger (1) hamilton (1) hellókarácsony (11) herdálás (1) hitelkártya (1) hoki (4) ilonka néni (4) ingatlanadó (1) Ízek utcája (1) ízlett (1) jamie oliver (1) jános korház (1) japán (1) játszóház (1) jégkorong vb (1) jogdíj (1) karácsony (1) kártyacsere (1) kérdés (1) kertészkedés (1) kompenzáció (2) kormány (1) különadó (1) kultúra (1) lassú tükör (1) léderer (2) lehúzás (1) letöltés (1) m1 (1) made in hungaria (1) magyar (1) magyarságtudat (1) manyup (1) massa (1) match (1) mentőláda (1) mikulás (1) minimax hajó (1) mónika show (1) mozi (1) MSZOE (1) NAV (1) négynapos ünnepek (1) nemzeti karakterisztika (1) népszámlálás (1) november 4 (1) nyaralás (1) nyári táborok (1) ocskay (1) október 23 (1) olimpiai (1) oltópont (1) országtorta (1) orwell (1) ostobaság (1) Óvoda nyári zárvatartás (1) palik (1) pláza (1) pokorni (1) postatörvény (1) pucc (1) race (1) räikkönen (1) reálhozam (1) red bull (1) rtl klub (3) selejtező (1) siófok (1) sport (1) szerencsejáték (1) szilveszter (2) szilveszteri tv (1) szmogriadó (1) szocialista bútorbolt (1) sztrájk (3) talmácsi (1) támogatás (1) távközlési adó (1) taxi (1) taxirendelet (1) telenor (1) teljesen használhatatlan tárgyak (1) terminátor (1) tesco (1) tilcsákbe (1) traumatológia (1) tüntetés (1) tv (1) tvpaprika (1) üdülési jog (1) ülo (1) útelzárás (1) útlezárás (1) wasabi (1) yves rocher (1) Címkefelhő

Inkább Massa, ha lehet...

2008.11.02. 06:56 jacint70

Néhány óra, és ismét lesz világbajnoka a Forma-1-nek. Még nincs, és ez az élvezhetőbb változat. Előfordult már, hogy a hungaroringi futam környékén eldőlt az elsőség, ezekben az években a közvetítés csak a délutáni szundi katalizátorának volt alkalmas.

Szívem szerint Räikkönennek drukkolnék, de Neki már nem lehet. (Régóta szurkolok a finneknek ott, ahol nincsenek magyarok. A kilencvenes években nagy rajongója voltam jégkorong-válogatottjuknak, amikor a mieink még a "C csoport feneke alatt" voltak. A sors "kegyes" fintora, hogy mindez a múlté, ráadásul jövőre a VB előtt idejönnek a finnek, így életemben először a kapott góljaiknál fogok örömködni...) Az a fránya matematika nem engedi, hogy Ő legyen a bajnok, és mivel az F1 minden látszat ellenére csapatsport, nem fogja erőltetni, hogy a győzelemre hajtson. De akkor inkább Massa, ha lehet...

Évekig ki nem állhattam a Ferrarit Michael Scumacher  és a köré épített, a célnak mindent alárendelő, kegyetlen profizmus miatt. Volt itt mindenféle "érdekesség". A csapattárs nyílt másodrendű szerepre kárhoztatása, kényszerítés a futamgyőzelem átadására  akkor, amikor annak semmi jelentősége nem volt, a riválisba történő szándékos belemenés.
Massa is ilyen kis "nyúlként" kezdte. Szerencséjére Cipőkészítő Mihály az első ferraris éve után visszavonult, így Neki nem kellett pályafutása jó részét másodhegedűsként eltöltenie. Igaz, hoztak mellé egy "húzónevet", ám a tavalyi szezon megmutatta, hogy Kimi nem egy "sztár" alkat. Míg a rivális McLaren egész évben a rinyálástól volt hangos, a két ferraris békésen megfért egymás mellett, Kimi nem "őrjöngött", hogy hagyják nyerni, elvégre ide őt "nagyembernek" hozták, Felipe meg nem duzzogott, hogy ő volt itt előbb, tessék őt támogatni, nem ezt a gyüttmentet. Ennek meg is lett az eredménye, Räikkönen - hatalmas mázlival és a csapattárs segítségével - világbajnok lett. (Ekkor már Massanak mindegy volt, és - mint említettem - az F1 csapatsport, ez volt a logikus döntés, elvégre a világbajnok több pénzhez tud hozzáférni, abból meg jobb fizetéseket lehet adni...)
A helyzet idén sem változott. Kimi hiába világbajnok, a Ferrari nem rendelte alá Neki Felipet. Jól tette. A finn ebben a szezonban valamiért igencsak gyengélkedik, míg Massa szárnyal, ismét van bajnokesélyese a piros csapatnak.

Az ellenfél Hamilton, a csodagyerek. Tavaly az első futamokon csodáltam tudását, hihetetlen profizmusát. Alig húsz évesen megkapta az egyik legjobb autót, mellé egy kétszeres világbajnok csapattársat, de a "gyerek" nem roppant össze, tartotta a lépést a többiekkel, néhány start után már futamot is nyert, vezette a tabellát. Mindemellett igazi "jófiú", készségesen nyilatkozott, mindig ott volt a mozgássérült öccs, a dobogóra menet soha nem felejtette el felvenni a szponzor óráját. Kicsit gépiesnek tűnt az egész.
Aztán bekövetkezett a Hungaroringi Affér. Kiderült, hogy mintafiú csörtető akarnok, aki a cél érdekében bármilyen szabályt képes áthágni. Később jött a Japán Nagydíj, ahol Vettel Hamilton fékezéseivel "összefüggésbe hozhatóan" ütközött Webberrel (Palik szerint az "izgágák máris lerendezve"), ezzel elbukva a dobogót.
A tendencia idén folytatódott. A kétszeres világbajnok csapattárs kipöckölve, helyette ott a "nyúl", akinek egy percig sincs esélye, hogy a csapaton belüli hierarchiát megkérdőjelezze.

Ismerős ez az eseménysor a közelmúltból... Csak akkor a piros autónál vezették elő, egy német versenyzővel... Nem örülnék, ha Hamilton világbajnok lennne... Inkább Massa, ha lehet...

 

Update 20:54 : Nem lehetett...

1 komment

Címkék: sport hamilton massa räikkönen forma1 palik

A bejegyzés trackback címe:

https://jacint.blog.hu/api/trackback/id/tr19744975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása